Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Valensijā sezonas pirmais ACB līgas latviešu duelis

Valensijā sezonas pirmais ACB līgas latviešu duelis
Kristaps Valters lūkos gūt savu pirmo uzvaru Valensijā, kas nav izdevies iepriekšējās trīs sezonās Spānijā

Šodien turpināsies Spānijas ACB līgas piektās kārtas spēles, no kurām vienā savā starpā tiksies divu Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības. Rihards Kuksiks un Valensija savā laukumā uzņems Kristapu Valteru ar Malagas "Unicaja", bet spēle būs arī Jānim Blūmam.

ACB līderi "Unicaja" viesojas Valensijā

Pēc četrām spēļu kārtām Spānijas ACB līgas pirmajā vietā atrodas Malagas "Unicaja", kas pagaidām guvusi tikai uzvaras. Lai saglabātu perfekto sezonas sākumu, "Unicaja" nāksies krietni papūlēties, jo nākamā spēle notiks izbraukumā pie Valensijas basketbolistiem. No četrām jaunās sezonas spēlēm "Valencia Basket" uzvarējusi divās, no kurām pēdējā mačā svarīga uzvara viesos Vitorijā pret "Caja Laboral". Gūtā uzvara ļāvusi nedaudz uzelpot valensiešiem, bet prasības no tā nemazinās - uzvara tāpat tiek prasīta.

"Unicaja" un Valensijas spēle būs pirmā oficiālā šosezon Spānijā, kurā savā starpā tiksies divu Latvijas basketbolistu - Kristapa Valtera un Riharda Kuksika - pārstāvētās komandas. "Unicaja" sastāvā veiksmīgi iekļāvies Valters, kurš lielā mērā nokārtoja uzvaru Eirolīgas spēlē šīs nedēļas sākumā pār Kauņas "Žalgiri", kas tika pārspēts pagarinājumā. Valteram šajā spēlē 20 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles. Par 30 gadus vecā aizsarga lietderību liecina arī fakts, ka ar viņu laukumā "Unicaja" bijuši lielākie plusi. Nesen kā ACB pievienojusies tām līgām, kas piedāvā šo iespēju, un Malagas komandā pirmajā vietā pēc +/- rādītāja ir Valters ar uzbrucēju Tremelu Dardenu. Kad abi atrodas laukumā, "Unicaja" tas nesis +41 uz rezultāta tablo.

Tikmēr nedaudz lēnāk ar Valensijas apgūšanu klājas Kuksikam, kuram turklāt šīs ir pirmais gads profesionālajā basketbolā. Iespējams, tieši tāpēc Rihardam pagaidām vēl neizdodas tikt pie lielāka spēles laika, bet jāatceras, ka sezona ir tikai sākuma stadijā. Iepriekšējā spēle pret "Caja Laboral" bija pirmā, kurā Kuksiks nedevās laukumā, bet tāpēc kādus kategoriskus secinājumus izdarīt nevajadzētu.

Kā atklājis "Valencia Basket" galvenais treneris Pako Olmoss, tad ar Kuksiku viss notiek pēc plāna. "Viņam turpinās adaptācijas process, kas ir normāli. Viņam ir jābūt gatavam, jo iespējas radīsies," par 23 gadus veco Latvijas basketbolistu izteicās Olmoss. Runājot par saviem nākamajiem pretiniekiem, Valensijas vienības treneris uzsvēra, ka tā ir pašreiz labākā ACB līgas komanda. To apliecinot ne tikai pirmā vieta tabulā, bet arī citi rādītāji un komandas sniegums. Cerības uz panākumu spēlē pret "Unicaja" valensiešiem būs tikai, sākot ar labu spēli aizsardzībā, uzskata treneris Olmoss.

Abas komandas savā starpā vienu reizi jau tikās pirmssezonas pārbaudes spēlē, kad uzvaru ar viena punkta starpību (84:83) guva Valensija. Tā gan paliek tikai pārbaudes spēle, tāpēc spēle, kuras rezultāts būs patiešām svarīgs, ir tikai priekšā.

Blūms ierindā, Bilbao pēc uzvaras

Pēc vienas spēles izlaišanas, kas esot bijusi pirmā dažu gadu laikā, ierindā atgriezīsies "Bilbao Basket" aizsargs Jānis Blūms. Izlaidis Eirolīgas spēli ceturtdien, kurā Bilbao izbraukumā piekāpās "Nancy" (73:87), Blūms atkal būs pieejams un gatavs doties laukumā. Par 29 gadus vecā aizsarga spēlēšanu liecina fakts, ka ārpus pieteikuma atstāti divi citi ārzemnieki (Hampls un Stevičs), kas piedalījās Eirolīgas mačā (tur nav viesspēlētāju ierobežojumi).

Šoreiz pie Bilbao komandas viesosies Mursijas "UCAM Murcia", kam pēc četrām spēlēm tikai viena uzvara. "Bilbao Basket" tādas ir divas un lai pakāptos uz augšu, šajā spēlē būs vajadzīga tikai uzvara. Kā atklājis Bilbao galvenais treneris Fotis Katsikaris, šajā mačā viņa padotajiem uzdevums ir atgriezties pie saviem spēles principiem, sākot jau no aizsardzības.

Pirmā no spēlēm pulksten 13:30 pēc Latvijas laika sāksies Valensijā, kur vietējais "Valencia Basket" uzņems "Unicaja", bet Bilbao spēle gaidāma vēlāk (pulksten 19:00). Spānijas TV tiešraidē vērojama būs "Unicaja" un Valensijas spēle.

Izmantotie resursi:
ACB.COM
Paco Olmos: "Nuestra defensa marcará...
Valters y Darden, los más positivos
Katsikaris: "Debemos recuperar nuestros...