Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Krištopāns kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju SEHA līgas vēsturē

Krišs Upenieks

Krištopāns kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju SEHA līgas vēsturē
Dainis Krištopāns
Foto: Denis Dukovski / Vardar

Latvijas handbola valstsvienības līdera Daina Krištopāna pārstāvētā ''Vardar" SEHA līgas čempionātu vakar uzsāka ar uzvaru derbijā pret citu Maķedonijas pilsētas Skopjes klubu ''Metalurg'', bet Krištopāns pēc šī mača kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju līgas vēsturē.

Spēlē notika ''Vardar'' laukumā, kur pirmais puslaiks aizritēja itin rezultatīvā un līdzīgā spēlē, mājiniekiem iekrājot tikai divu punktu handikapu - 17:15. Mača otrajā puslaikā ''Vardar'' savu pārākumu pierādīja pārliecinošāk, visā spēlē svinot uzvaru ar rezultātu 34:28.

Krištopāns izcēlās ar astoņiem vārtu guvumiem. Pēc šī snieguma 215 centimetrus garais Latvijas izlases handbolists ar 582 vārtiem kļuvis par rezultatīvāko spēlētāju SEHA līgas vēsturē. Dainis apsteidza kādreizējo ''Tatran'' kreisās malas handbolistu Radoslavu Antlu, kurš karjeras laikā SEHA līgā izcēlās 579 reizes. ''Zagreb'' handbolistam Zlatko Horvatam ir 565 vārti, bet neviens cits spēlētājis nav spējis pietuvoties pat 500 vārtu robežai.

1990. gadā dzimušais Krištopāns aizvadīs otro sezonu SEHA līgas titulētākajā klubā ''Vardar''. Krištopāns un ''Vardar'' SEHA līgā triumfēja arī iepriekšējā gadā. Kopumā ''Vardar'' ir četri šī turnīra tituli.

Šajā čempionātā piedalās komandas no Maķedonijas, Baltkrievijas, Horvātijas, Serbijas, Slovākijas, Rumānijas un Bosnijas un Hercegovinas komandas. Pirmo reizi SEHA līgas turnīrs notika 2011. gadā. Krištopāns šajā turnīrā spēlējis arī Slovākijas ''Tatran'' un Baltkrievijas ''Meshkov''.

Jāpiemin, ka Ludzas handbola audzēkņa pārstāvētā ''Vardar'' spēlē arī EHF Čempionu līgas turnīrā. Latvijas izlases sastāvā Krištopāns ir izteikts komandas līderis un 31 spēlē ir guvis 155 vārtus.

Izmantotie resursi:
VIDEO: Dainis Kristopans is best goalscorer in...

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 22:18, pirms 6 gadiem
Lielais Vilis tagad žurnālists.
Kamēr Vislielākais Krištopans plosa tīklus kā tāds Delfīns.

     [+] [-]

, 2018-08-30 22:25, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Lielais Vilis tagad žurnālists.
Kamēr Vislielākais Krištopans plosa tīklus kā tāds Delfīns.
Manuprāt, LV sporta sabiedrība nenovērtē, cik labs handbolists Eiropas mērogā ir Dainis.

     [+] [-]

, 2018-08-30 22:53, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Manuprāt, LV sporta sabiedrība nenovērtē, cik labs handbolists Eiropas mērogā ir Dainis.
Kā Rudņev savulaik.

     [+] [-]

, 2018-08-30 22:54, pirms 6 gadiem
Un nebūtu Lielienfelda muļķības pret BKR - Būtu Pasaules kausa fināls, ko pēc regbija 7 piedzīvos tikai sieviešu baskets.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 23:00, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Kā Rudņev savulaik.
ne gluži. Vardar tomēr ir top4 klubs pasaulē.
Nezinu vai var īsti pielīdzināt futbolam, bet tas būtu kā Rudņevs būtu spēlējis Bayern un nebūtu īsti rezervists.

     [+] [-]

, 2018-08-30 23:02, pirms 6 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Un nebūtu Lielienfelda muļķības pret BKR - Būtu Pasaules kausa fināls, ko pēc regbija 7 piedzīvos tikai sieviešu baskets.
EČ f-turnīrā tagad būs 24 izlases. Cerams, ka mēs spēsim reāli cīnīties par ceļazīmi uz f-turnīru, nevis pēc puses spēļu nokārtām galvām secināt, ka izredžu vairs nav.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-30 23:03, pirms 6 gadiem
Hat-trick vai Sporta studija varētu Daini uzaicinat kādreiz ciemos, Sporta studijā vismaz pavasarī bija sižets par Daiņa gaitām Skopjē, kur uz ČL spēlēm ir pilna zāle.