Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Adamovičs: "Pietrūka pieredzes tik augstā līmenī"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Adamovičs: "Pietrūka pieredzes tik augstā līmenī"
Zigurds Adamovičs. Foto: CEV

LETA. Latvijas valstsvienības volejbolists Zigurds Adamovičs atzīst, ka pieredzes trūkums šāda līmeņa spēlēs, iespējams, izšķīra trešdienas mača rezultātu.

Latvijas volejbolisti trešdienas Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas mačā piecu setu cīņā piekāpās Slovākijas izlasei. "Bijām ļoti tuvu uzvarai. Mums ir bijušas maz spēles tik augsta līmeņa sacensībās. Iespējams, pieredzes trūkums ietekmēja spēles iznākumu. Mums arī ir jauna izlase un piecu setu spēle uzliek zināmu psiholoģisku spriedzi," sarunā ar aģentūru LETA izteicās Adamovičs.

"Pēc trešā seta ieguvām vadību un ceturtā sākumā nedaudz iekritām serves uzņemšanā, kas sagrāva psiholoģiski un bija grūti atgūties. Tomēr jaunie iznāca uz maiņu un ar labu spēli pavilka komandas sniegumu uz augšu," piebilda volejbolists. Latvieši piektā seta galotnē nespēja izmantot divas mačbumbas un piekāpās Slovākijai.

Nākamā cīņa Latvijas volejbolistiem paredzēta sestdien, kad tā tiksies sporta namā "Daugava" tiksies ar Beļģijas valstsvienību.

"Turpināsim gatavoties nākamajai spēlei sestdien. Tehniski gan neko daudz izmainīt nevarēsim, bet pastrādāt trenažieru zālē un izanalizēt pretinieku vēl pagūsim. Uzskatu, ka varam cīnīties ar beļģiem par uzvaru, jo viņiem arī gāja smagi pret slovākiem," stāstīja Adamovičs.

Latvijas izlase Eiropas Zelta līgu uzsāka jau svētdien, kad izbraukumā trīs setos nācās piekāpties Turcijai. Tikmēr slovāki arī viesos piecos setos piekāpās Beļģijai.

Grupā vadībā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Turcija, kam ar trim punktiem seko Slovākija, divus punktus guvusi Beļģija, bet viens punkts ir Latvijai.

Grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22. jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.