Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pogodins: "Mums neizšķirts kā uzvara", Pertija vaino Gutkovski

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Pogodins: "Mums neizšķirts kā uzvara", Pertija vaino Gutkovski
Sergejs Pogodins un Igors Kozlovs
Foto: bfcdaugava.lv

Piedāvājam galveno treneru Tamaza Pertijas un Sergeja Pogodina komentārus pēc Virslīgas spēles starp "Skonto" un "Daugavpili".

Sergejs Pogodins: "Daugavpils" galvenais treneris: "Pilnībā izpildījām uzstādījumu, nosedzām flangus, piesātinājām laukuma vidusdaļu un, lūk, arī rezultāts. Mums neizšķirts ir praktiski kā uzvara."

Tamazs Pertija: "Skonto" galvenais treneris: "Mums bija pilnīgs pārsvars, bet neguvām vārtus - 0:0. Ko vēl es varu pateikt? 550 momentu, neguvām vārtus. Zinu, ar ko tas ir saistīts, bet par to šobrīd nerunāšu. 180 minūtēs [nesen arī Daugavpilī abas komandas izspēlēja 0:0 - aut.] negūstam vārtus pret "Daugavpili", komandu, kas atrodas pirmspēdējā vietā - tātad mums visiem kopā ir par kaut ko jāaizdomājas. Pretinieka novērtēšana? Nezinu. Redzējāt, bumba 90 minūtes bija mūsu rīcībā, pretinieku komanda spēlēja pretuzbrukumos, brīžiem kādus momentus atrada, bet principā neradīja neko, bet mums 500 momenti, kad uzlaužam flangus, veicam centrējumus, standarti, bet negūstam vārtus. Tātad mūsu uzbrucēji nav gatavi tādam scenārijam, ka pret viņiem tiek veidots kompaktums un nav zonu, kurās aizbēgt. Tātad mūsu spēlētājiem trūkst smalkuma un meistarības, lai uzlauztu tādu pretinieku kā "Daugavpils". Pazaudējām punktus, nospēlējām 0:0."

Vai tā ir sakritība, ka tieši bez Karašauska nevarat gūt vārtus?
Pertija: "Tā nav sakritība, taču viņš individuāli var uzlauzt, individuāli var apspēlēt, bet Gutkovskis to nevar. Gutkovskis šodien spēlēja vienveidīgi - bija sajūta, ka viņam vajag brīnumainu piespēli, lai vārtus. Viņš jau izvairās no cīņas, tas ir paradokss. Puisis ir nomierinājies - domā, ka viss būs labi, ja viņš turpinās tā spēlēt. Cilvēks spēlē smailē un 180 minūtēs neizveido nevienu momentu. Viņš personīgi. Visi kaut ko rada, visi cenšas, bet viņš nerada. Tāpēc arī nospēlējām 0:0. Nav futbola bez uzbrucēja. Momenti ir, flangos uzlauzām, Višņakovs no vienas malas, Jermolajevs no otras, Timofejevs, Kozlovs, visi, bet... neiesitām. Tātad šodien nevaram uzlauzt tādu pretinieku kā "Daugavpils". Pēc pirmās spēles ar viņiem domāju, ka tā ir sakritība, bet 180 minūtes - tātad tā vairs nav likumsakarība."

Sergej, tas laikam bija jau piektais neizšķirts...
Pogodins: "Nevis laikam, bet tā arī ir."

Kurš neizšķirts bija sarežģītākais?
Pogodins: "Katra komanda gatavojas un noskaņojas, neizšķirts ir neizšķirts, trīs punktu nav. Tas ir viens punkts un nevaru pateikt, kurš bija sarežģītākais. Visi - mums šobrīd neizšķirtus izcīnīt ir ļoti grūti. Šobrīd rādām tādu futbolu, kādu mums atļauj sastāvs. Ja mums būtu meistarīgi futbolisti, mēs spēlētu citu futbolu. Šobrīd spēlējam tā - labi tas vai slikti, to laiks parādīs."

Kāda situācija ar traumām?
Pogodins: "Kokins un Fjodorovs traumēts, Kurakins, paldies Dievam, ir atveseļojies un šodien spēlēja, Nerugala diemžēl pagaidām nav."

Kāpēc spēlēja Māliņš?
Pertija: "Iedevām iespēju Māliņam, jo kļūdas pieļāva Pavlovs - vienu reizi, otru reizi. Pienāca Māliņa laiks, un viņš nospēlēja labi. Tiesa, darba viņam vispār nebija, bet tik un tā esmu apmierināts, kā viņš nospēlēja."

