Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:129, Did:0, useCase: 3

Ralfa Šūmahera dēls formulu sacīkstēs debitē ar pjedestāliem un pirmo uzvaru

Juris Grīns
Juris Grīns

Ralfa Šūmahera dēls formulu sacīkstēs debitē ar pjedestāliem un pirmo uzvaru
Deivids Šūmahers
Foto: motorsport.com

Bijušā F1 pilota Ralfa Šūmahera 16 gadus vecais dēls Deivids debitējis formulu sacīkstēs, piedaloties Apvienoto Arābu Emirātu "Formula 4" seriāla posmos, kur izcīnījis pirmos pjedestālus un uzvaru.

Deivids Šūmahers līdz šim smēlās pieredzi kartingu sacensībās, bet šogad plānojis aizvadīt pirmās cīņas formulu kategorijā. Viņa pirmās sacensības notika 19. un 20. janvārī Abū Dabī trasē un jau debijas reizē jaunajam sportistam izdevās pabūt vadībā, kā arī četros notikušajos finālbraucienos tika gūtas trīs otrās un viena trešā vieta.

Tikmēr pagājušās nedēļas nogalē, 26. un 27. janvārī, AAE F4 čempionāta trešajā posmā Dubaijā nāca arī pirmā uzvara.

"Šī bija patiešām grūta nedēļas nogale, bet kļūst arvien labāk un labāk, ar katrām nākamajām sacīkstēm iemācos arvien vairāk," stāsta Deivids Šūmahers.

Par savu dēlu lepns ir sešu F1 posmu uzvarētājs Ralfs Šūmahers: "Deivids šajā nedēļas nogalē parādīja spēcīgu sniegumu, bet mācīšanās procesā svarīgas ir katras sacīkstes, katrs starts. Kā tēvs es, protams, esmu ļoti lepns par Deivida pirmo uzvaru. "Formulā 4" viņš sāka startēt tikai pirms nedēļas, bet viņa sniegums jau tagad ir labs. Tajā pašā laikā mēs saprotam, ka Eiropā konkurence būs vēl daudz spēcīgāka."

Izmantotie resursi:
F1i.fr - F1i Magazine, la Formule 1 sur internet.