Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dalasa viesojas pie vasaras paziņas Džordana un piekāpjas "Clippers"

Rolands Eliņš

Dalasa viesojas pie vasaras paziņas Džordana un piekāpjas "Clippers"
Deandrē Džordans "Mavericks" spēlētāju ielenkumā
Foto: AFP/Scanpix

Ļoti pārliecinošu uzvaru guvusi Losandželosas „Clippers”, kura ar 104:88 pieveica Dalasas „Mavericks”, bet „Grizzlies” ar 112:103 pārspēja Indianu, sagādājot tai otro zaudējumu sezonas sākumā.

„Mavericks” spēle Losandželosā Dalasas līdzjutējiem sagādāja īpašas emocijas – viņiem „Clippers” sastāvā bija jāvēro spēlētājs, kurš šovasar bija apsolījies parakstīt līgumu ar „Mavericks”, taču pirms pienāca NBA likumos atļauties brīdis noformēt darījumu oficiāli atteicies no sava solījuma un piekritis „Clippers” piedāvājumam. Runa, protams, par Deandrē Džordanu.

Dalasas līdzjutēju domas par sevi Džordans noteikti labāk uzzinās 12. novembra spēlē izbraukumā, taču arī šonakt savā laukumā netrūka vāji slēptas spriedzes un saspringuma. „Mavericks” spēlētāji nekautrējās asi spēlēt pret Džordanu, it īpaši pēc tam, kad viņš netīšām ar elkoni iesita pa deniņiem Dirkam Novickim, tāpat arī dalasieši jau pirmā puslaika izskaņā sāka „hack-a-Jordan” taktiku, liekot „Clippers” centram stāties uz soda līnijas. Džordans trāpīja tikai divus no astoņiem sodiņiem, pabeidzot spēli ar sešiem punktiem, 15 atlēkušajām bumbām un četriem blokiem.

„Mavericks” satikšanās ar Džordanu gan tā arī palika praktiski vienīgā intriga šajā spēlē, jo „Clippers” visai pārliecinoši pārņēma vadību, un pēc pirmās ceturtdaļas Dalasai tā arī neizdevās pietuvoties atstatumā, kas ļautu domāt par uzvaru. Beigās zaudējums ar 88:104, kurā Novickis guva 16 punktus, bet Džons Dženkinss atzīmējās ar 17. „Clippers” rindās savukārt lielisks bija Bleiks Grifins, sametot 26 punktus un savācot desmit atlēkušās, bet Džamals Krofords 17 minūtēs paspēja gūt 15 punktus. Dalasai šodien gan nespēlēja pirmajā spēlē traumu guvušais Derons Viljamss un Čendlers Pārsonss, atpūta tika sniegta nesen no smagas traumas atlabušajam Veslijam Metjūzam. Pārsonss un Viljamss laukumā varētu atgriezties svētdien pret "Lakers".

Tikmēr Indianā viesojās un sezonas pirmo uzvaru guva „Grizzlies”, kura pamanījās pēdējā ceturtdaļā gūt 39 punktus pret „Pacers”. Tas ļāva atspēlēties un uzvarēt ar rezultātu 112:103. 20 punkti Markam Gazolam, bet deviņi spēlētāji Memfisas sastāvā izcēlās ar vismaz deviņiem punktiem.

Sezonas sākums ne tas visspožākais izvērsies Polam Džordžam, kurš pirmajās divās spēlēs kopā guvis 35 punktus, taču trāpījis tikai deviņus metienus no 32. Ar 20 punktiem viņam palīdzēja Džordžs Hils, bet Indianu no otrā zaudējuma sezonas sākumā neglāba arī 12 realizētie tālmetieni. Pēc Deivida Vesta un Roja Hiberta aiziešanas Indianas sastāvā arī skaidri saskatāmas problēmas garajā galā – šonakt „Grizzlies” no groza apakšas guva 48 punktus, kamēr „Pacers” vien 26.

NBA spēļu rezultāti, 30. oktobris

KomandasRez.Rezultatīvākie
Pacers-Grizzlies103:112Hils 20 – Gazols 20
Knicks-Hawks101:112Entonijs 25 – Tīgs 23
Clippers-Mavericks104:88Grifins 26 – Dženkinss 17

Izmantotie resursi:
NBA.com: Promo

  +1 [+] [-]

, 2015-10-30 09:29, pirms 8 gadiem
Par Grizzs-Pacers spēli - būtu tā kā nekorekti nonievāt Pacers garo galu attiecībā pret Grizzlies. Būsim godīgi - Marku/Z-Bo īpaši ierobežot un neļaut viņiem gūt daudz punktus no groza apakšas, nespēj neviena komanda. Nedomāju, ka Hiberta un Vesta teorētiska klātbūtne būtu šo dominanci mainījusi.