Izņemot Māliņu, vai bija kas pozitīvs šai spēlē?
Pertija: "Viss bija pozitīvi, pilnīgi viss - mēs spēlējām visskaistāko futbolu šodien. Bija pilnīgi viss, atskaitot vārtus. Jūs redzat, bija bumbas kontrole, uzbrukumi, ātrums, viss, bet nebija vārtu. Ja gūtu vienus vārtus, varētu teikt, ka sanācis viss. Diemžēl mums šodien vissvarīgākais bija vārti. Citādi spēlējām ļoti skaisti. Pietrūka individuālu prasmju noslēgumā. Vēlreiz saku, momentu bija kaudzēm. Viss bija pozitīvi, izņemot to, ka nospēlējām 0:0."

"Liepāja" pēc 1.puslaika vadībā pret "Ventspili" ar 3:0. Vai šosezon četru punktu pārsvars ir daudz?
Pertija: "Pirmkārt, tas nav daudz un vēl jāspēlē vesels aplis. Otrkārt, atkārtošos, ka par titulu cīnās četras komandas, bet par čempionu kļūs spēcīgākais - tas, kuram ir absolūti viss. Uzskatu, ka cīnīsimies visas četras komandas."

Ar ko saistīta Bērenfelda nomainīšana 1.puslaikā?
Pertija: "Jo redzēju, ka vēl un vēj jānostiprina uzbrukums, Višņakovs pastiprināja uzbrukumu, viņš šai pozīcijā nospēlēja ļoti spēcīgi, bija gan centrējumi, gan ielaušanās, gan piespēles, bija viss. To var saukt par risku, jo Ņikita ir tīrākais aizsargs, bet viņš netika galā ar uzbrukumu, tāpēc izlaidām Lukaņuku, lai pieliktu uzbrukumā, plus Višņakovs spēlēja tai flangā un pēc pārtraukuma mums bija pilnīgs pārsvars."

Pieteikumā bija Milašēvičs.
Pertija: "Nē, Milašēvičs ilgi netrenējās, viņam bija apendicīta operācija, viņš tikko, tikko sācis trenēties, trīs četras dienas. Tāpēc viņu neizlaidām, viņš vēl vispār nav gatavs."

Ir baumas par Gutkovski un "Palermo".
Pertija: "Tāpēc viņš laikam arī domā par "Palermo". Kamēr ap jaunajiem spēlētājiem aģenti spieto, viņiem zvaigznītes acīs riņķo - tāpēc arī tā nospēlēja. Ja viņam raksta par "Palermo", puisītis laikam aizpeldējis. Viņš domā, ka jau atrodas "Palermo", tāpēc arī cīņās neiet laukuma vidū. Kāds "Palermo", jūs jokojat? Viņš "Daugavpilij" nevar iesist, kāds "Palermo"..."

Vai problēmas ar autobusu un kavēšanās ietekmēja jūs?
Pogodins: "Nē, neietekmēja, normāli noskaņojāmies, šai ziņā visi vairāk vai mazāk ir profesionāļi."

  +3 [+] [-]

, 2015-08-30 13:28, pirms 9 gadiem
Cieņu neizraisa Partijas izteikumi par Gutkovski. Vienalga, kāds bija sniegums, šādi izteikumi ir diezgan nožēlojami.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-30 13:40, pirms 9 gadiem
Pertija runā, kā parasti, krāšņi, un, kā parasti, pārspīlē. Pārsvars spēlē Skonto, protams, bija, bet nepavisam ne tik milzīgs, un momenti bija tikai daži. Trāpījumi rāmī 5:2 Skonto labā, kas arī apmēram atspoguļo spēles gaitu. No diviem daugavpiliešu trāpījumiem viens bija bīstams, tur Māliņš labi nospēlēja, tā kā teikt, ka viņš bija pilnīgi bez darba, tomēr nevar (nemaz nerunājot par spēli izgājienos).
Piekrītu Baisulim, ka tik asi kritizēt savu spēlētāju -- tas neatbilst rietumu pasaules uzvedības kanoniem. Cita lieta, ka šī sezona Gutkovskim tiešām ir mazāk izdevusies nekā iepriekšējā, un uz TOP līgu pašreizējā forma nevelk; viņam pašam jāatrod iemesli, ja grib karjerā progresu.

  +2 [+] [-]

, 2015-08-30 14:05, pirms 9 gadiem
Šādi izteikumi pazemo Pertiju kā treneri- autoritāti ... pilnībā .. Man liekas ka Skonteļiem reāla skrobe par Gutkovska spēles kvalitāti, kā rezultātā noraujas gadsimta darījums ar Palermo un gruzīns vnk psiho

  +2 [+] [-]

, 2015-08-30 14:07, pirms 9 gadiem
Labs treneris par saviem spēlētājiem slikti izteikties nedrīkst,ar to viņš parāda,ka viņa darba metodēs kaut kas buksē.

  +4 [+] [-]

, 2015-08-30 14:10, pirms 9 gadiem
Tādi treneri mums parāda,cik lielā pakaļā ir Gruzijas futbols.