Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

''Liepāja'' gūst emocionālu uzvaru un atgriežas līderpozīcijās

Krišs Upenieks

''Liepāja'' gūst emocionālu uzvaru un atgriežas līderpozīcijās
Valērijs Afanasjevs
Foto: Māris Greidāns

Aizraujoša sižeta spēlē SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 9. kārtas spēlē uzvaru guvusi ''Liepājas'' komanda. Kauguru vidusskolas mākslīgā seguma laukumā 84. minūtē pēc Elvja Stugļa vārtiem viesi izlaida 1:0 pārsvaru, taču trīs minūtes vēlāk pieredzējušais Kristaps Grebis guva pēdējos vārtus spēlē un sagādāja liepājniekiem svarīgu 2:1 uzvaru pret Jūrmalas ''Spartaku''.

Pirmajā apļa savstarpējā spēlē komandas izspēlēja bezvārtu neizšķirtu 0:0. Arī spēles ziņā abas vienības darbojās līdzvērtīgi, tāpēc iznākums noslēgumā arī pietiekami loģisks. Turnīra tabulā pirms spēles abas komandas atradās līdzās - 15 punkti un attiecīgi trešā pozīcija ''Spartakam'' un vienu pozīciju zemāk liepājnieki. Jūrmalas komanda labāku vārtu attiecību bija ieguvusi, pateicoties pēdējā spēlē pret ''Gulbeni'' gūtās 6:0 uzvaras dēļ.

Abas komandas spēlei bija noskaņojušās kaujinieciski, par ko liecināja arī divas dzeltenās kartītes jau pēc astoņām nospēlētām minūtēm. Jau spēles sākumā spēcīgi ar kreiso kāju sita iepriekšējā spēlē ''hattrick'' iesitušais Elvis Stuglis - bumba gan lidoja mazliet garām tālajam augšējam stūrim. 28. minūtē teicamā sitiena pozīcijā soda laukumā nonāca Abdultaofiks Ahmeds, taču sitiens neizdevās tehniski precīzs, kā rezultātā bumba pārlidoja pāri vārtiem. Pēc šīs epizodes mājinieki iniciatīvu lēnām sāka zaudēt.

Jau drīz vien pēc Antona Tumanova centrējuma no nelielas distances ar galvu sita Dāvis Ikaunieks, taču sitiens neizdevās ne pietiekami spēcīgs, ne precīzs. 38. minūtē pēc Roberta Savaļnieka centrējuma no stūra sitiena labi soda laukumā pacīnījās Kristaps Grebis - Toma Guca sitienu no nelielas distances gan nepieļāva pretinieks. 41. minūtē pēc ilgāka liepājnieku spiediena sekoja arī diezgan gaidāmi vārti, tiesa, situācija neveiksmīga priekš ''Spartaka'', kuri paši sagādāja momentu Valērijam Afanasjevam - sitiens vārtu tīklā no metriem 15 - 1:0. Pirmā puslaika izskaņā vairs nopietnu uzplaiksnījumu spēlē nebija.

Arī otrā puslaika sākumdaļā neliels pārsvars piederēja liepājniekiem. Iespēja uzsist pa vārtiem bija Andrim Krušatinam, taču pussargs sita garām tālajam stūrim. Otrajā spēles nogrieznī turpinājās diezgan asa spēle no abu komandu puses. Netrūka arī emociju, un liepājnieku treneris Mareks Zuntners tika izraidīts uz tribīnēm pēc aktīvas Ivara Caunes darba apspriešanas. 77. minūtē ''Spartaks'' ieguva labu standartsituāciju, Nauris Bulvītis sita vārtu virzienā, bet mazliet pāri. Mazliet vēlāk viesiem teicamu uzbrukumu iesāka Antons Tumanovs - pēc Iļjas Šadčina sitiena bumba trāpīja pa pārliktni, Tumanovs jau bija gatavs bumbu sist vārtos, taču netrāpīja, bet jāpiemin vēl, ka epizodē saņēma arī sitienu pa seju no pretinieka.

Pēc šīs epizodes 84. minūtē izcilu centrējumu soda laukumā veica Romāns Mickevičs, un no dažiem metriem ar galvu precīzi sita Stuglis, gūstot ceturtos vārtus šajā sezonā. Trīs minūtes vēlāk vēl viens pavērsiens - Šadčins no labās malas centrēja soda laukumā, un veiklākais vārtu priekšā bija Kristaps Grebis - 2:1. Izskaņā Caune pat piešķīra piecas kompensācijas laika minūtes, taču tas ''Spartakam'' nepalīdzēja. Maksims Maksimenko saņēma arī otro dzelteno kartīti, un mājinieki pat palika mazākumā. ''Liepājas'' pelnīta 2:1 uzvara un atkal vieta turnīra tabulas pirmajā pozīcijā.

