Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pučinsks: "Daudz runājām ar spēlētājiem, bet pašpārliecinātība tomēr bija"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Pučinsks: "Daudz runājām ar spēlētājiem, bet pašpārliecinātība tomēr bija"
Jurģis Pučinsks
Foto: Juris Ģigulis, ventasbalss.lv

Pēc FK "Ventspils" un FK "Jelgava" SMSCredit.lv mača, kurā ventspilnieki svinēja uzvaru 2:0, kurzemnieku treneris Jurģis Pučinsks izteica gandarījumu par izcīnītajiem trim punktiem, tomēr norādīja, ka īsti nav izdevies noskaņot komandu.

"Protams, galvenais, ka izdevās izcīnīt trīs punktus. Pēc labās spēles ar Rīgas "Daugavu" un šādas labas uzvaras uztrauca komandas psiholoģiskais stāvoklis. Par to daudz runājām visu nedēļu, centos spēlētājus noskaņot, lai kāds neiedomājas, ka ir milzīgs favorīts. Pēc uzvarām smagās spēlēs tā mēdz būt, un tas tiešām bija jūtams. Tieši tāpēc mums laiku pa laikam uzbrukuma noslēgumā nedaudz pietrūka. Tā jau var šķist, ka pietrūka pavisam maz, bet futbolā no tādiem niekiem veidojas lielas lietas. Bija skaidrs, ka būs piesātināta aizsardzība, kur uzlaust ir ļoti grūti. Pirmajā puslaikā to gan izdevās izdarīt un izveidot pietiekoši daudz labu momentu, taču to realizācija noteikti varēja būt labāka. Tas ir svarīgi un tas ir jāmācās. No sāncenšu puses liela spiediena nebija, vien tālie iemetieni no auta, kas radīja kaut kādu nervozitāti," maiča gaitu komentēja Jurģis Pučinsks.

FK "Jelgava" galvenais treneris Sergejs Golubevs neslēpa, ka ir sarūgtināts par kārtējo neveiksmi, taču arī atzina, ka tam bija objektīvi iemesli: "Iespaids par maču, protams, nav tas labākais. Lai gan sagādājās problēmas mājiniekiem, nevaru teikt, ka zaudējums bija nepelnīts. Labi, ka pirmajā puslaikā neielaidām vārtus, tomēr uzskatu, ka tajā ventspilnieki spēlēja labāk. Ne pārāk nostrādāja taktika, spēlēt ar vienu balsta pussargu, jo FK "Ventspils" daudz uzbruka pa centru un tiešām sagādāja mums problēmas. Tur tika adresētas piespēles, ierāvās spēlētāji, bet mēs ne visam tikām līdz. Otrā puslaika sākumā pārkārtojāmies, piespiedām mājiniekiem vairāk spēlēt pa flangiem, kas pirmajā puslaikā viņiem nesanāca pārāk labi, jo ar centrējumiem un piespēlēm no flangiem tikām galā. Taču, kā mēdz teikt, paši sev atvedām vārtus, tāpēc shēma ar diviem balsta pussargiem un četriem aizsargiem nespēja sevi pārāk apliecināt. Pēc tam jau bija grūti atspēlēties, lai gan centāmies un kaut kādus pusmomentus izveidojām."

Pučinsks atzina, ka 11 metru soda sitiena izpildītāju izvēlējās spēlētāji laukumā, un tā Eduards Suhanovs tika pie saviem pirmajiem vārtiem šajā sezonā. Savukārt Ahmeda Abdulataofika ventspolnieku pieteikumā nebija, jo nigērietis, jau gatavojoties mačam, iedzīvojās mikrotraumā un treneri negribēja riskēt: "Biju solījis arī, ka laukumā atgriezīsies Martiness, bet viņš tomēr ir cita ampluā spēlētājas, un šodien bija spēle, kurā viņš īsti nevarēja palīdzēt. Turklāt vēl piespiedu kārtā bija jānomaina Žigajevs, bet domāju, ka ar viņu viss būs kārtībā."

Golubevu visvairāk sarūgtinājusi tas, ka komandai pietrūka agresivitātes uzbrukumā, ko treneris nevar īsti izskaidrot: "Centāmies likt uzsvaru uz standartsituācijām, arī autiem, ko labi izpildīja Mārcis Ošs, tiešām radot kaut kādu nervozitāti soda laukumā. Taču mērķtiecīgas, agresīvas tiekšanās uz vārtiem nebija. Ne uzbrucējiem, ne pussargiem, ne aizsargiem. Mūsu pussargiem nesanāca izmantot savas ātruma īpašības, tas pats ar aizsargiem, kas mani tiešām izbrīnīja. Nedomāju, ka iemesls ir kaut kādās psiholoģiskajās problēmas un neticībā sev, jo vēl pavisam nesen mēs tā spēlējām. Šodien ne Grigaravičs īsti izmantoja savu ātrumu, ne Freimanis spēju no aizsardzības pieslēgties uzbrukumam. Jāskatās video un jāspriež, kas īsti par vainu."

  +1 [+] [-]

, 2013-08-30 20:54, pirms 11 gadiem
Golubevam nejautāja par uzticības kredītu no vadības puses?