Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Māsas Strautmanes gūst gandrīz pusi komandas punktu, U16 izlase svin otro uzvaru čempionātā

Māsas Strautmanes gūst gandrīz pusi komandas punktu, U16 izlase svin otro uzvaru čempionātā
Anetes Vormas rezultativitāte šodien neglāba LU no zaudējuma
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien vienīgajā Latvijas un Igaunijas basketbola čempionāta spēlē Latvijas U16 izlase tikās ar Latvijas Universitātes (LU) komandu. U16 izlase svinēja uzvaru ar 80:68, izšķirošo pārsvaru gūstot pēdējā ceturtdaļā. Uzvarētājām labākās šodien bija māsas Paula un Digna Strautmanes, gūstot attiecīgi 21 un 18 punktus, bet LU komandas rindās 22 punkti Anetes Vormas kontā.

Līdz šai spēlei U16 juniores bija izcīnījušas tikai vienu uzvaru septiņās spēlēs, bet LU komandai nebija sekmējies īpaši labāk – divas uzvaras septiņās spēlēs.

Komandu sākumsastāvi

Latvija U16: Grabe, Betlere, Rikveile, D.Strautmane, P.Strautmane.

Latvijas Universitāte: Neilande, Berga, Puriņa, Vorma, Bērziņa.

Pirmais puslaiks

Spēli veiksmīgāk iesāka U16 izlase, gūstot piecus punktus pēc kārtas. LU pēc tam gan atspēlējās, un turpinājumā spēle bija samērā līdzīga, lielākoties vadībā ar dažu punktu pārsvaru esot Latvijas U16 izlasei. Pēdējās trīs ceturtdaļas minūtes gan jaunākās basketbolistes nospēlēja krietni veiksmīgāk un, galvenokārt pateicoties Paulas un Dignas Strautmaņu pūlēm, noslēdza ceturtdaļu ar +6 (23:17).

Otro ceturtdaļu labāk iesāka LU basketbolistes – pusotras minūtes laikā Vorma iemeta trīs tālmetienus un panāca neizšķirtu – 25:25. Uz īsu brīdi LU spēja pārņemt vadību, tomēr visu otro ceturtdaļas pusi vadībā atkal bija U16 komanda, neļaujot LU rezultātu izlīdzināt. Lielākais pārsvars sasniedza septiņus punktus, tomēr puslaiks noslēdzās ar 46:40 U16 labā. Paula Strautmane guva 13 punktus, bet Digna Strautmane Latvijas U16 izlases labā guva 10 punktus. LU komandas rindās pārliecinoši labākā bija Anete Vorma ar 17 punktiem.

Otrais puslaiks

Trešās ceturtdaļas sākumā LU komandai izdevās pārsvaru nedaudz samazināt, tomēr U16 izlase spēja noturēt 2-4 punktu vadību. Ceturtdaļas vidū gan māsas Strautmanes iesāka pamatīgu ofensīvu, kuras rezultātā Betlere panāca jau +11 (61:50) U16 izlases labā, kad spēlēt trešajā ceturtdaļā bija atlikušas trīs ar pusi minūtes. LU gan metās atspēlēties un, pateicoties pēdējā minūtē gūtiem Bērziņas un Neilandes gūtajiem punktiem, atpalika vairs tikai piecus punktus (56:61).

Ceturtā ceturtaļa iesākās ar zemu rezultativitāti abu komandu izpildījumā, līdz ar to U16 izlase savu nelielo pārsvaru prata nosargāt. Līdz ceturtdaļas vidum jaunākās basketbolistes tomēr spēja iemest par pāris metieniem vairāk, un piecas minūtes un 40 sekundes līdz ceturtdaļas beigām LU komanda paņēma minūtes pārtraukumu. Acīmredzot par labu tas nāca U16 izlasei, jo turpinājumā tieši jaunākās basketbolistes dominēja laukumā un veiksmīgi palielināja pārsvaru – divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām jau +15 (76:61). Līdz spēles beigām rezultāta starpība būtiski nemainījās, un U16 izlase uzvarēja ar 80:68. Māsas Strautmanes šodien dominēja, gūstot gandrīz pusi komandas punktu – Paulai 21 punkts, bet Dignai 18 punkti. Anete Vorma LU komandas rindās izcēlās ar 22 punktiem.

Šī uzvara U16 izlasei ir tikai otrā astoņās spēlēs, toties ar to pietiek, lai panāktu LU komandu, kurai pēc šīs spēles ir līdzīga bilance – divas uzvaras un seši zaudējumi.

Latvijas – Igaunijas čempionāts, 30.novembris

Latvija U16 – Latvijas Universitāte 80:68 (23:17, 23:23, 15:16, 19:12)

Latvija U16: P.Strautmane 21 (9ab), D.Strautmane 18, Grabe 12, Betlere 8, Kudule 8, Rikveile 5, Kalniņa 3, Einere 2, Jančevska 2, Grīnberga 1, Dreimane.

Latvijas Universitāte: Vorma 22, Berga 13, Neilande 12, Vīnakmene 8, Zeļēnina 4, Puriņa 4, Bērziņa 3, Putniņa 2, Puļļa, Zaķe.

Izmantotais avots:
www.basket.lv