Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LU sarūgtina "Valmieru" un pelnīti izrauj pirmo uzvaru

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

LU sarūgtina "Valmieru" un pelnīti izrauj pirmo uzvaru
Visvaldis Bikše
Foto: Māris Greidāns, www.bk.lu.lv

Pie sava pirmā panākuma Aldaris Latvijas Basketbola līgā (LBL) šodien tika "Latvijas Universitāte", kas savā laukumā izrāva uzvaru pret izbraukumā slikti spēlējošo Valmieras komandu, sagādājot tai kopumā astoto zaudējumu 11 spēlēs - 70:68.

Iepriekšējā mačā LU piedzīvoja smagu sagrāvi pret "Jūrmala/Fēnikss" (44:94) un nu bija gatavi uzlabot savu sniegumu un kārtējo reizi pacīnīties par pirmo uzvaru šajā sezonā. Šīs dienas pretiniece "Valmiera" nevar lepoties ar labu sniegumu LBL turnīrā, izbraukumā vēl nespējot tikt pie panākuma (0-5). Tā rezultātā "Valmiera" turnīra tabulā ieņem necilo astoto vietu.

Spēli ar precīzu tālmetienu sāka Dmitrijs Brizgalovs. LU basketbolisti labi spēlēja aizsardzībā, vienīgajam to regulāri spējot uzlauzt Mārtiņam Vīņaudam. Tikmēr otrā laukuma galā mājinieki tika pie viegliem punktiem, saglabājot minimālu vadību. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 6:10, savas atlētiskās īpašības divos uzbrukumos nodemonstrēja Kristaps Dārgais, izlīdzinot rezultātu. Ceturtdaļas vidū komandas piekopa atklātu basketbolu, kādā labāk jutās viesi no Valmieras. Lai arī "Valmierai" piederēja iniciatīva, ar metienu realizāciju nesekmējās. Ar lielu cīņas sparu LU uzvarēja pirmo ceturtdaļu ar rezultātu 16:13.

Jau otrās ceturtdaļas sākumā "Valmiera" atspēlēja nelielo deficītu. LU trumpis bija spēja noturēt pretiniekus aizsardzībā, kamēr uzbrukumā mājiniekiem bija ārkārtīgi lielas problēmas. "Valmiera" spēja lauzt cīņas gaitu un veica pirmo nopietno izrāvienu šajā spēlē, kas ļāva izvirzīties vadībā ar rezultātu 29:21. LU ķērās pie zonas aizsardzības, ar ko problēmas bija "Valmieras" jaunpienācējam Bo Spenseram, kurš nepieņēma tos pareizākos lēmums centienos šo aizsardzību apspēlēt. Ceturtdaļas turpinājumā spēle atkal kļuva līdzīgāka, rezultāta starpībai būtiski nemainoties. Puslaika pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 36:28 "Valmieras" labā.

Trešajā ceturtdaļā laukumā atgriezās Džastins Hērts, kurš pirmajā puslaikā ātri nopelnīja četras personiskās piezīmes. Viņš uzreiz trāpīja tālmetienu, palielinot rezultāta starpību līdz 11 punktiem. Abas komandas kopumā slikti uzbruka no tālās distances, bet pēc šiem metieniem bieži vien "Valmieras" basketbolisti tika pie atkārtotām iespējām, saimniekojot kā pie sava, tā pretinieku groza. Tuvojoties ceturtdaļas vidum, LU ar ātrām pārejām uzbrukumā pārsteidza pretinieku un samazināja rezultāta starpību līdz sešiem punktiem (37:43). Ceturtdaļas otrajā pusē "Valmieras" uzbrukums turējās uz leģionāru pienesumu, ļaujot atjaunot deviņu punktu pārsvaru. LU nedomāja padoties, atkal samazinot rezultāta starpību līdz pieciem punktiem (44:49). LU bija vairākas labas iespējas pienākt vēl tuvāk rezultātā, bet neveiksmīgi izpildīti soda metieni lika noslēgt ceturtdaļu ar sešu punktu deficītu - 47:53.

