Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

D.Ikaunieks Čehijā turpina spēlēt daudz, E.Višņakovs zaudē vietu pamatsastāvā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

D.Ikaunieks Čehijā turpina spēlēt daudz, E.Višņakovs zaudē vietu pamatsastāvā
Dāvis Ikaunieks
Foto: fcvysocina.cz

Šodien spēles Čehijas un Polijas augstākajās līgās aizvadījuši attiecīgi Dāvis Ikaunieks un Eduards Višņakovs. Ikaunieks nospēlēja pilnu spēli zaudējumā 0:2, bet Višņakovs zaudējis vietu pamatsastāvā un šodien samierinājās ar nākšanu laukumā tikai 82. minūtē.

Dāvis Ikaunieks šodien astoto reizi sezonā izgāja Jihlavas "Vysocina" pamatsastāvā, bet vēl vienreiz latvietis ir nācis uz maiņu, kas nozīmē, ka līdzšinējās deviņās kārtās bez mūsu pussarga dalības Čehijas čempionātā nav izticis. Komandai gan nesekmējas pārāk labi un līdz šai kārtai ar bilanci 0-4-4 nācās atrasties pirmspēdējā 15. vietā čehu spēcīgākajā līgā. Šovakar "Vysocina" uzņēma "Bohemians 1905", kas atrodas aptuveni tabulas viducī.

Pirmais puslaiks noslēdzās bez vārtu guvumiem, taču "Vysocina" iespēju bija vairāk - Ikaunieks gan nebija tiešs dalībnieks bīstamākajās epizodēs. Otro puslaiku jau daudz apņēmīgāk sāka "Bohemians 1905" un 56. minūtē savu panāca, atklājot rezultātu. Viesi gandrīz uzreiz guva otros vārtus, taču, kas neizdevās ātri, tas izdevās vēlāk. 76. minūtē bumbu pie sava soda laukuma pazaudēja "Vysocina" futbolists, kurš tikai pirms divām minūtēm bija nācis laukumā uz maiņu, un "Bohemians 1905" panāca 2:0.

Ikauniekam 82. minūtē vārtu priekšā radās iespēja vienus vārtus atspēlēt, taču pretinieki neļāva izdarīt sitienu. "Vysocina" zaudēja ar 0:2 un labākajā gadījumā (ja rīt zaudēs arī pastarīte "Pribram") paliks pirmspēdējā vietā pēc šīs kārtas. Mazs mierinājums - Ikaunieks pēdējās trīs spēlēs cīņas gaitā tika nomainīts, bet šodien viņam tika uzticēts pilns mačs. Tagad Dāvim jāsteidz uz Latvijasi izlasi.

Eduarda Višņakova Hožuvas "Ruch" Polijas Ekstraklasē uzņēma Ļubinas "Zaglebie" - tā bija attiecīgi 10. un 4. vietu īpašnieču tikšanās. Višņakova spēles laiks kopš atgriešanās Polijā šodien turpināja samazināties. Pirmajos trīs mačos Eduards izgāja pamatsastāvā un nospēlēja attiecīgi 90 (pilna spēle), 63 un 45 (puslaiks) minūtes, bet šodien palika uz rezervistu soliņa. Višņakovs, kurš savā karjerā Polijas Ekstraklasē ir guvis 18 vārtus (12 Lodzas "Widzew" labā, sešus "Ruch" labā), laukumā tika vienīgi 82. minūtē, kad "Ruch" bija iedzinējos ar 1:2. Mūsu uzbrucējs situāciju nepaguva glābt - zaudējums ar 1:2.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-30 21:13, pirms 8 gadiem
D.Ikaunieks ir guvis 3 no 5 savas komandas vārtiem CZE čempionātā.