Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" pret "Ogri": gada noslēgumā cīņa par 3. vietu LBL turnīra tabulā

Emils Ozerinskis

"Jūrmala" pret "Ogri": gada noslēgumā cīņa par 3. vietu LBL turnīra tabulā
Haralds Kārlis
Foto: Ģirts Gertsons/F64

"Olybet" Latvijas Basketbola līgā klāt ir kalendārā gada pēdējā spēle. Daugavas sporta namā pulksten 17:00 spēkus samēros šosezon medaļu pretenzijas izvirzījušās "Jūrmala" un "Ogre".

17:00 "Jūrmala" - BK "Ogre"
Latvijas čempionāta turnīra tabulā abas komandas atrodas līdzās, ar visai līdzīgu bilanci ieņemot trešo un ceturto pozīciju. Ņemot vērā līdzšinējo komandu komplektāciju un parādīto sniegumu abas šīsdienas pretinieces pavasarī būs reālas pretendentes uz cīņu par Latvijas līgas cēlmetāliem. Līdzšinējais statistiski izmērāmais sniegums starp komandām ir bijis visai līdzīgs. Gūtajos punktos jūrmalniekiem 81,5 punkti spēlē, bet ogrēniešiem tikai par puspunktu mazāk. Cīņā zem groziem pārsvars ir "Jūrmalai" - 39,9 pret 36,7, savukārt rezultatīvajās piespēlēs 17,2 pret 20,1 par labu "Ogrei". Šīsdienas spēles uzvarētājs Jauno gadu varēs sagaidīt LBL čempionāta tabulas trešajā pozīcijā uzreiz aiz abiem Latvijas klubu basketbola flagmaņiem.

Par "Jūrmalas" problēmām aizvadītajā starpsezonā jau daudz aprakstīts, tādēļ Mārtiņa Gulbja komandas parādītais sniegums vēl jo vairāk iepriecina. Nokomplektējot komandu pēdējā brīdi, "Jūrmala" spēja izveidot ļoti kaujas spējīgu kolektīvu, kas zaudējumus sezonas pirmajos mēnešos piedzīvojis tikai pret "Ventspili" un "VEF Rīgu". Tehnisku iemeslu dēļ, "Jūrmala" savu mājas spēļu laukumu nomainījusi uz Daugavas sporta namu, kas Latvijas augstākās līgas basketbolu galvaspilsētas publikai ļauj atkal vērot emocionāli piesātinātajā DSN, kur valda lieliska basketbola atmosfēra. Četrās līdz šim šajā zālē aizvadītajās spēlēs "Jūrmala" tikusi pie trīs panākumiem, tikai Ziemassvētku spēlē neizraujot uzvaru pret vefiešiem. Īpaši tuva DSN zāle varētu būt Mārtiņam Gulbim, kurš tieši šeit aizvadītajā pavasarī ar "Barons kvartāls" sagādāja pārsteigumu bronzas sērijā, atstājot bez godalgas tā brīža valsts čempionus valmieriešus.

Pērn "Ogre" un "Jūrmala" dalīja LBL čempionāta regulārās sezonas septīto/astoto pozīciju, abām vienībām paliekot aiz play-off strīpas. Šogad spēku samērs pamatīgi izmainījies un Artūra Visocka-Rubeņa trenētie ogrēnieši ir viena no tabulas augšgala komandām. "Ogre" ir vienīgā komanda ārpus Top-2, kas spējusi sagādāt zaudējumu kādam no flagmaņiem, sezonas ievadā sakaujot Rīgas VEF. "Ogre" turpinājusi pērn uzsākto kursu, izveidojot kolektīvu no vietējās basketbola skolas audzēkņiem, kas īpaši simpatizē komandas līdzjutējiem. Vienīgais nopietnais klupiens līdz šim ogrēniešiem bijis Valmierā, kur piedzīvots viens no trīs sezonas zaudējumiem. Pārējie līdzvērtīgās cīņās atzīti pret "Jūrmalu" un "Ventspili".

"Ogre" un "Jūrmala" šosezon pirmo reizi tikās 4. novembrī, kad jūrmalnieki viesos tika pie panākuma ar 86:83. Toreiz ar 19 punktiem, deviņām izcīnītām bumbām un 11 izprovocētām piezīmēm izcēlās Deniss Krestiņins, bet produktīvākais bija "Jūrmalas" prezidents Edgars Jeromanovs, izceļoties ar 17 punktiem, piecām piespēlēm un piecām pārtvertām bumbām. Ogrēniešu rindās 18 punkti Robertam Niedram, bet par punktu mazāk Guntim Sīpoliņam.

Spēles tiešraide paredzēta "Best4Sports TV" kanālā.

"Olybet" LBL kopvērtējums

VKomandaUZ%
1.Ventspils130100%
2.VEF Rīga9281.8%
3.Ogre9375.0%
4.Jūrmala9469.2%
5.Betsafe/Liepāja5838.5%
6.Valka/Valga2625.0%
7.Latvijas Universitāte31023.1%
8.Valmiera/Ordo31121.4%
9.Jēkabpils21115.4%

Izmantotie resursi:
| Latvijas Basketbola savienība

  +2 [+] [-]

, 2017-12-30 10:18, pirms 6 gadiem
Kāpēc pēc dramatiskās uzvaras pār Liepāju jūrmalnieku sejās nebija redzams prieks? Izskatījās, ka spēles beigās Jūrmalas prezidents pārāk daudz ņēma spēli uz sevi. OK, dažus trijniekus iemeta, bet pārējais bija bez izdomas.

Šodien nelielu priekšroku dodu Ogres komandai.

  +2 [+] [-]

, 2017-12-30 11:57, pirms 6 gadiem
Šī varētu būt ļoti saistoša , līdzīga un interesanta spēle! Lai uzvar labākais!

  +2 [+] [-]

, 2017-12-30 12:39, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Kāpēc pēc dramatiskās uzvaras pār Liepāju jūrmalnieku sejās nebija redzams prieks? Izskatījās, ka spēles beigās Jūrmalas prezidents pārāk daudz ņēma spēli uz sevi. OK, dažus trijniekus iemeta, bet pārējais bija bez izdomas.

Šodien nelielu priekšroku dodu Ogres komandai.
Domaajams, ka prieka nebija, jo zinaaja, ka Gulbis peec tik grumbuljainas speeles ''iedos iekshaa''. Pirmaa ceturdalja bija liimenii, bet peec tam apstaajaas, ja turpinaatu kaa iesaaka, tad buutu +30... No likmju viedokljas izskataas, ka overam shodien vajadzeetu iziet, par 1x2 nav ne jausmas, it kaa Juurmala mazi favoriiti, bet var visaadi sanaakt