Mājinieki bija ieguvuši iniciatīvu, turpinot atspēlēties un nonākot tikai viena precīza metiena atstatumā. "Valmiera" ātri vien beidza spēlēt ar īso sastāvu, kas nesa vēlamo rezultātu, atjaunojot astoņu punktu pārsvaru (60:52). Pēc minūtes pārtraukuma piecus punktus pēc kārtas guva laukuma saimnieki, turpinot pretendēt uz pirmo panākumu sezonā. Pirmo reizi kopš spēles sākuma trīs minūtes līdz pamatlaika beigām Dmitrijs Brizgalovs ar precīzu tālmetienu izvirzīja savu komandu vadībā. Līdz ar to izšķirošā cīņa par uzvaru varēja sākties (62:60). Divu minūšu laikā komandas apmainījās ar vairākiem precīziem metieniem. Džastins Hērts bija galvenais viesu komandas vilcējs, spējot izvirzīt savu komandu vadībā. Sākoties pēdējai minūtei, Visvaldis Bikše atjaunoja minimālu pārsvaru LU. "Valmierai" vēl bija vairākas iespējas izraut uzvaru, piepalīdzot arī pretiniekiem, bet punktus tomēr vairs neizdevās gūt, LU svinot pirmo uzvaru šajā sezonā - 70:68.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Visvaldis Bikše, 11 punkti Mārtiņam Darģim, bet pa 10 Harijam Rubenim un Rihardam Zēbergam. "Valmieras" labā 19 punktus guva Džastins Hērts, bet jaunpienācēja Bo Spensera kontā 10 punkti.

Aldaris LBL, 30. novembris

"Latvijas Universitāte" - "Valmiera" 70:68 (16:13, 12:23, 19:17, 23:15)
"Latvijas Universitāte": Bikše 14, Darģis 11, Rubenis 10, Zēbergs 10, Plivda 8 (10 ab), Brizgalovs 7, Krūmiņš 6, Rēķis 4 (6 ab), Lasenbergs, Leja, Jaunzems, Večens.
"Valmiera": Hērts 19, Spensers 10, Dārgais 9 (10 ab), Vīņauds 9, Rozītis 8, Iļjins 8, Rudmiezis 3, Apsītis 2, Elksnis, Ziediņš, Freibergs.

1 2 44 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 19:49, pirms 9 gadiem
Negaidīti, bet laikam jau - pelnīti. LU ar tiem pašiem spēlētājiem un "komandu" pret nesen salasītu Valmieru. Spenseram nesekmīga debija un Valmiera krīt zemāk...

  +5 [+] [-]

, 2014-11-30 19:49, pirms 9 gadiem
Ja tagad neatlaidīs Melderi, tad Valmierai būs par vienu fanu mazāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2014-11-30 19:52, pirms 9 gadiem
Paldies par amerikanu piragu! Interesants komandas papildinajums, pec kura dazi latviesu speletaji jau tuvojas absolutajai nullei... Treneri Melderi, vai nav pedejais bridis patiesibas mirklim - draudzibas spelei BK Valmiera pret bk Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass? Tiem caliem ari apmeram LU limenis....

  +3 [+] [-]

, 2014-11-30 19:52, pirms 9 gadiem
Alensan rakstīja: Ja tagad neatlaidīs Melderi, tad Valmierai būs par vienu fanu mazāk
Sākumā painteresējies par Meldera 'attiecībām' ar kluba valdi un tad padomā par viņa atlaišanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2014-11-30 19:59, pirms 9 gadiem
Valmieras sāpe ir iedomīga un no basketbola maz saprotoša kluba vadība, kas izvēlējusies attiecīgu un sev izdevīgu treneri. Kopš nesmukās Vara atlaišanas komanda tikai regresējusi, Melderis ar Stālbergu aptaisījās pavasarī un ir aptaisījies jau tagad. Par Valmieru bez play-off!