''Spartaks'' - ''Liepāja'' 1:2 (0:1)
Vārti: Stuglis 84' - Afanasjevs 42' Grebis 87'
Noraidījumi: Maksimenko 91'
Brīdinājumi: Bespalovs, Mickevičs, Bespalovs - Hmizs, Kārkliņš
Spartaks: Grigorjevs, Bulvītis, Šlampe, Nazarenko (Tufors 66'), Bespalovs, Siļuks (Punculs 59'), Maksimenko, Ahmeds, Ulimbaševs (Ulimbaševs 76'), Mickevičs, Stuglis
Liepāja: Varažinskis, Flaksis, Tumanovs, Strumija, Savaļnieks (Šadčins 70'), Ikaunieks, Hmizs, Kārkliņš, Gucs, Afanasjevs (Krušatins 46'), Grebis
Galvenais tiesnesis: Ivars Caune

SMScredit.lv Latvijas futbola Virslīgas 9. kārta

DatumsLaiksSpēleVietaRez.
29.0518:00Skonto - JelgavaSkonto stadions1:0
30.0516:00Spartaks - LiepājaKauguru vidusskola1:2
31.0515:00Gulbene - VentspilsPĀRCELTA
31.0517:00Metta/LU - BFC DaugavpilsHanzas vidusskola

SMScredit.lv Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Liepāja953114:718
2.Skonto952214:517
3.Ventspils844010:216
4.Spartaks943214:615
5Jelgava93428:513
6.Daugavpils82338:109
7.Metta/LU81165:154
8.Gulbene80082:250

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsSk
1.-2D. IkaunieksLiepāja4
1.-2.E. StuglisSpartaks4
3.-7.Ē. KokinsDaugavpils3
3.-7.V. GutkovskisSkonto3
3.-7.Š. DiaņsVentspils3
3.-7.A. KarašausksSkonto3
3.-7.V. AfanasjevsLiepāja3
1 2 3 4 139 komentāri

 +12 [+] [-]

, 2015-05-30 17:54, pirms 9 gadiem
Kurā Latvijas nostūrī dzimst šitādi embriji?

H.E.N.R.Y., 15:11, pirms 2 stundām, ignorēt, atbildēt
Tas ir skaidrs, ka Spartaks uzvarees. Vperjod, Spartak!
Slēpts komentārs: Lido
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Zelta sietiņš
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-05-30 18:06, pirms 9 gadiem
Paldies Grebim
izglāba mani
savādāk naudiņa ripotu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-05-30 18:07, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: tabula vienkārši nereāla
Ventspilij jau vēl spēle rezervē un nākamais mačs pret nokaitināto Spartaku, kuram nebūs bijusi tik ilga pauze.

  +5 [+] [-]

, 2015-05-30 18:09, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Jautājums K. Upeniekam?
Kāpēc tu saki "Liepājas'' pelnīta 2:1 uzvara"
Tas ir ļoti nekorekts apzīmējums neitrālam komentētājam!
Domāju, piekritīsi, ka spēles ziņā ''Liepāja'' bija mazliet pārāka, tāpēc arī apzīmējums pelnīta.

  +6 [+] [-]

, 2015-05-30 18:11, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Citu atbildi negaidīju no neaudzināta liepājnieka
Kā tu pats te kāsēji dažas dienas iepriekš, lūdzu pieņem zaudējumu ar godu

  +2 [+] [-]

, 2015-05-30 18:11, pirms 9 gadiem
Šogad virslīga ir visspraigākā pēdējo 160 gadu laikā, reāli 5 komandas ir Chelsea līmenī !

  +2 [+] [-]

, 2015-05-30 18:12, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Kā tu pats te kāsēji dažas dienas iepriekš, lūdzu pieņem zaudējumu ar godu
Viņš to nekad nav spējis! Tik muļķīga vāvuļošana, tas arī viss!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-05-30 18:13, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Tava otrā atziņa riktīgi iespārda ... varbūt vari to arī pamatot?
Bet, protams, tikai nezinu vai indivīds, kurš lieto vārdu savienojumu "riktīgi iespārda" kaut-ko no mana pamatotā spēs uzsūkt sevī!
Pirmkārt, FK Liepāja izpildijumā nav pilnīgi nekāda fair-play principa - nekad, kad pretinieku futbolists guļ viņi neizsit bumbu! Protams, var lietot trulus attaisnojumus par to, ka pretinieki jau tikai velk laiku un tēlo, bet... Redzot to, ko izdarīja Dobrecovs pirmajā puslaikā, kad tieši pie viņa kājām noripoja bumba un Spartak spēlētājs nāca, lai to paņemtu un ievadītu spēlē, bet Dobrecovs to vienkārši ciniski paspēra projām pretējā virzienā, tad...
Otrkārt, Zuntners Liepājā ir tas pats, kas tas leitis bija Rīgas Daugavā pagājušosezon - tukši tikai mēli kulsta uz rezervistu soliņa, bet, kad viņu izdzen laukā - viņš to pašu turpina darīt no tribīnām un atkal pēc ciniskiem Dobrecovs norādījumiem!!

