Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Manchester City" ar 68 miljonus vērto portugāli Diašu paraksta sešu gadu līgumu

Agris Suveizda

"Manchester City" ar 68 miljonus vērto portugāli Diašu paraksta sešu gadu līgumu
Rubens Diašs. Foto: AFP/Scanpix

Anglijas futbola klubs "Manchester City" oficiāli paziņojis par sadarbības noslēgšanu ar 23 gadus veco portugāļu centra aizsargu Rubenu Diašu, atklājot, ka ar perspektīvo spēlētāju parakstīts sešu gadu līgums.

Lisabonas "Benfica" par darījumu ziņoja jau iepriekš, informējot, ka Diašs ir pārdots par 68 miljoniem eiro, kā arī vēl iespējamiem 3,6 miljoniem piemaksās. Tāpat pretējā virzienā devās argentīniešu centra aizsargs Nikolass Otamendi, kurš pārdots par 15 miljoniem eiro un kurš savulaik četrus gadus pavadīja "Benfica" konkurentē "Porto".

Sešu gadu līguma parakstīšana ar Diašu nozīmē, ka reģistrācijas tiesību ikgadējā amortizācijas maksa būs 11,333 miljoni eiro – tādējādi Otamendi pārdošana ļāvusi "Manchester City" šo darījumu šā finansiālā gada kontekstā pabeigt ar peļņu. Diašs "Benfica" pirmajā komandā aizvadīja trīs pilnas sezonas, Portugāles augstākajā līgā 91 spēlē gūstot deviņus vārtus, un viņa rēķinā jau ir arī 13 spēles Čempionu līgas grupu turnīrā. Portugāles izlasē Diašs jau trešo gadu ir sākumsastāva aizsargs un paguvis aizvadīt 19 spēles.

Diašs kļuvis par "Manchester City" pirmās komandas trešo pirkumu šosezon. Iepriekš par 45,3 miljoniem eiro no "Bournemouth" tika iegādāts cits centra aizsargs Neitans Akē, bet spāņu pussargs Ferrans Torress no "Valencia" tika iegūts par 23 miljoniem. Ar skatu nākotnē nopirkti arī trīs jaunieši – 18 gadus vecais spānis Pablo Moreno no Turīnas "Juventus" izmaksāja 10 miljonus eiro, 18 gadus vecais brazīlietis Jans Koutu no "Coritiba" tika nopirkts par sešiem miljoniem, bet 19 gadus vecais Burkinafaso spēlētājs Isa Kaborē no "Mechelen" izmaksāja 4,5 miljonus. Bez Otamendi prom devās Līrojs Sanē, kuru Minhenes "Bayern" nopirka par 45+15 miljoniem eiro, savukārt Davids Silva ("Real Sociedad") un Klaudio Bravo ("Real Betis") Spānijā atgriezās kā brīvie aģenti.

Izmantotie resursi:
https://www.mancity.com/news/mens/r...