  +3 [+] [-]

, 2014-11-30 20:02, pirms 9 gadiem
Noskatijos visu speli galigakais haos laukuma no Valmieras puses. Kombinacijas nekadas speletaji maisas krustam sčersam. Leģionari izskatas labi bet jaiespelejas un jaspele vairak uz komandu tad ari vairak kas sanaks! Manuprat Valmierai jadoma pa trenera postena pastiprinašanu jo sastavs ir labs vienkarsi treneris nemak salikt pareizajos ramjos komandu!
Slēpts komentārs: Sāniņš

  +7 [+] [-]

, 2014-11-30 20:06, pirms 9 gadiem
vnk drausmīgi skatīties Valmieras spēles,kauns pa visu seju
Bērziņš neatlaidīs savu čomu melderi,kur nu vēl pats aizvāksies prom no komandas
Bērziņ,ir tāds sakāmvārds:ZIVS PŪST NO GALVAS,UN ŠOBRĪD TU ESI TĀ GALVA

  +3 [+] [-]

, 2014-11-30 20:06, pirms 9 gadiem
Valmiera noliek pilnvaras cerībām uz Play off

  +5 [+] [-]

, 2014-11-30 20:07, pirms 9 gadiem
Kas notiek ar caliem psihologiskaja zina!? Pagajusaja maca Ziedins pec ilgaka laika beidzot samet savus punktus, sodien Maris pilnigi nekads... Manuprat, tur atkal pec kada dveselu gana prasas... Briesmigi nestabili spele puikas - viena spele kingi, otra - pilnigi pupezi... Kas noticis ar Apsiti, kurs sezonas starta ladeja 20 acis katra spele?

  +7 [+] [-]

, 2014-11-30 20:11, pirms 9 gadiem
netikai uz playoff,bet arī uz tukšām tribīnēm
Laikam būs jāapciemo cien. Baika kungs.Jāapjautājas cik ilgi tā Rūjienas mafija laidīs postā Valmieras komandu

  +5 [+] [-]

, 2014-11-30 20:11, pirms 9 gadiem
Jauzslave novadnieku, jo Bikse sodien vinneja speli! Un Plivda laikam taisas uz valsts izlasi... Katra zina LU caliem parliecibas izskirosajos brizos bija krietni vien vairak, ko nevar teikt par paris nacijas glabejiem no viesu puses.

     [+] [-]

, 2014-11-30 20:11, pirms 9 gadiem
Ir smagi zaudēt tādiem amatieriem... Vienīgā iespēja, kā tāda līmeņa spēlētāji var apspēlēt par sevi galvastiesu labākus, ir ar taktiku - un komandas taktiķis ir treneris. Cepuri nost LU trenerim, viņš ir tas, kurš uzvarēja spēli. Valmierai jau sen treneris bija jāatlaiž, tagad tas ir skaidrāks par skaidru.
LU fani ar kā bikses pietaisījuši par savu pirmo (un vienīgo) uzvaru. Un buņģieri jau varēja tādu ar ritma izjūtu un veselām bungām atrast.

  +4 [+] [-]

, 2014-11-30 20:12, pirms 9 gadiem
Vineka paris lejas gala komandas BBL un tas ari viss, tagad priekspedeja vieta LBL. Un jau tagad izskatas svakas izredzes uz play off, kaut daudz speles vel prieksa. Sezonas pirma puse maigi sakot nekada un Gatinam butu laiks doties atkal projam, bet maz ticams, ka Rujienas mafija atlaidis savu puiku, bet kas zin, mos brinumi notiek

  +6 [+] [-]

, 2014-11-30 20:12, pirms 9 gadiem
Tāds skats, ka nemērošu vairāk to gaisa gabalu uz Valmieras mājas spēlēm, kauns par dzimto klubu, impotenti vai salasījušies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-11-30 20:32, pirms 9 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: kā profesionāls klubs zaudē amatieriem, tam trenerim - Melderim būtu jāizlido ātri vien no tā kluba galvenā trenera posta!!! zaudēt LU studentiem!
viņš nelidos,Bērziņam tas nav izdevīgi

  +7 [+] [-]

, 2014-11-30 20:37, pirms 9 gadiem
Jau kaut kur rakstīju, jo vairāk leģionāru tādās komandās kā Valmiera, Jēkabpils un Saldus, jo labāk. Valmieras gadījums ir identisks Saldum. Liec kādus leģionārus gribi, bet ja treneris nevelk, tad nevelk, jo labāk konkurentiem. Neaizmirsīsim to, ka Visocka studenti parasti sāk spēlēt uz sezonas otro pusi, tā kā būs jautri.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-30 20:48, pirms 9 gadiem
saws wiedoklis rakstīja: viņš nelidos,Bērziņam tas nav izdevīgi
Tu gribi tekt ka Bērziņam, ir izdevīgi ka komanda zaudē visiem pēc kārtas...paskaidro kur tas izdevīgums slēpjas...

