Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Fils Hīts atkārtoti kļūst par "Mr.Olympia"

Juris Miņins
Juris Miņins

Fils Hīts atkārtoti kļūst par "Mr.Olympia"
Fils Hīts
Foto: bodybuilding.com

Šonakt noslēdzās 2012. gada "Mr.Olympia" konkurss, kurā savu otro uzvaru karjerā izcīnīja ASV atlēts Fils Hīts, otrajā vietā palika Kajs Grīns, bet trešajā vietā sacensības noslēdza Šons Rodens.

Lai arī pirms sacensībām bija dažādas spekulācijas par tā vai cita atlēta gatavību gada nozīmīgākajām bodibildinga sacensībām, tieši pirms sacensībām, atlētu iepriekšējās salīdzināšanas laikā, jau skaidri varēja redzēt kurš būs uzvarētājs un kura forma pirms tam bija pārvērtēta.

Fils Hīts uz Nevadas lielāko pilsētu bija ieradies labākā formā nekā pirms gada, kad viņam izdevās uzveikt vienu no pēdējo gadu labākajiem bodibilderiem Džeju Katleru. Šogad Džejs nepiedalījās, taču piedalījās ambiciozais Kajs Grīns. Tiešā salīdzinājumā, kā atzina eksperti, abi atlēti bija ļoti tuvi pēc savas formas, taču Hīts bija nedaudz labāks. Kā izrādījās vēlāk tieši šis "nedaudz" bija pietiekoši daudz, lai izcīnītu uzvaru, jo, kā vēsta sena paruna - Lai uzvarētu esošo "Mr.Olympia" čempionu, tev ir jābūt labākam par viņu. Grīns šoreiz labāks nebija, tāpēc palika otrais.

Tālākajā vietu sadalījumā, salīdzinot ar to kādas prognozes bija pirms turnīra, gan ieviesās pa kādam pārsteigumam. Šī gada "Arnold Classic" uzvarētājs Brenčs Vorens, lai arī pirms sacensībām daudz un dikti stāstīja cik labā formā viņš ir, skatuve parādīja pretējo un tiesneši viņam piešķīra tikai piekto vietu, kas vienalga bija vienu vietu augstāk nekā viņa pēdējo gadu sīvākajam konkurentam Denisam Volfam. Atgādināsim, ka abiem atlētiem pirms sacensībām prognozēja vietu pirmajā četriniekām.

Taču, kā zinām, prognozes ir prognozes, bet sacensības parāda īsto spēku samēru. Abu iepriekš pieminēto atlētu vietas ieņēma Šons Rodens un 2008. gada "Mr.Olympia" uzvarētājs Deksters Džeksons, kurš šogad parādīja pārsteidzoši labu formu.

Savukārt "vieglajā svarā" vīru konkurencē uzvarēja Lielbritāniju pārstāvošais Džeimss Luiss, aiz sevis atstājot Deividu Henrī un Eduardo Korea.

Pievēršoties citām disciplīnām, jāatzīmē, ka sieviešu bodibildinga sacensībās jau kuro gadu pēc kārtas nepārspēta palika Airisa Kaila, bet figūras klasē uzvarēja Eirīna Stērna. Bikini kategorijā, pretēji prognozētajam, triumfēja Natalija Melo, kas aiz sevis atstāja galvenās favorītes uz uzvaru – Nikolu Nagrani un Indiju Paulino. Savukārt fitnesa kategorijā uzvarētājas noteikšana bija visai strīdīga, jo pirmā vieta tika piešķirta Adelai Garsijai, lai gan daudzi uz vietas esošie eksperti norādīja, ka Oksana Grišina esot izskatījusies labāk.

Jāpiebilst, ka nākošās lielās bodibildinga sacensības notiks jau pēc nedēļas, kad atlēti dosies uz Āzijas lielāko multisporta festivālu "Sheru Classic", bet Eiropas atlētiem interesants varētu būt pēc aptuveni divām nedēļām notiekošais "Arnold Classic Europe" turnīrs, kurš notiks Spānijas pilsētā Madridē.

Izmantotie resursi:
2012 OLYMPIA WEEKEND
Bodybuilding.com - Huge Online Supplement Store...

     [+] [-]

, 2012-09-30 12:04, pirms 12 gadiem
Only biezpiens un vistas fileja!!!