Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Bernats pāries uz PSG, "Monaco" vienojas ar Beļģijas izlases pussargu Šadlī

Agris Suveizda

Bernats pāries uz PSG, "Monaco" vienojas ar Beļģijas izlases pussargu Šadlī
Huans Bernats (no labās) pārbaudes spēlē pret PSG
Foto: AFP/Scanpix

Francijas un Vācijas čempiones PSG un Minhenes "Bayern" esot vienojušās par spāņu malējā aizsarga Huana Bernata pāreju, un 25 gadus vecajam futbolistam rīt vajadzētu ierasties Parīzē uz medicīniskajām pārbaudēm.

Ja pāreju perioda izskaņā nenotiks kas neparedzēts, Huans Bernats rīt parakstīs trīs gadu līgumu, bet Minhenes "Bayern" iekasēs 15 miljonus eiro. Bernats Bavārijas klubu pārstāv kopš 2014. gada vasaras, kad viņš par desmit miljoniem eiro tika nopirkts no "Valencia". Iepriekšējā Bundeslīgas sezonā spānis gan piedalījās tikai 11 spēlēs. Spānijas izlasē Bernats aizvadījis septiņus mačus un guvis vienus vārtus, tomēr valstvienību nav pārstāvējis kopš 2015. gada rudens.

Parīzieši kreisās malas aizsargu meklēja pēc Juri Beršiša pārdošanas Bilbao "Athletic" par 24 miljoniem eiro. Sākotnēji Bernats gan nebija prioritāšu saraksta augšgalā, tomēr PSG neizdevās vienoties ar Madrides "Atletico" brazīlieti Filipi Luisu. PSG pagaidām vienīgais oficiālais pirkums ir vācu centra aizsargs Tilo Kērers, kurš no Gelzenkirhenes "Schalke" tika nopirkts par 37 miljoniem eiro. Lai arī vācu Sky ziņo, ka Bernats būšot pēdējais spēlētājs, kurš šovasar pametīs "Bayern", franču mediji ziņo, ka PSG esot uzsākusi pārrunas ar vēl vienu "Bayern" futbolistu Renatu Sanšešu. Tāpat aizsardzības centrā prioritāte numur viens ir Žeroms Boatengs. Bavārieši pirms trim dienām šķīrās no Sebastiana Rūdija, kurš par 16 miljoniem pārgāja uz "Schalke".

Vācijā iepērkas arī Francijas vicečempione "Monaco", kas par 20 miljoniem eiro ieguva 21 gadu veco Lēverkūzenes "Bayer" malējo aizsargu Benjaminu Henriksu. Iepriekšējā Bundeslīgas sezonā viņš gan sāka tikai 11 no 23 spēlēm. Henrikss 2016. gada novembrī pret Sanmarīno (8:0) debitēja Vācijas izlasē un vēl divas spēles aizvadīja 2017. gada Konfederāciju kausā. Drīzumā "Monaco" pievienosies arī Beļģijas izlases malējais pussargs Nasers Šadlī, kurš par 12 miljoniem eiro tiks pirkts no WBA.

29 gadus vecais Šadlī karjeru sāka Nīderlandes klubos AGOVV un "Twente", bet 2013. gadā viņu par 8,15 miljoniem eiro nopirka "Tottenham". 2016. gadā Šadlī par 15,2 miljoniem eiro pārgāja uz WBA, taču otrajā sezonā traumu dēļ aizvadīja tikai piecas spēles, bet komanda izkrita no Premjerlīgas. Pasaules kausa finālturnīrā Šadlī piedalījās sešās spēlēs, no kurām sāka četras, un guva vienus vārtus. Izlasē viņa rēķinā ir 51 spēle un seši vārti.

"Monaco" pēc Šadlī iegādes jaunu spēlētāju pirkšanā šovasar būs iztērējusi jau 128 miljonus eiro, taču krietni vairāk ir iekasējusi no futbolistu pārdošanas. Pat neskaitot 135 miljonus vērto Kilianu Mbapē, kurš PSG bija jāizpērk automātiski, "Monaco" ieguva vēl 182 miljonus eiro. Par 70 miljoniem eiro "Monaco" pārdeva Tomā Lemāru, bet kluba dārgākais pirkums šovasar ir 30 miljonus vērtais Aleksandrs Golovins.

Izmantotie resursi:
https://rmcsport.bfmtv.com/football...
https://www.afp.com/en/news/207/psg...