Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

HS "Rīga" sastāvā var nākties spēlēt Sorokinam, ar komandu trenējas arī Meija

HS "Rīga" sastāvā var nākties spēlēt Sorokinam, ar komandu trenējas arī Meija
Oļegs Sorokins. Foto: OHL

Hokeja skolas "Rīga" komanda no nākamās nedēļas atgriezīsies "Optibet" Hokeja līgas čempionātā, portālam Sportacentrs.com atklāja vienības menedžeris Renārs Freibergs. Lai nepārkāptu valstī noteiktos ierobežojumus, laukumā tā dosies tikai ar pilngadīgiem hokejistiem, turklāt laukumā varētu doties arī vienības galvenais treneris Oļegs Sorokins.

HS "Rīga" vietējā čempionātā nav spēlējusi jau kopš 17. oktobra. Tā laukumā nevar doties Covid-19 ierobežojumu dēļ, jo sastāvā ir teju tikai nepilngadīgi hokejisti. Tomēr situācijai rasts risinājums, un nākamnedēļ komandai paredzēti jau trīs mači.

"Spēlēsim tikai un vienīgi ar pilngadīgiem hokejistiem. Jāpielāgojas situācijai un jācer, ka ierobežojumi beigsies, lai pēc tam ar U-18 vecuma spēlētājiem varam gatavoties pasaules čempionātam," pauda Freibergs. "Mums ir izpalīdzējuši "Mogo"/LSPA, kuri spēļu prakses iegūšanas nolūkos līdz 29. janvārim iedevuši četrus hokejistus – vārtsargu Kārli Reini Ribu, aizsargus Edgaru Ozoliņu, Kārli Gustavu Loginu un uzbrucēju Elvi Kaimiņu."

HS "Rīga" treniņos piedalās arī šosezon no Rīgas "Dinamo" atlaistais Gints Meija, bet ar viņu vēl nav runāts par piedalīšanos spēlēs. Arī Miķelim Rēdliham piedāvāts patrenēties, taču viņa ar komandu šobrīd neesot.

Jau no sezonas sākuma komandas sastāvā ir vairāki 2001. un 2002. gadā dzimuši hokejisti, bet 2. janvārī pilngadīgs kļūs arī uzbrucējs Anrī Ravinskis, savukārt 7. janvārī – Pēteris Purmalis. "Esam piesaistījuši arī mūsu hokeja skolas trenerus, lai nāk palīgā un dodas laukumā. Iespējams, uz ledus redzēsim arī galveno treneri Oļegu Sorokinu. Šobrīd ir vairāk nekā trīs maiņas."

OHL čempionātā HS "Rīga" šosezon aizvadījusi tikai deviņus mačus, kamēr pārējām vienībām ir vismaz 15. Līdz ar to rīdziniekiem būs jāatgūst iekavētais. Tieši tādēļ nākamnedēļ jau ieplānotas trīs spēles – pret Daugavpils "Dinaburg" (05.01.), "Mogo"/LSPA (07.01.) un "Zemgali"/LLU (10.01).

Latvijas hokejistiem nākamā gada aprīlī jāspēlē pasaules U-18 čempionāta elites divīzijā, bet aizliegums nepilngadīgajiem spēlēt OHL krietni iedragā viņu gatavību šim turnīram. Latvijas Hokeja federācijai šajā jautājumā gan esot komunikācija ar Izglītības un zinātnes ministriju. Otrdien ārkārtējā situācija Latvijā tika pagarināta līdz 7. februārim, bet HS "Rīgā" valda cerība, ka drīzumā izdosies atgriezties pie fundamenta un audzināt jaunos hokejistus.

Slēpts komentārs: Krizz14

  +5 [+] [-]

, 2020-12-30 16:34, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: zb tā valdība. kāda pie velna atšķirība 17 vai 18 gadi? 17 gadīgajiem vīrus bīstamāks? nav! Cik var čakarēt sportu?
atšķirība = (ne)pilngadīgs
Slēpts komentārs: marko_polo
Slēpts komentārs: Tumanovs

  -4 [+] [-]

, 2020-12-30 16:48, pirms 3 gadiem
Te nu gan valdība atkal pierāda saku stulbumu.

  +6 [+] [-]

, 2020-12-30 17:06, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Te nu gan valdība atkal pierāda saku stulbumu.
Varbūt gribi katru dienu jaunus saslimušo rekordus,ka tik neesi to idiņu atbalstītājs ,kuri protestē pret ierobežojumiem.Pie tam salīdzinot kādi ierobežojumi bijuši vairākās Eiropas valstīs pie mums tie joprojām ir par maigu.

  -4 [+] [-]

, 2020-12-30 17:21, pirms 3 gadiem
Kolhozs

     [+] [-]

, 2020-12-30 17:38, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Varbūt gribi katru dienu jaunus saslimušo rekordus,ka tik neesi to idiņu atbalstītājs ,kuri protestē pret ierobežojumiem.Pie tam salīdzinot kādi ierobežojumi bijuši vairākās Eiropas valstīs pie mums tie joprojām ir par maigu.
Kāds sakars tam ko tu saki ir ar to vai nepilngadīgie var spēlēt virslīgā?? Pilnīgi nekāds.

