Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

VEF karjeru sākušais Renfro pievienojas "Barcelona"

Andrejs Siliņš

VEF karjeru sākušais Renfro pievienojas "Barcelona"
Alekss Renfro un Jānis Strēlnieks
Foto: David Ebener/dpa

Spānijas superkluba "Barcelona" vadība pirms ULEB Eirolīgas desmitās kārtas spēles papildinājusi sastāvu ar amerikāņu basketbolistu Aleksu Renfro, kurš savulaik profesionāļa karjeru sāka "VEF Rīga" vienībā.

"Barcelona" palikusi bez Pau Robasa (Ahileja cīpslas plīsums) un Huana Karlosa Navaro (uz nenoteiktu laiku) un jau ilgāku laiku meklē papildinājumu pirmā numura pozīcijā, turklāt vēlams ar Eiropas pilsoņa pasi.

Par vienu no kandidātiem tika uzskatīts argentīniešu (ir arī Itālijas pilsonība) veterāns Pablo Pridžioni, kurš pēc četrām sezonām NBA šoruden neizturēja konkurenci Hjūstonas "Rockets" treniņnometnē. Tomēr 39 gadus vecais aizsargs paziņojis, ka Eiropā atgrieztos tikai "Baskonia" rindās, kur savulaik pavadīja septiņus gadus.

Pēc ilgākiem meklējumiem klubs atrada papildinājumu 30 gadus vecā Aleksa Renfro personā - amerikāņu aizsargs, kuram ir arī Bosnijas un Hercegovinas pilsonība, sezonu sāka Minhenes "Bayern" vienībā, kurā pavadīja jau otro sezonu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā Eirolīgā Renfro vidēji 27 minūtēs guva 10,1 punktu, atdeva 4,2 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas.

Šosezon "Bayern" spēlē ULEB Eiropas kausā un komandai pie stūres stājies jauns galvenais treneris - Serbijas izlases vadonis Aleksandrs Džordževičs. Renfro pie Džordževiča sevi apliecināt vairs neizdevās tā, kā iepriekš - Eiropas kausā aizsargam vidēji 5,0 punkti un 4,2 piespēles, bet Bundeslīgā 3,8 punkti un 2,8 piespēles tikai 15 ar pusi laukumā pavadītās minūtēs.

Eirolīgā Renfro spēlējis arī Berlīnes "Alba" rindās 2014./2015. gada sezonā, bet savulaik, 2009./2010. gada sezonā, Renfro karjeru sāka Rīgā, ar VEF komandu kļūstot par Baltijas līgas regulārās sezonas MVP. Tosezon Renfro palīdzēja VEF pirmo reizi pēc atjaunošanas tikt Latvijas čempionāta finālā un debitēt VTB līgā. 2010. gada 3. februāra mačā pret "Valmieru" Renfro izcēlās ar "triple-double" (13 punkti, 10 piespēles un 17 bumbas) un tam bija tuvu vēl vairākas reizes sezonā.

Pēc Rīgā pavadītās sezonas Renfro pārcēlās uz horvātu "Zagreb", tad sezona Itālijas otrajā līgā ar "Brindisi" un turpinājumā kāpts tikai uz augšu pa karjeras kāpnēm - "Valladolid" Spānijā, "Brose" Vācijā, "Enisey" VTB līgā, "Baskonia" Spānijā, "Alba" un "Bayern" Vācijā.