Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Vimbldonas otrā diena ar Nadalu, Tsongu un Radvaņsku

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vimbldonas otrā diena ar Nadalu, Tsongu un Radvaņsku
Novaks Džokovičs soli priekšā Rafaelam Nadalam. Serbs 2. kārtu sasniedza jau vakar. Vai šodien to paveiks arī spānis?
Foto: Reuters/Scanpix

Prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā otrdien pabeigs 1. kārtas izspēli. Vai no kārtējā agrā zaudējuma šajā turnīrā spēs izvairīties Rafaels Nadals? Vai Žo-Vilfrīds Tsonga būs atguvies no savainojuma, lai spētu izturēt Žila Millera iespaidīgo servēšanu? Vai Agņeška Radvaņska, būdama ļoti liela favorīte, pirmo reizi četros mačos pārspēs Luciju Hradecku? Tie ir šodienas svarīgākie jautājumi, uz kuriem atbildes tiks sniegtas dienas otrajā pusē.

Rafaels Nadals – Tomazs Belluči (viensviens.lv prognoze: 1.04-10.90)

Lai arī Brazīlijas tenisists ir māla speciālists, viņš labās kreiļa serves un agresīvā tenisa dēļ ir bīstams arī uz ātrākiem segumiem. Zālājs Belluči karjeras laikā nav bijis diez do veiksmīgs, gūstot tikai piecas uzvaras, no kurām pēdējā bija 2011. gadā. Un tomēr var prognozēt, ka motivācijas mačā pret Nadalu viņam netrūks. Rafas pārliecība šobrīd ir pamatīgi sagrauta. Jā, viņš uzvarēja zālāja seguma turnīrā Štutgartē, taču tur sastāvs bija vājš. Pēc tam Londonā zaudēts Aleksandram Dolgopolovam.

Vimbldona divkārtējam čempionam pēdējos gados ir ļoti neveiksmīga. Spānis pēdējos trīs turnīros šeit zaudējis Lukāšam Rosolam, Stīvam Darsī un Nikam Kirjosam. Visi spēles brīdī atradās otrajā simtā. Belluči Nadalam zaudējis visus četrus mačus, turklāt nav spējis atņemt nevienu setu. Tiesa, trijos no četriem mačiem brazīlietis bija tuvu panākumam vienā setā, divreiz zaudējot ar rezultātu 5:7, bet vienreiz piekāpjoties taibreikā. Abi Vimbldonā tikās arī 2012. gadā, toreiz Nadals bija pārāks ar rezultātu 7:6(0), 6:2, 6:3.

Žo-Vilfrīds Tsonga – Žils Millers (viensviens.lv prognoze: 1.44-2.80)

Francūzis Vimbldonā ir spēlējis pusfinālā un normālos apstākļos būtu viens no favorītiem tikšanai tālu. Taču Tsonga nav spēlējis kopš "French Open", vairākus sagatavošanās turnīrus pirms Vimbldonas izlaižot vēdera problēmu dēļ. Millers noteikti nav pretinieks, kuru gribas redzēt pirmajā mačā uz zālāja seguma, Vimbldonā ierodoties bez spēļu prakses. Vai šajā mačā var būt favorīta zaudējums? Pilnīgi noteikti. Millers servēt māk ļoti labi, taibreikos visu var izšķirt viena kļūda.

Džeks Soks – Sems Grots (viensviens.lv prognoze: 1.52-2.55)

Vēl viens mačs, kurā tiksies tenisisti ar labām servēm. Grots ir neoficiāli ātrākas serves īpašnieks, zālāja segums viņam dod pamatu cerēt uz uzvaru šajā mačā. Arī šeit varētu būt vairāki taibreiki. Pagājušā gada dubultspēļu čempionam Sokam ir daudzveidīgāks teniss un labāka spēle uzņemšanā. Šie faktori svaru kausus var nosvērt par labu amerikānim.

Agņeška Radvaņska – Lucija Hradecka (viensviens.lv prognoze: 1.09-7.60)

2012. gada fināliste Radvaņska spēlē uz sava labākā seguma, taču pret agresīvām tenisistēm vienmēr ir pamats uztraukumam. Hradeckai ir graujošs teniss, kas var izslēgt polieti jau 1. kārtā. Interesanti, ka Čehijas tenisiste uzvarējusi visas trīs iepriekšējās spēles pret Radvaņsku.

Kurumi Nara – Magda Linete (viensviens.lv prognoze: 1.78-2.05)

Vai šis mačs tiks līdz "4. setam"? Linetei ļoti patīk spēlēt ilgus mačus. Septiņi no Magdas pēdējiem astoņiem mačiem beigušies trīs setos. Abas ar Naru šogad februārī Malaizijā izspēlē ļoti sīvu spēli, kurā Japānas tenisiste uzvarēja ar rezultātu 7:5, 5:7, 7:6(6). Viensviens.lv piedāvātā kopējo geimu līnija šodienas mačam ir 21.5.

Mači plkst. 13:30 sāksies visus kortos, izņemot abus galvenos. Tur pirmās cīņas tradicionāli plkst. 15:00 pēc Latvijas laika. Otrās dienas spēļu programma atrodama šeit.

Kur skatīties?

Vimbldona ir vienīgais no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuru nerāda Eurosport. Lielbritānijā raidtiesības pieder BBC, turnīru rādīs arī ASV sporta mediju milzis ESPN. Plānots, ka tiešraides internetā būs pieejamas no 15 spēļu kortiem (pavisam ir 19). Britu salās dzīvojošie un tie, kuri prot tikt pie Lielbritānijas IP, straumēšanas pakalpojumu bez maksas var izmantot BBC mājaslapā.