Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs: "Uzvarējām, tas ir galvenais"

Jānis Celmiņš

Samoilovs: "Uzvarējām, tas ir galvenais"
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

„Negribētos spēlēt (1/16 finālā) pret komandām ar ļoti agresīvu servi. Ja paši spēlēsim labi, varam apspēlēt jebkuru, viss atkarīgs no pašiem,” pēc trešās uzvaras izcīnīšanas pasaules čempionātā, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Aleksandrs Samoilovs.

Jau vēstīts, ka šodien Nīderlandes pilsētā Apeldornā pie trešās uzvaras trijos PČ mačos tika Latvijas duets Aleksandrs Samoilovs / Mārtiņš Pļaviņš, kuri tādejādi nodrošināja pirmo vietu F grupā, kas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā nu mūsu vīriem varētu dot nosacīti vājākus pretiniekus. Trešajā turnīra spēlē Latvijas duets trijos setos apspēlēja Čīles komandu Estebans Grimalts / Marko Grimalts.

„Uzvarējām, tas ir galvenais! Pirmajās divās spēlēs Mārtiņš aizsardzībā pārāk daudz bumbu nespēja pacelt, taču šodien bija krietni labāks. Punktus gan tas sākumā nenesa, jo šīs paceltās bumbas aizsardzībā nespēja pārvērst punktos uzbrukumā. Arī es blokā neko nevarēju nolikt līdz pat otrā seta galotnei, kad guvu punktu un spēle aizgāja. Galvenais ir sajust garšu. Piemēram, Maskavā pret Rikardo es spēlēju veiksmīgi, tas viss atkarīgs no pretinieka,” uz spēli atskatījās Aleksandrs Samoilovs.

„Saspēle noteikti ir uzlabojusies. Ja pirmajā treniņā es Mārtiņam cēlu lēcienā, bumbas vienkārši krita zemē, tagad situācija jau ir uzlabojusies. Visneērtāk jūtamies nestandarta situācijās, bet ir labāk,” pauž Samoilovs.

Vakar mūsu duets paviesojies Amsterdamā, un novērtējis, kā sacensības norisinās tur. Saša uzlavē čempionāta organizāciju: „Ir jūtams, ka neesam atbraukuši uz „Grand Slam” turnīru, bet uz pasaules čempionātu. Viss ir līmenī – transports, dzīvošana, laukumi… Arī skatītāju ir ļoti daudz, nīderlandieši ir centušies, lai te viss būtu visaugstākajā līmenī,” stāsta pludmales volejbolists.

Izslēgšanas spēļu izloze notiks jau šovakar Hāgā. Mūsu komanda tai plāno sekot interneta tiešraidē. Saša atzīst, ka negribētos jau 1/16 finālā spēlēt pret brazīliešiem Pedro un Evandro, kuri, ja zaudēs šovakar, var palikt trešie L grupā (šīs ziņas publicēšanas brīdī brazīlieši bija uzvarējuši pirmo setu). „Ja Evandro ieskrienas, viņu ir ļoti grūti apstādināt. Negribētos spēlēt pret komandām ar ļoti agresīvu servi. Ja paši spēlēsim labi, varam apspēlēt jebkuru, viss atkarīgs no pašiem,” uzskata Samoilovs.

PČ izslēgšanas spēles sāksies jau rīt, pretiniekus mūsu komanda uzzinās šovakar īsi pirms pusnakts. Šobrīd zināms vien tas, ka Latvijas komandai 1/16 finālā nāksies tikties ar vienu no komandām, kas kādā no apakšgrupām ierindojusies trešajā vietā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-06-30 21:20, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Kur vares redzet izlozi?
ap 00:30 mājas lapā saliksies komandas pa vienai.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-30 21:32, pirms 9 gadiem
fibv laba titulbilde... Fédération Internationale de Volleyball - FIVB

  +3 [+] [-]

, 2015-06-30 21:54, pirms 9 gadiem
https://www.youtube.com/watch?v=sJl...

sasham, normals "trash talk'', Pļaviņs 14 sec pat sāk zviegt

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 22:27, pirms 9 gadiem
Oficiāli - iespējamie pretinieki nākamajā kārtā:

Kadziola/Szalankiewicz
Binstock/Schachter
Filho/Felipe

Grimalt/Grimalt

Izskatās, ka nevar tikties vēlreiz ar tiem pašiem, līdz ar to paliek tikai 3 varianti.