  +3 [+] [-]

, 2020-12-30 17:43, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: Kāds sakars tam ko tu saki ir ar to vai nepilngadīgie var spēlēt virslīgā?? Pilnīgi nekāds.
Ne jau tikai virslīgā bet sportošana kā tāda nepilngadīgajiem ir ciet. Sporta skolas ciet. Nepilngadīgajiem treniņi nenotiek. Tur tā "sāls" nevis tikai hoķa virslīgā nepilngadīgajiem neļauj.

     [+] [-]

, 2020-12-30 18:03, pirms 3 gadiem
Tumanovs rakstīja: Krizz14 , 16:16, pirms 26 minūtēm
zb tā valdība. kāda pie velna atšķirība 17 vai 18 gadi? 17 gadīgajiem vīrus bīstamāks? nav! Cik var čakarēt sportu?

Te jau stāsts ne tikai par sporta čakarēšanu
Visi šitie karińi un vińkeles čakarē visu un visus
Oj, lien atpakaļ uz savu krieviju, tu padomju pabira, sen jau tevi nelklausās neviens

     [+] [-]

, 2020-12-30 19:40, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: zb tā valdība. kāda pie velna atšķirība 17 vai 18 gadi? 17 gadīgajiem vīrus bīstamāks? nav! Cik var čakarēt sportu?
Kāda atšķirība alkoholu pērkot 17 vai 18 gadi?
17gadīgajiem alkohols bīstamāks?

  +1 [+] [-]

, 2020-12-30 19:42, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Varbūt gribi katru dienu jaunus saslimušo rekordus,ka tik neesi to idiņu atbalstītājs ,kuri protestē pret ierobežojumiem.Pie tam salīdzinot kādi ierobežojumi bijuši vairākās Eiropas valstīs pie mums tie joprojām ir par maigu.
Šo vīrusu var apturēt ar pilnīgu lockdown , ka visi sapērk visu nepieciešamo uz vienu mēnesi un slēdz visus veikalus ,rūpnīcas un atceļ visus sporta pasākumumus uz mēnesi. Cilvēki var izet ārā pastaigā uz pāris stundām , bet tikai teiksim 3 km rādiusā. Es pats domāju , ka tas ir jāievieš apmēram Janvāri vidu , ja nekas neuzlabosies ar šo situāciju , kas tagad ir . Un Martā viss būs normāli un ekonomika ātri atgūsies pēc šī lockdown, jo visi uzņēmumi varēs strādāt ar pilnu jaudu.
Šie ierobežojumi , kas tagad ir nekam neder un šīs vīrus būs kamēr neizveidosies imunitāte, kas labi , ja izveidosies pēc 10 gadiem un nekādas vakcīnas šeit nepalīdzēs

  -1 [+] [-]

, 2020-12-30 19:47, pirms 3 gadiem
comon88 rakstīja: Šo vīrusu var apturēt ar pilnīgu lockdown , ka visi sapērk visu nepieciešamo uz vienu mēnesi un slēdz visus veikalus ,rūpnīcas un atceļ visus sporta pasākumumus uz mēnesi. Cilvēki var izet ārā pastaigā uz pāris stundām , bet tikai teiksim 3 km rādiusā. Es pats domāju , ka tas ir jāievieš apmēram Janvāri vidu , ja nekas neuzlabosies ar šo situāciju , kas tagad ir . Un Martā viss būs normāli un ekonomika ātri atgūsies pēc šī lockdown, jo visi uzņēmumi varēs strādāt ar pilnu jaudu.
Šie ierobežojumi , kas tagad ir nekam neder un šīs vīrus būs kamēr neizveidosies imunitāte, kas labi , ja izveidosies pēc 10 gadiem un nekādas vakcīnas šeit nepalīdzēs
Piekrītu un atbalstu,jo sevišķi tamdēļ,ka mana lauku māja no manas dzīves vietas trīs kilometri.

  -1 [+] [-]

, 2020-12-30 20:00, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: Kāds sakars tam ko tu saki ir ar to vai nepilngadīgie var spēlēt virslīgā?? Pilnīgi nekāds.
Vismaz covida laikā, tie kas nemāk rakstīt, varētu nelīst visur ar saviem padomiem. Jūs jau ikdienā, esat visiem līdz kaklam.

