Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Devils" aizmaina Henrīku uz Anaheimu pret somu aizsargu Vatanenu

Rolands Eliņš

"Devils" aizmaina Henrīku uz Anaheimu pret somu aizsargu Vatanenu
Adams Henrīks
Foto: Minneapolis Star Tribune/TNS/Sip/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komandas Anaheimas „Ducks” un Ņūdžersijas „Devils” veikušas darījumu, kura rezultātā uz Ņūdžersiju pārcēlies somu aizsargs Sāmi Vatanens, bet pretējā virzienā devies Adams Henrīks un Džozefs Blandisi.

27 gadus vecais Adams Henrīks šosezon „Devils” sastāvā 24 spēlēs izcēlies ar 14 punktiem (4+10). Viņš demonstrējis stabilu sniegumu vairākās sezonās pēc kārtas, pārsniedzot 40 punktu robežu katrā sezonā, kurā aizvadījis vismaz 70 spēles. Henrīks papildinās „Ducks” traumu nomocīto sastāvu, kurā šobrīd no ierindas izsisti trīs no četriem pagājušās sezonas labākajiem punktu guvējiem. Anaheima šosezon ar vidēji spēlē gūtiem 2.64 vārtiem šajā rādītājā ir tikai 27. vietā līgā.

Anaheima maiņas darījumā ieguvusi arī 23 gadus veco kanādieti Džozefu Blandisi, kura NHL pieredze ir krietni mazāka – 68 mačos 26 punkti. Viņš šosezon spēlējis tikai AHL.

„Devils” sezonas sākumā spēlē negaidīti veiksmīgi un šobrīd ar 32 punktiem 24 spēlēs ieņem trešo vietu Metropolitēna divīzijā, tikai par punktu atpaliekot no līderes „Blue Jackets”. „Devils” nav spēlējusi Stenlija kausa izcīņā jau piecas sezonas pēc kārtas, kamēr no 1996. līdz 2012. gadam „play-off” izlaida tikai vienreiz.

„Devils” šajā darījumā papildinājusi savas aizsardzības rindas, iegūstot somu aizsargu Sāmi Vatanenu. 26 gadus vecais soms šosezon 15 mačos guvis četrus punktus, bet savā karjerā kopumā 280 NHL mačos iekrājis 126 punktus

„Iegūstot Sāmi, mēs iegūstam pirmo divu maiņu aizsargu ar spēcīgu metienu un prasmēm spēlēt visās spēles situācijās,” darījumu komentējis „Devils” ģenerālmenedžeris Rejs Šero. „Šis darījumus arī sniedz mums skaidrību par spēlētāju līgumiem tuvākajā nākotnē. Taču, iemainot tādu aizsargu kā Vatanens, jābūt gataviem šķirties no kvalitatīviem spēlētājiem, kādi ir Adams un Džo. Adams mūsu organizācijā bija jau ilgus gadus, un viņa ieguldījums noteikti tiks novērtēts un paliks kluba atmiņā.”

Šajā darījumā komandas arī apmainījušās ar nākamā gada drafta trešās kārtas izvēles tiesībām.

Savukārt līgas jaunpienācēja Lasvegasas „Golden Knights” noslēgusi jaunu līgumu ar aizsargu Breidenu Makneibu. Viņš ar komandu vienojies par četru gadu līgumu ar kopējo vērtību desmit miljonu dolāru apmērā. Makneibam bija iespēja nākamajā vasarā kļūt par neierobežoti brīvo aģentu. 26 gadus vecais aizsargs šosezon 20 spēlēs guvis tikai divus punktus, taču ir komandas līderis ar 56 spēka paņēmieniem un 52 bloķētiem metieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/anaheim-ac...
https://www.nhl.com/news/vegas-gold...

     [+] [-]

, 2017-11-30 18:51, pirms 6 gadiem
Devils ieguvēji
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja