Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dalasas "Mustangs" paziņo par NCAA sezonas beigām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dalasas "Mustangs" paziņo par NCAA sezonas beigām
Foto: SMU Mustangs

Dalasas "SMU Mustangs" sieviešu basketbola komanda otrdien, 29. decembrī, paziņoja, ka neturpinās Nacionālās studentu sporta asociācijas (NCAA) sezonu, jo elpceļu vīruss rada bažas par veselību un drošību.

“Southern Methodist University” vienība spēlē “American” konferencē – līgā, kurā sacentās Kitija Laksa un “South Florida” basketbolistes. Par “Mustangs” devētā komanda sezonas sākumā piedzīvoja zaudējumus visās sešās spēlēs, tai skaitā abās “American” līgas cīņās.

Dalasas basketbolistes bija vienisprātis, ka “Southern Methodist” universitāte veikusi visus iespējamos drošības pasākumus, lai spēlētājas būtu veselas un drošas. Neraugoties uz to, komanda nolēma, ka pašizolācijas un pārtraukumu iespējas rada pieredzi, kuru spēlētājas nevēlas turpināt.

“Spēlētājām tas bija sarežģīts lēmums,” teica SMU sporta direktors Riks Harts. “Mēs atbalstām mūsu sportistu izvēles visos sporta veidos, neatkarīgi no tā, vai viņi nolemj sacensties vai izstāties. Mūsu prioritāte ir viņu veselība, drošība un labklājība. Gaidām spēlēšanas atsākšanu 2021. gada rudenī.”

Pārējās SMU komandas turpinās sezonu, kā paredzēts. “American” līgā pēc “Mustangs” izstāšanās – un “Connecticut” atgriešanās “Big East” konferencē – palikušas 10 komandas. Dalasas vīriešu komandā agrāk spēlēja Ričmonds Vilde (2010-2012, vēlāk pārcēlās uz “Houston Baptist” vienību).

“Mustangs” kļuva par otro NCAA pirmās divīzijas komandu, kura paziņoja par priekšlaicīgām sezonas beigām. Piektdien, 25. decembrī, līdzīgu lēmumu pieņēma “Duke” vienība. “Ivy League” paziņoja par ziemas sportu atcelšanu vēl pirms basketbola sezonas sākuma, no sacensībām izstājās arī dažas mazākas skolas.

Izmantotie resursi:
https://smumustangs.com/news/2020/1...
https://www.espn.com/womens-college...