Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns: "Trešās ceturtdaļas sākums ļāva komandai ieskrieties"

Rolands Eliņš

Bertāns: "Trešās ceturtdaļas sākums ļāva komandai ieskrieties"
Dāvis Bertāns. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt uzvaru izcīnīja Dāvja Bertāna pārstāvētā „Spurs” vienība, ar 122:111 pieveicot „Clippers”. Bertāns pēc spēles medijiem kā vienu no galvenajiem uzvaras iemesliem minēja veiksmīgo otrā puslaika sākumu, bet „Clippers” treneris Doks Riverss atzina, ka viņa komanda nav spējusi apturēt Lamarkusu Oldridžu.

„Mums izdevās tikt pie dažiem labiem groziem pēc tam, kad tieši pēc puslaika pārtraukuma sanāca vairākas labas aizsardzības pozīcijas,” izteicās Dāvis Bertāns, kurš šajā mačā guva divus punktus. „Tas arī palīdzēja mūsu komandai ieskrieties.”

„Spurs” trešās ceturtdaļas ieskrējiens izrādījās izšķirošais mača pavērsiens. „Spurs” šajā ceturtdaļā uzvarēja ar 20 punktu pārsvaru, ieliekot stabilus pamatus uzvarai, turklāt pēdējā ceturtdaļā uz brīdi ieguva arī 24 punktu pārsvaru.

„Ļoti svarīga bija mūsu spēle aizsardzībā, tas, ka spējām apturēt pretiniekus, tikt ātrajos uzbrukumos un pie viegliem punktiem,” teica „Spurs” uzbrucējs Rūdijs Gejs. „Dažreiz mēs paši sarežģījam sev dzīvi. Mēs aizmirstam, ka jāspēlē aizsardzībā. Bet, ja mēs varam ātri iesākt savus uzbrukumus, izdodas spēli pagriezt savā virzienā. Pops puslaika pārtraukumā to īpaši uzsvēra, viņš teica, lai cenšamies tikt ātrajos uzbrukumos un pieliekam mazāk darba punktu gūšanai.”

„Mēs sapratām, ka otrajā puslaikā jādodas laukumā ar tādu pašu intensitāti, kā mēs to darām mačos savā laukumā,” atzina Sanantonio komandas līderis Demārs Derouzens. „Mēs cenšamies viesos panākt, lai varētu spēlēt ar tādu pašu enerģiju kā savā laukumā. Mēs vēlamies panākt, lai pretinieki ir spiesti paņemt pirmo minūtes pārtraukumu.”

Savukārt „Clippers” galvenais treneris Doks Riverss izteicās, ka Sanantonio komanda izskatījusies daudz enerģiskāka un izturīgākā, lai gan abi klubi aizvadīja spēles bez dienas pārtraukuma: „Viņi bija daudz fiziskāki nekā mēs. Domāju, ka līdzīga tendence bijusi arī pāris iepriekšējās savstarpējās spēlēs.” Riverss arī veltīja atzinību „Spurs” rezultatīvākajam spēlētājam Lamarkusam Oldridžam, sakot, ka viņš burtiski iznīcinājis visus „Clippers” garos spēlētājus.

Izmantotie resursi:
https://www.mysanantonio.com/sports...

     [+] [-]

, 2018-12-30 23:25, pirms 5 gadiem
Laikam lielākais pienesums DB bija aizsardzībā, jo tie 2 punkti laikam neko nenosvēra šajā spēlē. Vēlu, ka ātrāk sākas precīzo trīņu sērija.