Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gobērs: "Mediji pataisīja mani vainīgu NBA pārtraukšanā"

Andrejs Siliņš

Gobērs: "Mediji pataisīja mani vainīgu NBA pārtraukšanā"
Donovans Mičels un Rūdijs Gobērs. Foto: AFP / Scanpix

Jūtas "Jazz" Francijas basketbolists Rūdijs Gobērs, pēc kura pozitīvā Covid19 testa martā tika pārtraukta Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezona aizvien šo tematu uztver īpaši jūtīgi.

"Mediji [situāciju] atainoja tā, it kā es būtu vainojams pie NBA sezonas pārtraukšanas... Nevis uzsvēra, ka tā ir pandēmija, un Rūdijam Gobēram bijis pozitīvs tests. Daudzi cilvēki, kas neaizdomājas tālāk par to, kas tiek nolikts viņiem priekšā, tiešām domāja, ka es ievazāju koronavīrusu Savienotajās Valstīs," sarunā washingtonpost.com sacīja Gobērs.

Pēc tam, kad NBA pārtrauca sezonu 11. martā un kļuva zināms, ka Gobēra tests izrādījies pozitīvs, pār franču sportista galvu sāka gāzties milzīgs kritikas vilnis. Iemesls: vien pāris dienas iepriekš spēlētājs pēc preses konferences pirms telpas pamešanas izspēlēja ļaunu joku - apgrābstīja visus uz galda esošos mikrofonus.

Vēlāk parādījās informācija, ka Gobērs arī "Jazz" ģērbtuvē izrīkojies vieglprātīgi, it kā smejoties par pasaulei uzbrūkošo vīrusu un tā bīstamību. Rezultātā drīz vien pozitīvs testa rezultāts tika konstatēts arī "Jazz" lielākajai zvaigznei Donovanam MIčelam. Amerikāņu aizsargs neslēpa, ka tur ļaunu prātu uz komandas biedru, tomēr kopš tā laika emocijas norimušas, un šobrīd abu starpā konflikta vairs neesot.

Neilgi pēc notikušā Gobērs publicēja atvainošanos par notikušo un ziedoja 500 000 dolāru (ap 420 tūkstošiem eiro) cīņai pret koronavīrusu Jūtas un Oklahomas štatos, kā arī dzimtajā Francijā. "Bija smagi redzēt, ka daudzi cilvēki apšaubīja manu personību viena video dēļ," turpināja Gobērs. "No tā iemācījos ļoti daudz. Tie, kas ir man apkārt, mani pazīst. Katram būs savs priekšstats un viedoklis par mani. Ja veltīšu tam savu enerģiju, dzīvošu sāpīgu dzīvi."

28 gadus vecā Gobēra 102 miljonus dolāru vērtais līgums, kas tika parakstīts 2016. gadā, beigsies pēc nākamās sezonas, par ko spēlētājs saņems teju 26 miljonus dolāru. Līdz šim pastāvēja vispārpieņemta pārliecība, ka arī nākamais Gobēra līgums būs rakstām ar deviņiem cipariem.

216 centimetrus garais Gobērs pēdējos gados kļuvis par vienu no labākajiem NBA aizsardzības spēlētājiem. Šosezon Gobēram vidēji mačā 15,1 punkts, 13,7 atlēkušās bumbas, 2,0 bloķēti metieni, 1,5 rezultatīvas piespēles.

"Jazz" pirmo spēli Orlando "burbulī" aizvadīs naktī uz rītdienu, tiekoties ar Ņūorleānas "Pelicans". Tāpat "Jazz" jāspēlē pret "Thunder", "Lakers", "Grizzlies", "Spurs", "Nuggets", "Mavericks" un vēlreiz "Spurs". Sezonas pārtraukšanas brīdī Soltleiksitijas komanda ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
https://www.washingtonpost.com/

  +6 [+] [-]

, 2020-07-30 09:58, pirms 4 gadiem
Viņu nolika par to stulbo rīcību preses konferencē. Un tā bija pagalam stulba.

  +5 [+] [-]

, 2020-07-30 10:17, pirms 4 gadiem
dumjš jau nekad nesapratīs, ka ir dumjš...

ar šo ir tā pat...

  +1 [+] [-]

, 2020-07-30 11:09, pirms 4 gadiem
nevis pataisīja,bet tā arī bija

     [+] [-]

, 2020-07-30 20:59, pirms 4 gadiem
Pats vien vainigs ,ka merkakojas ar tiem mikrafoniem.

     [+] [-]

, 2020-07-30 23:33, pirms 4 gadiem
Pagaidām KP 1:1 Gobēram zaudē ar labu atrāvienu.Cerams,ka pagaidām.