Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Golubevs: "Komanda transfēru periodā ir kļuvusi stiprāka"

Agris Suveizda

Golubevs: "Komanda transfēru periodā ir kļuvusi stiprāka"
Sergejs Golubevs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Vakar SMScredit.lv Virslīgas 14.kārtā "Jelgava" aizvadīja labu spēli pret "Liepājas metalurgu" (2:2) un, pateicoties izcīnītajam punktam, pameta pēdējo vietu turnīra tabulā. Jelgavnieku galvenais treneris Sergejs Golubevs bija iepriecināts par parādīto sniegumu un cer, ka komanda pēc izmaiņām transfēru periodā patiešām būs kļuvusi spēcīgāka.

"Liepājas metalurga" trenera asistents Viktors Dobrecovs: "Var teikt, ka punktus zaudējām ar saviem ieročiem - standartsituācijām. Tie šosezon no standartsituācijām bija pirmie ielaistie vārti, un diemžēl abi. Ilgi gulējām - 0:2. It kā uzreiz atguvām vārtus, radās pārsvars - 2:2. Varbūt vēl ilgāk varējām paspēlēt pirmo puslaiku. Pārtraukums mums laikam nenāca par labu."

"Jelgavas" galvenais treneris Sergejs Golubevs: "Ja salīdzina ar pēdējo spēli pret "Ilūksti", tad šī bija patiešām cita spēle. Pirmām kārtām bija ļoti labs noskaņojums. Spēlējām ar trim aizsargiem, nedaudz riskējām doties uzbrukumā. Pirmās kādas 30 minūtes bija ļoti labas - neapspēlējām Liepāju, bet bija ļoti daudz uzbrukumu. Arī otrajā puslaikā bija trīs momenti. Ja iesistu vārtus, domāju, ka rezultāts būtu pavisam cits. Visi labi nospēlēja. Nedaudz kļūdījāmies ielaistajos vārtos, bet problēma bija momentu realizācijā. Protams, ka esmu apmierināts ar punktu, varbūt tas dos pozitīvismu pirms piektdienas spēles [pret "Mettu"/LU]."

Pirmoreiz šosezon spēlējāt ar trim centra aizsargiem. Tas tika gatavots speciāli pret Liepāju vai tā spēlēsiet arī turpmāk?
Golubevs: "Pagaidām tas bija speciāli pret Liepāju. Tā spēlējām, jo gribējām pastiprināt uzbrukumu. Varbūt visi trīs nebija nomināli uzbrucēji - ja skatāmies uz Mindaugu Grigaraviču, bet viņš arī jaunā pozīcijā labi nospēlēja. Malašenoks un Daņilovs bija savās vietās, bet Mindaugam bija plāns ātrumā skriet aiz Liepājas aizsargiem."

Kreisajā malā pirmajā puslaikā bija daudz nesaprašanās, un abi vārti tika gūti pēc centrējumiem aiz Ginta Freimaņa. Kā vērtējat aizsargu kopdarbību jaunajā shēmā?
Golubevs: "Paskatīsimies video, bet domāju, ka viņš pieļāva nelielu kļūdu - aizmirsa par savu spēlētāju. Pirmajos vārtos 100%, vēl paskatīsimies otros vārtus."

Cik liels pārsteigums jaunā "Jelgavas" shēma bija jums un vai tā sākumā neradīja problēmas un apjukumu?
Dobrecovs: "Jau otrajā minūtē sapratām, ka viņi spēlē ar trim aizsargiem. Ļoti labi zinām, kā spēlēt pret tādu shēmu. Liepājā pret mums tāpat spēlēja velsieši. Ar to it kā tikām galā, bet diemžēl ar standartsituācijām mums bija lielas problēmas."

Pirmās pusstundas laikā "Jelgava" bīstami uzbruka pa jūsu labo malu, kurā Endijs Šlampe aizstāja diskvalificēto Dmitriju Hmizu. Kā vērtējat viņa sniegumu?
Dobrecovs: "Viņš atdeva visus spēkus un aktīvi pieslēdzās pa visu malu - var teikt, spēlēja no viena karodziņa līdz otram. Jutām, ka viņš ir paguris un nomainījām. Vai aizstāja Hmizu? Domāju, ka aizstāja cienīgi. Pie saviem vārtiem spēlēja ļoti agresīvi un palīdzēja uzbrukumā. Nospēlēja tikai ar plusa zīmi."

Transfēru periodā komandā notika daudz izmaiņu. Vai varat apgalvot, ka šī "Jelgava" ir stiprāka par to, kas bija pirms tam?
Golubevs: Vismaz es tā ceru. Jāskatās vismaz piecas spēles, bet šī spēle parādīja, ka jā. Tik daudz momentu šosezon, šķiet, nebijām radījuši. Divus mums varbūt uzdāvināja Liepāja, bet pārējos radījām paši. Ir pastiprināti flangi. Freimanis it kā ir aizsargs, bet būtībā spēlēja kā pussargs. Arī vārtsargs nospēlēja labi. Domāju, ka komanda ir pastiprināta."

Žuļevs un Ošs domāja par došanos uz ārzemēm. Kāda ir situācija ar viņiem?
Golubevs: "Ar viņiem viss ir kārtībā. Abi paliks komandā."

Kā šīs izmaiņas ietekmēja komandas mikroklimatu? Gints noteikti tika ņemts kā spēlētājs, kurš uzmundrina komandu - vai viņš to arī dara?
Golubevs: "Jā, viņš ģērbtuvē un treniņos ļoti palīdz mikroklimata nostiprināšanā. Viņam tas ir svarīgi - "Jelgava" viņam tomēr ir dzimtais klubs."

Ņemot vērā izmaiņas sastāvā, pirms sezonas kluba vadība izvairīgi runāja par konkrētiem uzdevumiem. Tagad sezona jau ir pusē - kādi ir komandas mērķi un par ko tā vispār cīnīsies?
Dobrecovs: "Sezonas sākumā par mērķiem runas nebija vispār. Mums mērķis ir katrā spēlē cīnīties. Šodien man liekas, ka pamatsastāvā spēlēja pieci U20 vecuma puiši. Protams, ka pietrūkst pieredzes. Jācer, ka viņi augs kā futbolisti un dos rezultātu."

Tātad galvenais mērķis ir spēlētāju individuālais progress, nevis kādas vietas?
Dobrecovs: "Protams. Viņiem ir dota tāda iespēja un veltīts tik daudz laika. Tas viņiem ir tikai pluss, un viņiem pašiem vienkārši ir jāsaprot, ka iespēja ir jāizmanto - gan treniņos, gan spēlē. Pārmest viņiem nevar - cīnās, skrien un grib uzvarēt, taču kaut kā pietrūkst."

  +3 [+] [-]

, 2013-07-30 12:35, pirms 11 gadiem
Jām, un Dublieri palika vēl vājāki