Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Redjko atbildes spēlē sola grauzt zāli un raut tīklus

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Redjko atbildes spēlē sola grauzt zāli un raut tīklus
Valērijs Redjko un Zoltāns Gera
Foto: Raitis Supe

Eiropas līgas 1. kvalifikācijas kārtas spēlē starp Budapeštas "Ferencvaros" un "Jelgavu" uzvaru ar 2:0 izcīnīja ungāru futbolistu. Piedāvājam Ante Bakmaza, Valērija Redjko un Endija Šlampes komentārus pēc aizvadītā mača.

Bakmazs: "Pie ielaistajiem vārtiem pazuda koncentrēšanas"

Ante Bakmazs, FK "Jelgava" pussargs: "Viņiem ir laba komanda. Liela komanda. Ja godīgi, mēs labi pieturējāmies pie sava spēles plāna. Uzskatu, ka koncentrēšanas trūkums noveda pie ielaistajiem vārtiem. Ja neesi koncentrējies šāda līmeņa spēlēs, tevi sodīs. Bijām ļoti disciplinēti, kas iekļāvās mūsu spēles plānā. Nekas vēl nav zaudēts. Ir iespējams uztaisīt pretiniekiem smagu spēli Jelgavā. Esam sapratuši viņu kvalitāti. Tagad vairs nekādas cieņas. Ticu, ka varam tikt tālāk!"

Kā novērtē savu debiju Eiropas līgā?
Šī ir mana pirmā sezona profesionālajā līmenī. Negribēju ņemt galvā pārāk daudz pirms šī mača. Vēlējos nospēlēt maču, nevis pievērst uzmanību līdzjutējiem. Pretinieki ir tie paši 11 vīri ar galvām, divām rokām un divām kājām.

Šodien spēlēji centrā kopā ar Valdu Aljinju. Esat atraduši savstarpējo sapratni?
Valdu ir ļoti kaislīgs spēlētājs. Jā, viņš nav spēlējis kādu laiku. Es atceros Aljinju, jo mēs spēlējām Maltā. Izcelšu viņa entuziasmu un kaisli. Zinot situāciju ar viņa kondīcijām, uzskatu, ka viņš šodien nospēlēja labi, iedodot spēlei ātrumu. Žēl, ka nevarēja nospēlēt pilnu maču, taču tas ir tikai normāli.

Kas ir jāizdara, lai divu spēļu summā svinētu panākumu?
Līdzīgi kā šodien, mums ir jābūt pacietīgiem. Nedrīkst krist panikā. Šodien mums bija vairākas labas iespējas gūt vārtus pēc pretuzbrukumiem. Nezinu kāds būs spēles plāns atbildes mačam, taču esmu drošs, ka mēs varam sasniegt labu rezultātu Jelgavā.

Redjko: “Mājās ēdīsim zemi, rausim tīklu, lauzīsim vārtus…”

Valērijs Redjko, FK "Jelgava" aizsargs: "Eirokausos spēlēt vienmēr ir sarežģīti, taču vieglāk iet ar noskaņošanos. Tādas emocijas iziet tikai vienreiz gadā. Emociju bija daudz, tomēr ar tāda līmeņa pretinieku ir grūti spēlēt. Ātri ielaidām vārtus tikai tāpēc, ka neesam spēlējuši tādā līmenī. Nenospēlējām līdz galam momentus, tāpat pretinieks spēlēja ļoti ātri. Pēc tam pieradām, iegājām spēlē un turējām diezgan ilgi rezultātu [0:1]. Kaut ko pat varējām izveidot no stūriem, no autiem. Beigās arī izskrējām, bet Kevinam [Kauberam] un Mindam [Grigarāvičam] pietrūka veiksmes. Labāka būtu bijusi vienu vārtu starpība, jo 0:2 ir diezgan sarežģīts rezultāts. Mājās darīsim visu – ēdīsim zemi, rausim tīklu, lauzīsim vārtus… Mēģināsim. Nav tik traki ar viņiem spēlēt. Pagājušogad bija grūtāk."

Jeruzalemē paliki uz rezervistu spēli. Sanāk, šo spēli var nosaukt par lielāku tavā karjerā, ja raugās uz ažiotāžu un atmosfēru apkārt futbolam?
Esmu jau piedalījās līdzvērtīgās spēlēs. Pret to pašu "Rosenborg" [pirms trim gadiem – aut.]. Vienkārši tā, kā bija pret "Beitar", nekur nekad nav bijis. Troksnis tur bija lielāks nekā šodien. Tur es nožēloju, ka mani neizlaida. Ļoti patīkam šādās spēlēs spēlēt. Pavisam citas emocijas.