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 20:58, pirms 9 gadiem
Shēmas un vēlreiz shēmas

  +4 [+] [-]

, 2014-11-30 21:01, pirms 9 gadiem
ziemeļi rakstīja: Tu gribi tekt ka Bērziņam, ir izdevīgi ka komanda zaudē visiem pēc kārtas...paskaidro kur tas izdevīgums slēpjas...
Pajautā viņam kāpēc laiž postā Valmieras komandu

  +4 [+] [-]

, 2014-11-30 21:49, pirms 9 gadiem
Laikam vajadzees majas speles laikaa izdomaat kaadus tekstus un pablaustities taa skalaak kamer met sodus...citaadi te visi ir galigi akli. ATRADUSIES ZALJKNAABJI TALANTI KAS MAACES GAN TRENET GAN VADIT KLUBU. Arpraats - cik galotnes jau zaudetas. Varis bija briivs pec divaam tadaam, a te laikam saulgriezhus grib sagaidiit! Pi@@@s prom gudrinieki.

  +3 [+] [-]

, 2014-11-30 21:52, pirms 9 gadiem
Melderim ir jāsaka paldies, kā spēlētājam. bet kā trenerim "uz redzēšanos". tas viss bija redzams jau pavasarī, realī Valmierai ir TOP3 materiāls, bet zaudēt LU, kuriem 1. uzvara ir neticami, vai no kluba toto, vai trenerim uz redzīti.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-30 22:07, pirms 9 gadiem
Atrausim šiem vēl pa muguru 3dien Jēkabpilī

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 22:09, pirms 9 gadiem
Varbūt trenners nav slikts,bet materiāls ar ko strādāt varbūt ir slikts
nejau trenners weido komandu,bet mūsu jaukais draugs Bērziņš
No Pirmās dienas kopš viņš ieradās klubā tikai sūdi ar šo komandu notiek

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 22:10, pirms 9 gadiem
poxis15 rakstīja: Atrausim šiem vēl pa muguru 3dien Jēkabpilī
tas jau ir kalendārā ierakstīts,ar -12

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 22:42, pirms 9 gadiem
Kuru treneri ,tad iesakam Valmierai???

  +1 [+] [-]

, 2014-11-30 23:01, pirms 9 gadiem
Bet vinsh maaceeja budzetu izsist prieksh diviem melnjiem

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 23:03, pirms 9 gadiem
Diezvai kaads vairaak vai vairs grib naak no treneriem uz Valmieru zinot gadijumu ar Vari. Varbuut taads kuram tapat nav ko darit!!!

  +2 [+] [-]

, 2014-11-30 23:06, pirms 9 gadiem
Valmieras vadibai patik taads treneris kursh laizaas ar vadibu. Panjemtu Peteri Vishnevicu, tad viss tas bernudaazs buutu pie vietas!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-01 08:39, pirms 9 gadiem
Piekritu tiem, kuri teic, ka komandas materials nav slikts, nepavisam! Jauni, ambiciozi cali, kuriem acis deg, bet... Protams, viens Valmiera ilgi sabijis basketbola specialists man nesen meginaja iestatit, ka neka jau tur patiesiba neesot - viduveji puikinas no viduvejam komandam... Ta nu gluzi nav, tacu, zinot no kuras rokas sis virs ed, es par tadu viedokli nebrinos. Starp citu, ta spele, pec kuras Vari atlaida, tika zaudeta nelaimigas sagadisanas pec, kad Gabrans uzdribleja sev uz kajas... Ir, protams, savi minusi ari Varim, tacu pielauju, ka pern komandas ieksiene bija vairak burksketaju un ta saukto personibu, kuri kacaja savas pravas, neka sosezon

  +5 [+] [-]

, 2014-12-01 09:21, pirms 9 gadiem
Valmieras komandas īpašnieku radnieciskā saite sāk kaitēt visām Latvijas profesionālām komandām. Nu nevar āzi turēt par dārznieku!
1 2 44 komentāri