Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zībarts: "Sāpīgs, taču pelnīts zaudējums"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zībarts: "Sāpīgs, taču pelnīts zaudējums"
TTT galvenais treneris Mārtiņš Zībarts. Foto: Romāns Kokšarovs, f64

"Nogurums krājas no spēlēm, taču tas nevar kalpot par attaisnojumu nevarīgajam sākumam – spēlējām bez enerģijas un izbraukuma spēlēm nepieciešamās agresivitātes," pēc zaudējuma Eirolīgas spēlē Francijā teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Zībarts.

Katra komanda piedzīvo kāpumus un kritumus. TTT aizvadīja spilgtu janvāri, bet vakar pienāca krituma brīdis?
Jā. Sāpīgs, bet pelnīts zaudējums, skatoties, kā vakar aizvadījām spēli.

Šī bija sestā izbraukuma spēle mēneša laikā. Vai izpaudās rutīna un uzkrātais nogurums?
Protams, viegli nebija. Tas nevar kalpot par attaisnojumu nevarīgajam sākumam – spēlējām bez izbraukuma spēlēm nepieciešamās agresivitātes. Pirmajā puslaikā ielaidām 55 punktus un pretinieces bija metušas tikai divus soda metienus. Bija jānospēlē daudz agresīvāk, apturot sāncenses ar sodu, bet neļaujot iemest no spēles.

Pretinieces iemeta 15 no 22 trīspunktu metieniem – meta ar otro augstāko procentu Eirolīgas sezonā aiz “Fenerbahce” (9/11). Tas notika tāpēc, ka nesedzām brīvos metienus vai pretinieces vienkārši izcili nospēlēja?
Kā teica Šeja Pedija, (“UConn” absolvente) Kalīna Lūisa ir viena no, ja ne pati labākā trīspunktu metēja ASV. Paši slikti sākām spēli, iedodot pretiniecēm pārliecību. Kad viņas uzķēra vilni, bija grūti apturamas. Bija situācijas, kur paši kļūdījāmies. Bija arī epizodes, kurās pretinieces iemeta grūtus metienus pāri rokām. Abējādi.

Turpinot par kļūdīšanos, “Carolo” basketbolistes regulāri iespēlēja bumbu brīvam cilvēkam groza apakšā. Vai nepareizi mainījāmies aizsardzībā?
Grūti pateikt, vai kļūdījāmies spēles plānā un vai tas strādāja – laukumā neizpildījām to ar vajadzīgo intensitāti un disciplīnu. Spēles gaitā izmēģinot dažādus variantus, labākais bija zonas aizsardzība, bet arī tur pieļāvām kļūdas.

Šarlvilas komanda bija labi sagatavojusies, uzņēmusi ļoti labu formu Francijas līgā. Mēs vēl dzīvojām Rīgas spēlē, lai gan pirms spēles teicu, ka tā jāaizmirst un jāatdod visi spēki, lai cīnītos par uzvaru šai spēlē. Šķiet, nepratu atrast pareizos vārdus, lai meitenes to sadzirdētu.

Neveiksmīgi, nepareizi mainījāmies. Situācijās, kur vajadzēja “bampot apakšā”, gājām pa augšu, atstājot pilnīgi brīvu ceļu uz grozu. Un situācijās viens-pret-viens visa pamatā ir cīņa, pašatdeve un pašlepnums. Mūs bieži apspēlēja un tad jau devām snaiperēm iespējas brīviem metieniem.

TTT šobrīd ir ļoti piesātināts kalendārs – deviņas spēles janvārī, desmit februārī (ar divreiz mazāku izbraukumu skaitu). Kāda ir vispārējā komandas kondīcija?
Šobrīd nevēlos izdarīt tālejošus secinājumus. Nogurums krājas no spēlēm, taču, izbraukumiem mijoties ar atpūtu, nevaram aizvadīt labus treniņus nedēļas otrajā pusē. Tādējādi veidojas situācijas, ka brīžiem neesam labākajā formā. Cerams, spēsim atgūt formu līdz spēlei pret “Olympiacos”.

Kas jāpaveic līdz spēlei pret “Olympiacos”?
Jāanalizē, kāpēc Francijā nospēlējām tik slikti – jāskatās video un jāpārrunā pārējās lietas. Jāgatavojas (šābrīža) izšķirošajai spēlei.

  +2 [+] [-]

, 2019-01-31 14:08, pirms 5 gadiem
Tiekās arēnā, varu iesildīšanās laikā motivācijai pa dupšiem papliķēt