Kas notika pie otrajiem ielaistajiem vārtiem?
Koncentrēšanās. Ilgi spēlējām bez bumbas un šajā konkrētajā momentā pazaudējām koncentrēšanos. Nogulējām spēlētāju, kurš ieskrēja. Šādiem momentiem mēs bijām gatavojušies. Bija prasīts, lai neļauj dot piespēli starp aizsargiem. Taču beigās neizpildījām uzdevumu, ko mums treneris deva.

Kāds palika atmiņā no pretinieku spēlētājiem? Kurš sagādāja lielākās problēmas?
Tas melnādainais [Amadū Moutari] malējais pussargs. Uzreiz viņš sāka baigi spēlēt pa savu malu. Pārējie spēlēja diezgan akadēmiski, grūstījās daudz. Taču tas malējais spēlētājs rāva mūs gabalos.

Šlampe: “Atbraucot uz ZOC ungāri būs šokēti!”

Endijs Šlampe, FK "Jelgava" aizsargs: "Fantastiskas sajūtas. Ņemot vērā to, ka ilgi nesanāca spēlēt RFS sastāvā. Pēkšņi divu nedēļu laikā dzīvē viss mainījās. Liels stadions, īsta futbola atmosfēra – vairāk neko nevar vēlēties!"

Atmosfēras ziņā lielākā spēle tavā karjerā?
Noteikt, jā. Stadions liels un skatītāju bija daudz. U21 izlasē ir bijušas līdzīgas spēles, bet tomēr ne tādos apmēros.

Šodien varēja būt labāks rezultāts par 0:2?
Varbūt kādu pusmomentu mēs varējām izspiest. Pie ielaistajiem goliem kaut kādā brīdī zaudējām koncentrāciju, pazaudējām savu spēlētāju un kaut kur nenospēlējām līdz galam. Varējām labāk, bet vēl ir 90, varbūt 120 minūtes.

Pēdējo dienu laikā pārgāji uz "Jelgavu", absolvēji Universitāti, uzspēlēji Eiropas līgā!
Sanāca fantastiska nedēļa! RFS nespēlēju, meklēju kādus citus variantus. Kā prioritāti sev izvirzīju "Jelgavu". Sazinājāmies, radās abpusējā interese un tālāk jau vienojamies par līgumu. Visam pa vidu bija augstskolas absolvēšana, uz ko es mērķtiecīgi gāju. Super nedēļa manā dzīvē, kurai sekoja šī spēle. Ko vēl vairāk var vēlēties?

Kāpēc, tavuprāt, netiki pie iespējas RFS komandā?
Neizturēju konkurenci, kas bija milzīga. Iespējams, varēju tikt pie iespējas, kad bija vairākas spēles pēc kārtas. Tad es lauzu pēdu, satraumējos neīstajā brīdī. Tā futbolā notiek. Redz, viss tagad ātri mainījās un tagad atkal tieku pie spēles laika.

Kas ir jādara, lai izcīnītu uzvaru pār "Ferencvaros" divu spēļu summā?
Iespējas vēl ir. Protams, 2:0 bija pats sliktākais, ko mēs vēl varējām atļauties. Skaidrs, ka trijās dienās neiemācīsimies spēlēt labāku futbolu. Spēlēsim, visticamāk, līdzīgi. Es domāju, ka viņi būs mazliet šokēti, kad atbrauks uz ZOC. Tur tomēr laukums savādāks, tribīnes… Mēs tur taisīsim kapiņu augšā. Domāju, ka viņiem nebūs viegli.

Sportacentrs.com no Budapeštas, Ungārija

  +1 [+] [-]

, 2017-06-30 09:16, pirms 7 gadiem
Izrādâs ka tas redjko arī ir mutes braucējs.

     [+] [-]

, 2017-07-01 20:45, pirms 7 gadiem
Jelgavā būs citi apstākļi, cita spēles taktika un cita enerģija. Ja viss sanāks, būs laba spēle!

     [+] [-]

, 2017-07-05 15:00, pirms 7 gadiem
Varbūt tomēr futbolu labāk spēlēt
Eiropa mūs nesapratīs