Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Orbu: "Nezināju, ka Gavrilovam ir mūža diskvalifikācija"

Agris Suveizda

Orbu: "Nezināju, ka Gavrilovam ir mūža diskvalifikācija"
Genādijs Orbu
Foto: Footboom.com

Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Genādijs Orbu pēc neizšķirta pret Jūrmalas "Spartaku" (0:0) sacīja, ka vairāki spēlētāji, kā piemēram, Jevgēņijs Kosmačovs, nedevās laukumā, jo tika pietaupīti ceturtdien gaidāmajai Eirokausu spēlei pret Fēru salu "Vikingur". Savukārt, vaicāts par bēdīgi slaveno Oļegu Gavrilovu, kurš spēli vēroja klātienē un runājās kā ar spēlētājiem, tā ar treneri, Orbu atbildēja ļoti negribīgi.

Daugavpils "Daugavas" galvenais treneris Genādijs Orbu: "Par savu komandu varu teikt, ka šodien bija ļoti daudz brāķa. Tam ir saprotami iemesli – nespēlēja četri pamatsastāva spēlētāji, kurus pietaupījām trešā jūlija spēlei Fēru salās. Mūsu komandai trūka agresijas, gribējām izveidot ātrus pretuzbrukumus, bet nesanāca, jo bija daudz brāķa. Varējām gūt vārtus, varējām ielaist, bet ar neizšķirtu esmu apmierināts."

Jūrmalas "Spartaka" trenera asistents Viktors Terentjevs: "Arī mums bija līdzīga situācija – nebija atslēgas spēlētāju. Nebija mūsu bombardiera Edgara Gaurača [atrādījās Šveices "Aarau" un "Spartaka" spēli, ieradies pirmā puslaika beigās, vēroja no tribīnēm - A.S.], uz citu klubu aizbrauca balsta pussargs [Marko Perišičs, uz pārbaudi aizbraucis arī uzbrucējs Kevins Mena – A.S.], un vajadzēja pārkārtoties. Spēle lielākoties notika viduszonā, bija daudz cīņas, un par pašatdevi pret puišiem nav pretenziju. Īsā laikā esam aizvadījuši astoņus mačus, un jau bija redzams, ka puiši ir noguruši. Neizšķirts laikam bija godīgs iznākums."

Nespēlēja Kosmačovs, Čihradze. Tas bija tikai noguruma dēļ, vai viņiem ir nelieli savainojumi?
Orbu: "Saprotiet, ka mēs aizvadījām ļoti smagu spēli pret "Ventspili" [1:1] – uz dabīgā laukuma, lietū. Jau pēc dienas pārgājām gatavoties uz mākslīgā laukuma. Visi lieliski saprotat, ka muskuļi nav no dzelzs. Čihradzem un Kosmačovam bija mikrotraumas, kartīšu dēļ nespēlēja Volkovs, Radevičam ir kājas pirksta lūzums. Bet mēs tā arī plānojām, ka pietaupīsim spēlētājus – arī Fēru salās spēlēsim uz mākslīgā laukuma."

Debitēja Griščenko. Vai bez viņa būs vēl kādi jaunpienācēji?
Orbu: "Jau teicu, ka, trenerim no ārzemēm ierodoties citā valstī, visi gaida, cik gan cilvēkus viņš paņems sev līdzi. Neesmu no tādiem treneriem. Šodien laukumā izgāja Rojs Grauze. Ja būs galvas tiesu spēcīgāki spēlētāji par tiem, kuri ir komandā, tad jā, taču citādi labāk strādāt ar tiem, kas tev ir. Ir tāds teiciens – labāk par maz futbolistu nekā par daudz. Ja spēlētāju ir par maz, tad viņus kaut kā var motivēt, bet, kad viņu ir par daudz – tā labāk nevajag. Labāk, lai spēlētāju ir par maz – mums vēl ir vietējās skolas audzēkņi, lai viņi sevi parāda."

Kāpēc spēle notika Kauguros, nevis Slokā? Un vai tas, jūsuprāt, ir normāli, ka 29. jūnijā spēle notiek šeit?
Terentjevs: "Tā izlēma. Es šo lēmumu nepieņēmu, tāpēc nevaru to komentēt. Mūs nostādīja fakta priekšā, ka spēlēsim šeit. Tas nav jautājums man."

Jūsu pirmajā preses konferencē pieminējāt vārdu "prezidents". Jums ir jauns prezidents? Vienkārši jūsu klubam nav prezidenta.
Orbu: "Biju domājis kluba direktoru Edgaru [Limanu]. Tā vienkārši pateicu – saprotiet, tik tikko biju atbraucis un piecas dienas biju komandā. Man vēl vajadzēja veikt treniņprocesu, iepazīties ar komandu un Latvijas futbolu. Tas man pagaidām ir jauns izaicinājums, jo ne Ukrainā, ne Krievijā – Krievijā vēl ir, taču Ukrainā visi laukumi ir dabīgie, bet šeit…Kolēģis pareizi pateica, ka tagad spēlētājiem vairāk ir jāatgūstas pēc spēlēm, nevis jātrenējas. Baidos pat dot kaut kādus vingrinājumus uz mākslīgā laukuma. Smejoties jau teicu, ka varbūt labāk jūs trenēt baseinā – nopeldēsiet 500 metrus, izstaipīsieties un vēl 500 metrus, lai nebūtu savainojumu."

