Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mirotičs pieņem atvainošanos no Portisa, kurš viņam kautiņā salauza žokli

Agris Suveizda

Mirotičs pieņem atvainošanos no Portisa, kurš viņam kautiņā salauza žokli
Nikola Mirotičs
Foto: EPA/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas vienības Čikāgas "Bulls" melnkalniešu spēka uzbrucējs Nikola Mirotičs pirmoreiz kopš kautiņa 17. oktobrī publiski runāja ar medijiem un paziņoja, ka ir piedevis komandas biedram un sāncensim savā pozīcijā Bobijam Portisam, kurš viņam salauza žokli.

"Mēs esam komandas biedri. Protams, ka mēs cīnāmies šīs komandas labā. Mēs abi darīsim to, kas nepieciešams, lai komanda gūtu panākumus. Jā, es pieņēmu viņa atvainošanos," pēc treniņa sacīja Nikola Mirotičs, kurš neilgi pēc incidenta neatbildēja uz Portisa īsziņām un pūliņiem uzsākt dialogu. 26 gadus vecais spēlētājs piebilda, ka nevēlas runāt par pagātnes notikumiem, un nesniedza tiešu atbildi uz jautājumu, vai viņš un Portiss ir tikušies un aprunājušies. Vaicāts, vai Portiss zina, ka viņa atvainošanās ir pieņemta, Mirotičs noteica: "Domāju, ka viņš zinās."

Iepriekš tika baumots par Mirotiča ultimātu vadībai – ja Portiss paliktu komandā, tad melnkalnietis pieprasītu maiņu -, tomēr izvairījās no atbildes arī uz jautājumu par to, vai viņš tika lūdzis maiņu: "To varēs pateikt mans aģents." Mirotičs sacīja, ka viņa attiecības ar Portisu par spīti notikušajam nebūs aukstas: "Esmu profesionālis jau deviņus gadus. Vienmēr esmu bijis labs komandas biedrs, pret visiem vienmēr esmu izturējies profesionāli un turpināšu to darīt. Esmu šeit, jo gribu turpināt atbalstīt komandu. Un viņš ir daļa no komandas. Atbalstīšu arī viņu. Protams, ka es viņam došu pieci, tāpat kā viņš dotu man."

Lai arī gūtie savainojumi ir sadzijuši, ne Mirotičs, ne galvenais treneris Freds Hoibergs vēl skaidri nezina, kad melnkalnietis varētu aizvadīt pirmo spēli šosezon. "Zinu, ka viņš nevar nociesties, kad vien varēs atgriezties laukumā. Tā ir pēdējā palikusī barjera – atgriezties laukumā spēles formā. Cerams, ka nākamajās trīs dienās viņš labi jutīsies, un tad mēs pieņemsim lēmumu. Bet viņš ir ļoti labā noskaņojumā. Tagad galvenais ir iegūt pēc iespējas labāku sportisko formu un sagatavoties spēlēšanai," teica treneris.

22 gadus vecais spēka uzbrucējs Portiss par kautiņu treniņā un Mirotiča savainošanu tika diskvalificēts uz astoņām spēlēm, bet pārējos 11 mačos iesaistījās no rezervistu soliņa. Portiss vidēji spēlējis 22,5 minūtes, guvis 12,5 punktus un izcīnījis 7,2 atlēkušās bumbas. Visos 19 mačos starta sastāvā devies ar septīto kārtas numuru draftētais somu spēka uzbrucējs Lauri Markanens, kurš vidēji spēlējis 30,6 minūtes, guvis 14,3 punktus, izcīnījis 8,2 atlēkušās bumbas un izdarījis 1,5 rezultatīvas piespēles. "Bulls" ar bilanci 3-16 ir pēdējā vietā līgā.

Izmantotie resursi:
Nikola Mirotic of the Chicago Bulls accepts...

  +1 [+] [-]

, 2017-11-30 11:25, pirms 6 gadiem
PR.