Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ziemeļīru treneris: "Sensacionāla pirmā stunda, bet beigās izpaudās "Liepājas" klase"

Agris Suveizda

Ziemeļīru treneris: "Sensacionāla pirmā stunda, bet beigās izpaudās "Liepājas" klase"
Stīvens Baksters
Foto: bbc.co.uk

Latvijas futbola klubs "Liepāja" UEFA Eiropas līgas pirmo kvalifikācijas kārtu sāka ar fiasko Ziemeļīrijā, taču Artūra Karašauska vārti ļauj turpināt cerēt uz iekļūšanu nākamajā kārtā – 1:3 pret "Crusaders". Mājinieku treneris Stīvens Baksters bija sajūsmināts par spēles pirmo stundu, taču atzina, ka pēdējās 30 minūtes bija ļoti grūtas.

Ziemeļīru treneris: "Beigās pietrūka spēka"

"Jā, pirms spēles šādam rezultāta droši vien būtu piekritis atplestām rokām, bet tagad droši vien būtu vēlējies, lai mēs nebūtu ielaiduši vārtus. Tad tas būtu kā ķirsītis uz tortes, taču tam nebija lemts notikt," sacīja Stīvens Baksters, kurš "Crusaders" vada kopš 2005. gada. "Zinu pretinieku kvalitāti, un izbraukumā būs smaga spēle, taču turp dosimies ar milzīgu pārliecību un darīsim visu, ko spēsim."

"Ja viņi būtu guvuši otros vārtus, tie droši vien būtu izšķīruši kārtas likteni. Pēdējās 30 minūtēs viņi visu laiku saspēlējās un viņiem bija vairāk enerģijas nekā mums. Bet mūsu pirmā puslaika sniegums bija satriecošs, pirmās 60 minūtes bija sensacionālas. Komanda spēlēja ar lielisku atdevi, un esmu lepns par to," ziemeļīru treneris turpināja.

"Pēdējā pusstundā varēja just, ka tikko esam uzsākuši sezonu. "Liepāja" ir profesionāla komanda, un spēles beigās bija jūtama meistarības atšķirība tehniskajā izpildījumā, taču mēs spēlējām ar sirdi un cīnījāmies," teica Baksters. "Centāmies iegūt pēc iespējas vairāk informācijas par pretiniekiem. Redzējām viņu spēli ceturtdien [1:1 pret Jūrmalas "Spartaku"] un centāmies izpētīt viņu vājās vietas. Esmu drošs, ka to arī izdarījām, un noteiktās laukuma zonās viņiem radījām problēmas."

"Liepājas" preses sekretārs: "Netikušie spēlētāji nav attaisnojums"

Tikmēr liepājnieku preses sekretārs Dāvids Jansons spēli komentēja portālā liepajniekiem.lv: " Pretinieki spēlēja tā, kā bija gaidāms. Angļu futbolu. Bumba vairāk bija gaisā nekā uz zemes. Pirmajā puslaikā neveiksmīgi nospēlēja vārtsargs [Pāvels Doroševs], un vairākas kļūdas noveda pie otro vārtu zaudējuma. Otrajā puslaikā izgājām laukumā, lai atspēlētos, bet ātri atkal ielaidām. Pārāk mīksti nospēlējām soda laukumā. Pēc trešajiem vārtiem atjēdzāmies, un tad jau pretinieki netika pāri laukuma centram.

Vienus vārtus atguvām, bet pēc tam divreiz trāpījām pa pārliktni, bija stabs un kaudze neizmantotu iespēju. Pretinieks ļoti nogura. Protams, rezultāts ir nepatīkams, bet vēl nekas nav zaudēts. Labi, ka guvām vārtus, bet ļoti žēl, ka neguvām vēl, jo bijām pelnījuši. Džeki cīnījās, un attaisnojums nav tas, ka kāds netika uz Ziemeļīriju vai kas cits. Šoreiz bija iespēja spēlēt citiem, un viņi nospēlēja labi. Analizēsim kļūdas un mājās pretiniekus sagaidīsim pavisam citādi. Vēl nekas nav beidzies!"

Divi Ziemeļīrijas klubi paziņo par viena un tā paša spēlētāja pāreju

Plkst. 1:32 naktī pēc Latvijas laika "Liepājas" pretiniece "Crusaders" savā Twitter profilā paziņoja par četru gadu profesionālā līguma noslēgšanu ar 24 gadus veco ziemeļīru aizsargu Džošu Robinsonu. Viņš līdz 2016. gadam jau spēlēja "Crusaders", bet iepriekšējo sezonu pavadīja Anglijā – vispirms pēc spēka piektajā un tad pēc spēka sestajā līgā. Šī pāreja nebūtu ļoti pārsteidzoša, ja vien Ziemeļīrijas čempione "Linfield" 59 minūtes pirms "Crusaders" savā Twitter profilā jau nebūtu paziņojusi par vienošanos uz trim gadiem ar…to pašu spēlētāju.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/BelfastTel...
Europa League qualifier: Crusaders 3-1 FK...
"Liepājai" šausmīgs pirmais puslaiks...

  +4 [+] [-]

, 2017-06-30 09:52, pirms 7 gadiem
Es domāju būs labi pat ja zaudēsim . Tomēr respektējama komanda. Pastnieki, apkpēeji.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-30 10:03, pirms 7 gadiem
Atkal Doroševa kļūdas, uz kurām jau nebaidās norādīt pat oficiālās kluba personas. Vai tiešām Verpis nevarēja caur savām paziņām atrast normālu vārtsargu uz Eirokausiem?

  +2 [+] [-]

, 2017-06-30 10:19, pirms 7 gadiem
Ehh tur taču sviests valda....pats no liepājas esmu. Bet Doroševam skaists cayanne ir. Verpakovskim amg mersis. Toto.

     [+] [-]

, 2017-06-30 10:36, pirms 7 gadiem
Liepājas vadība laikam būs pēdējie kuri sapratīs, ka Doroševam jau labu laiku kā vairs nevajadzētu būt pirmajam numuram vārtos

  +1 [+] [-]

, 2017-06-30 13:06, pirms 7 gadiem
Tādi tie vārtsargi ir. Doroševs labākajā formā ielaiž pa taisno no stūra, Uvarenko - pa taisno no auta....

     [+] [-]

, 2017-06-30 18:20, pirms 7 gadiem
vilibalds rakstīja: Tādi tie vārtsargi ir. Doroševs labākajā formā ielaiž pa taisno no stūra, Uvarenko - pa taisno no auta....
Pa taisno no auta vārtus nemaz nevar gūt. Ja šādi iemet pretinieka vārtos, ir atsitiens no vārtiem. Ja savos, stūra sitiens.
Uvarenko gadījumā arī tas nebija pa taisno.

  +1 [+] [-]

, 2017-06-30 18:50, pirms 7 gadiem
Šoreiz nebija variantu Ralkevičs kā nepilsonis nevarēja ātrumā tikt pie vīzas.