  +1 [+] [-]

, 2020-12-30 20:17, pirms 3 gadiem
Cipanz rakstīja: Kāda atšķirība alkoholu pērkot 17 vai 18 gadi?
17gadīgajiem alkohols bīstamāks?
mhm.
primitīvi runājot redz nav nekāda atšķirība ir kovids vai nē, bet ja tev nav 18 gadi tad alko nenopirksi...
sportā kad nav kovids nepilngadīgie var spēlēt, tagad nē!

p.s. mana pozīcija tad būtu, vienkārši aizliegt vienmēr (ir kovids vai nē) nepilngadīgajiem spēlēt un sportot. (domāju sportu veidu augstākās līgas ), lai nav nekādu jautājumu nākotnē un komandas komplektē attiecīgi. lai visiem noteikumi vienādi. mazums kāda zaraza atkal atnāks!

p.p.s. starp citu ZA profu līgās tāds noteikums ir , ka nepilngadīgie nevar spēlēt. varbūt vēl kur, ja nav 18 gadi tad nevari spēlēt. tikai junioru līgās!

  +2 [+] [-]

, 2020-12-30 20:28, pirms 3 gadiem
un tā aizliegšana sportot nepilngadīgajiem nekādi neierobežo kovidu. pilnīgs fufelis.
jo sports kā tāds nav aizliegts un līgas turpina dragāt un nepilngadīgajiem jau nav aizliegts vazāties apkārt. domājiet viņi sēž mājās , kad nesporto un uzlabo epidemioloģisko situāciju valstī un neizplata kovidu?

varbūt labāk būtu ja tie pāris cilvēki iet sportot, nevis tusējas apkārt!

sportā nav tūkstoši nepilngadīgo sportistu kas spēlē augstākā līgā!
bet viņi tāpat ir starp mums - veikalā, uz ielas u.t.t.!

  -1 [+] [-]

, 2020-12-30 23:05, pirms 3 gadiem
Katru reizi ielienot komenjos domāju kādi dauņ...i . Tagad saprotu Jūs pat neesat da...uņi , jūs esat muļķīši , nevainīgi dūraciņi.

     [+] [-]

, 2020-12-30 23:36, pirms 3 gadiem
serz rakstīja: Katru reizi ielienot komenjos domāju kādi dauņ...i . Tagad saprotu Jūs pat neesat da...uņi , jūs esat muļķīši , nevainīgi dūraciņi.
Nu gudriniek apgaismosmi tad vai arī tev tikai gribējās dromsīgi kādam internetā uzbraukt? Kas mainās no tā vai nepilngadīgajiem ir vai nav ļauts spēlēt virslīgā? Pasargāt viņos no iespējamas saslimšanas? Tad kāpēc visus nesargāt? Kāpēc visiem neaizliegt spēlēt. Tur jau tā lieta, ka priekš viņiem tas vīrus ne ar ko nav bīstamāks kā pilngadīgajiem. Man nav nekas pretī ierobežojumiem kamēr tajos ir kaut kāda loģika. Kur ir loģika šajā lēmumā?

     [+] [-]

, 2020-12-30 23:40, pirms 3 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Ne jau tikai virslīgā bet sportošana kā tāda nepilngadīgajiem ir ciet. Sporta skolas ciet. Nepilngadīgajiem treniņi nenotiek. Tur tā "sāls" nevis tikai hoķa virslīgā nepilngadīgajiem neļauj.
Tad kur meklēt kompromisu? hokeja virslīga atļauta ,bet nepilngadīgajiem sportot aizliegts. Vairāk gribētos zināt ko paši jaunie hokejisti par šo domā.

     [+] [-]

, 2020-12-31 02:12, pirms 3 gadiem
Jaunie vismaz firmenno pirueti iemācīsies! Lai spēlē Oļegs! Tad, kad bijām uz Kontinentālo kausu Ungārijā, dažs no ekspertiem uzdeva jautājumu par prasmi spēlēt ar hokejnūju, kurai lāpstiņas abos galos. Tur nu gan piruetes meistars bija apjucis un nesagatavots
Treneris bija tikai kā viesis. Bet vienalga nesagatavots tik āķīgiem jautājumiem.

     [+] [-]

, 2020-12-31 04:57, pirms 3 gadiem
Krizz14 rakstīja: Nu gudriniek apgaismosmi tad vai arī tev tikai gribējās dromsīgi kādam internetā uzbraukt? Kas mainās no tā vai nepilngadīgajiem ir vai nav ļauts spēlēt virslīgā? Pasargāt viņos no iespējamas saslimšanas? Tad kāpēc visus nesargāt? Kāpēc visiem neaizliegt spēlēt. Tur jau tā lieta, ka priekš viņiem tas vīrus ne ar ko nav bīstamāks kā pilngadīgajiem. Man nav nekas pretī ierobežojumiem kamēr tajos ir kaut kāda loģika. Kur ir loģika šajā lēmumā?
Vou Tu mani ne tā saprati , es tieši esmu par to lai katrs mazs knariņš sporto . Es zaje...alsa lasīt tos mēslus ko viens idiots gāž uz otru . Kur palicis " katram savs viedoklis" , kāpēc tādas samazgas . Es gribētu ieiet un apspriest rakstu , bet ne piedalīties viss gudrākā noteikšanā . Man būtu interesanti lasīt kaut ko sakarīgi nevis šos murgus .