Tad varbūt atklāšu jums vēl vienu jaunumu – tas vīrs Oļegs Gavrilovs, ar kuru daudz runājāt pirms spēles, ir uz mūžu diskvalificēts no Latvijas futbola. Zinājāt to?
Orbu: "Nē, nezināju."

Kas viņš ir jūsu klubā? Ar viņu runājāt.
Orbu: "Nav ne jausmas."

Preses konferencēs daudz runājat par mākslīgajiem laukumiem. Vai ir arī viena divas lietas, kas Latvijā pārsteidza pozitīvi?
Orbu: "Liepāja, kurā uzvarējām ar 3:0, man ļoti patika. Stadions ļoti iepatikās. Pieklājīgas kvalitātes futbola laukums, un tajā spēlē parādījām cienīgu futbolu. Taču pāreja no mākslīgā laukuma uz zaļo un atpakaļ ir ļoti smaga. Gan futbolistiem, gan treneriem, kā komandu sagatavot nākamajai spēlei."

Perišičs ir aizbraucis, bet vai būs kāds spēlētājs, kurš pie jums atbrauks?
Terentjevs: "Varbūt. Pagaidām nav."

  +1 [+] [-]

, 2014-06-30 13:23, pirms 10 gadiem
kā jau Latvijā, neviens neko nezina!

  +7 [+] [-]

, 2014-06-30 13:32, pirms 10 gadiem
Nezināšana neatbrīvo no atbildības!

  +3 [+] [-]

, 2014-06-30 15:30, pirms 10 gadiem
Nezinu vai šāds žurnālistu jautājums būtu ar rezultātiem, bet derētu pajautāt - "par ko un kādām tēmām runā ar Gavrilovu?"

Savādāk izskatās jocīgi - ir kaut kādi vīri apkārt, kaut ko runā, kaut ko bīda, un viņu respektē un uzklausa, apspriež utt. Protams, ikvienu mēs cienam, pieņemam, esam pozitīvi, bet ir arī tā saucamās profesionālās sarunas.
Un pie reizes - ja jau šādi atkal paceļam tēmu - varbūt ir vērts noskaidrot, ko tur dara Gavrilovs un parunāt ar viņu pašu? Savādāk tiešām dīvaini skatīties, ka tāds vīrs figurē un joprojām ir ap DD klubu.

  +1 [+] [-]

, 2014-06-30 17:00, pirms 10 gadiem
tāpēc ka pati federācija ir iekšā visās tās lietās un tāpēc nekas ar nemainās un brīnās kāpēc cilvēki nenāk uz futbolu ,jo visu visi saruna ārpus futbola laukuma.

  +4 [+] [-]

, 2014-06-30 17:06, pirms 10 gadiem
Vajadzētu kādam Futbola Virslīgas darbonim, ja LFF to nedara, paņemt pie krāgas to Gavrjušu beidzot. Citādi jau ntos gadus ļauj viņam smirdēt pa visu stadionu. Vienīgais jautājums, kas interesē, vai ar Gavrjušas paņemšanu pie krāgas nebeigtos arī paša kluba eksistence?

     [+] [-]

, 2014-06-30 20:53, pirms 10 gadiem
reikons rakstīja: Vajadzētu kādam Futbola Virslīgas darbonim, ja LFF to nedara, paņemt pie krāgas to Gavrjušu beidzot. Citādi jau ntos gadus ļauj viņam smirdēt pa visu stadionu. Vienīgais jautājums, kas interesē, vai ar Gavrjušas paņemšanu pie krāgas nebeigtos arī paša kluba eksistence?
Redzi - pie krāgas jau varētu paņemt, bet uz kā pamata? Diskvalifikācijā ir viens juridisks noteikums - aizliegums būt jebkādos amatos futbola klubā, kā arī aizliegums būt īpašniekam kādam klubam. To juridiski domāju, viņš arī ievēro. Bet, jocīgi jau cik reizes dzirdēt no dažādiem ārzemniekiem vārdu "prezidents", "funkcionārs" vai kaut kas no šīs sērijas. Tad ko? Ko viņš tur dara?

Nenoliedzami, Gavrilovam ir liela ietekme Daugavpilī - par ko nav šaubu. Un viņam ir tiesības atrasties stadionā kā "skatītājam". To neviens nav aizliedzis. Tāpat viņam ir tiesības satikties ar cilvēkiem no futbola kluba, "iedzert tēju vai kafiju" un parunāt par zaļo zālīti teju hektāra platībā ar 11 vīriņiem uz lauka. To arī neviens nevar aizliegt. Tikai jocīgi ir tas, ka viņš ļoti daudz runā kā "ārštata cilvēks" ar kluba "štata" cilvēkiem.

Lai kaut ko paņemtu pie krāgas - vajag reālus pierādījumus. Pie tam ļoti spēcīgus. Vai tādi jebkuram no mums ir? Man nav un domāju, ka ļoti daudziem no mums nav.