Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:842, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere seko Gulbja piemēram – atspēlējas un sasniedz 2.kārtu

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere seko Gulbja piemēram – atspēlējas un sasniedz 2.kārtu
Līga Dekmeijere

"US Open" dāmu dubultspēļu 2.kārtu šodien sasniegusi Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere. Spēlējot duetā ar bosnieti Mervanu Jugiču-Salkiču, viņa prata atspēlēties no 3:6, 0:3 deficīta un uzveica ASV duetu Samantu Kraufordu / Aleksandru Kiku ar 3:6, 7:6(4), 6:4.

Līga Dekmeijere (WTA dubultspēļu ranga 68.vieta) „US Open” dāmu dubultspēļu turnīrā šogad startēja astoto reizi (visos turnīros kopš 2005.gada). Līdzšinējie panākumi nebija diez ko spoži - trīs reizes tikts 2.kārtā (arī pērn duetā ar pazīstamo serbieti Jeļenu Jankoviču), bet pārējos gados zaudējumi jau 1.kārtas mačos. Šogad par pārinieci Dekmeijere bija sarunājusi 32 gadus veco Bosnijas un Hercegovinas pārstāvi Mervanu Jugiču-Salkiču. WTA dubultspēļu rangā viņai 80.vieta, bet Ņujorkā viņa bija spēlējusi tikai divreiz – 2004. un 2005.gadā, abos gadījumos sasniedzot 2.kārtu. Jāpiemin, ka līdz šim abas tenisistes kopīgā duetā nebija spēlējušas.

Izloze Latvijas / Bosnijas un Hercegovinas duetam „uz papīra” bija ļoti sekmīga – pretiniekos tika ielozētas wildcard saņēmušās mājinieces Samanta Krauforda un Aleksandra Kika. Abām amerikānietēm ir tikai 17 gadu, bet WTA dubultspēļu rangā viņām šobrīd attiecīgi 436. un 516. pozīcija. Tieši tāpēc bulmeikeru skatījumā favorītes bija Dekmeijere un Jugiča-Salkiča.

Pirmā seta trešajā geimā Dekmeijere un viņas pāriniece tika pie breika, taču uzreiz pārsvaru atdeva. Seta lūzums bija astotajā geimā. Tajā kopumā tika izspēlēti 28 punkti (!!!), pēc kuriem pie breika (ar 12.piegājienu) tika amerikānietes. Uzreiz pēc tam viņas viegli uzstādīja seta galarezultātu – 6:3.

Neveiksmes Līgai un Jugičai-Salkičai turpinājās arī otrā seta sākumā – vēl trīs zaudēti geimi pēc kārtas viņas nostādīja neapskaužamā situācijā – 3:6, 0:3. Pēc nākamajiem trīs geimiem mačā atgriezās intriga – Dekmeijere un Bosnijas tenisiste tika pie diviem breikiem, panākot 3:3. Mirkli vēlāk dueti vēlreiz apmainījās ar serves laušanām, līdz beidzot vadību pārņēma Dekmeijere / Jugiča-Salkiča (5:4). Seta 12.geimā viņām bija setbumba, tomēr amerikānietes atspēlējās, panākot taibreiku. Tajā Līga un viņas pāriniece pretinieces vadībā neizlaida, uzvarot ar 7:4 un panākot trešo setu.

Izšķirošajā setā Latvijas / Bosnijas un Hercogovinas tenisistu duets uzreiz ieguva vadību – pirmie trīs geimi noslēdzas serves uzņēmēju uzvarām, kad Līgai un Jugičai-Salkičai deva 2:1 pārsvaru. Nākamajos geimos dominēja serves izpildītājas, kas bija izdevīgi Dekmeijerei un viņas pāriniecei. Tā viņas nokļuva līdz mača izservēšanai, ko arī paveica - uzvara setā ar 6:4 un vieta turnīra 2.kārtā.

Tajā būs jāspēlē ar Natalijas Grandinas (DĀR) un Vladimiras Uhrilovas (Čehija) duetu. Viņas turnīrā izliktas ar 14.numuru, bet pirmo kārtu pārvarēja divos setos. Panākums Līgai ļāvis aizstāvēt pērn iegūtos 160 reitinga punktus, bet prēmijā nopelnīts 8000 ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
Official Site of the 2012 US Open Tennis...

     [+] [-]

, 2012-08-30 20:48, pirms 12 gadiem
Gribētos redzēt statistiku abām,kurā tur lēja ūdeņus servēs.

  +4 [+] [-]

, 2012-08-30 20:51, pirms 12 gadiem
Guntars 19 rakstīja: Gribētos redzēt statistiku abām,kurā tur lēja ūdeņus servēs.
ne jau vienmeer dubultspeelee tikai viens lej uudenjus.. ja zaudee savu servi, tad tikpat lab peec neveiksmiigas speeles pie tiikla, nevis sliktas serveeshanas deel..

Jaapriecaajas par uzvaru

  -3 [+] [-]

, 2012-08-31 00:15, pirms 12 gadiem
Draugs, kuru gan interesē dupeles.. Un vēl salīdzināt tās ar Gulbja vienspēles rzultātu? Dupeles nopietnu tenisistu vidū nekad nav uztvertas nopietni un, ja pavisam godīgi, tad tas ir tāds lūzerīšu "sporta veids", par ko nemaksā naudu, bet īsti neko citu dzīvē neprotu.
Ja gados 19, 20 jūti, ka uz pašu augšu netiksi, tad nopietni cilvēki met mieru, vai, ja ir pārāk liela mīla pret šo sportu un gribas kaut jel kādu jēgu dzīvē, tad dodas uz ASV, paspēlēt koledžu komandā un na haļavu pamācīties (kā Žguns).

     [+] [-]

, 2012-08-31 04:27, pirms 12 gadiem
Kad nākošā spēle? Šodien?

     [+] [-]

, 2012-08-31 07:57, pirms 12 gadiem
visticamaak sestdien