     [+] [-]

, 2015-05-30 18:13, pirms 9 gadiem
Man būtu priekšlikums Latvijas virslīgas vadībai,spēles komentatoriem ,kuriem ir ļoti liela vēlēšanās komentēt katru spēles tiesnešu lēmumu,likt nokārtot futbola tiesnešu eksāmenu.(protams joks,bet ne bez pamata)
Vai tiešām lielākā daļa komentētāju nesaprot,ka arī viņi var kļūdīties savos spriedumos par tiesnešu pieņemtajiem vai nepieņemtajiem lēmumiem.Viņi nav vienkārši līdzjutēji tribīnēs,bet gan atbildīgi cilvēki ar mikrofonu,kurus klausās daudzi līdzjutēji.Ja pieredzējušiem līdzjutējiem tas griežās ausīs(vismaz man šodien Suveizdas spēles komentēšana),tad jaunie skatītāji no kuriem daudzi varbūt ir topošie futbolisti,tam arī notic.Spēles komentators var ļoti ietekmēt skatītāju viedokli(īpaši jauno) un atskaņas pēc tam varam redzēt raksta komentaros.Mans personiskais viedoklis šajā jautājumā ir tāds,ka komentatori vispārībā nedrīkstētu komentēt tiesnešu darbību.Ir speciāli cilvēki,kas ar to nodarbojās.Pēc spēles rakstiet ,intervējiet ,vērtējiet cik negribat.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-30 18:14, pirms 9 gadiem
Fans366,tad jau Suveizda nav vienīgais,laikam slikti skaties citas spēles un ieklausies komentētājos!...bet varbūt lielais naids un nepatika pret Liepāju un tās komandu tev aizmiglojušas acis????
Neizrādi tik ļoti to,ka tu esi lff ieliktnis šeit komentējot,to var ļoti ātri saskatīt,pat ar neapbruņotu aci!!!!
Nekā pozitīva un loģiska nav tavos murgojumos!Ja cilvēki domā savādāk,nevis tā, kā vajag korumpētajam kantorim,tad tu sāc vienpersoniski pats ar sevi komunicēt!
Iesaku pārējiem neatbildēt uz viņa un Lido,jo tas ir kaut kas tāds pats, pat teksti gandrīz vienādi,komentāriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-05-30 18:27, pirms 9 gadiem
Kāpēc jūs domājat,ka Suveizda atklāti fanoja par Liepāju?Drīzāk viņš pārāk bieži piekrita Dobrecova viedoklim par dažādu spēles un pārkāpumu traktējumu,droši vien domādams,.pats jauns žurnālists būdams,ka tik pieredzējušam bijušam futbolistam kā Dobrecovs,ir taisnība.Mīļie cilvēki.Nav futbola spēles laikā neobjektīvāka vērtētāja,kas notiek laukumā,kā komandas treneris.Uzbrūkot,viņš no malas bļauj,ka tiesnesis neļauj spēlēt viņa uzbrucējiem.Pie saviem vārtiem analogā situācijā viņš bļauj ,ka pretinieki pārkāpj noteikumus.Apmēram tā.
Es saprotu.Emocijas,tomēr Dobrecova šīs dienas uzvedība jau sāk pārspļaut Pertijas spēles vadīšanas stilu.Lūk šeit gan tiesneši ir pārāk lojāli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-30 18:35, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Suveizda beigās pats atzina savas simpātijas tiešā tekstā
Balss intonācija, teksts, ka Liepājai neiedeva 100 % pendeli, lai gan pendele tur īsti nebija, prieks pēc 2. Liepājas vārtiem, neviltota skaitīšana līdzi, cik Liepājai vēl jāiztur utt.
Tā nav objektīva komentēšana
intonācija?

     [+] [-]

, 2015-05-30 18:37, pirms 9 gadiem
Pirmais puslaiks garlaicīgs. Pēdējās 20 minūtes aizraujošas.
Treneri - Labi komentāri
Tiesneši - Klauni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-05-30 18:38, pirms 9 gadiem
Apsveicu FK Liepāja puišus un trenera korpusu ar pelnītu uzvaru!Jūs esat paši labākie,tehniskākie un gudrākie! Lai kā LFF censtos jūs salauzt,es ceru,ka tas nenotiks!
Māri Verpakovski, tu esi izveidojis jauku klubu/pat neskatoties uz to,ka daži spēlētāji nenoticēja,ka tā notiks un pārbēga uz citiem klubiem/,tu noticēji puišiem un izveidoji treneru korpusu! Tagad jūs visi smagi strādājot ejat uz priekšu,nebūs viegli,jo nekaunīgi darboņi grib jūs nostādināt malā, izskatās,ka jebkādi līdzekļi tiks pielietoti,lai tas notiktu!Turaties ! Jūs esat komanda! Tikai komandas spēks spēj izcīnīt uzvaras!Veiksmi,veiksmi un vēlreiz veiksmi jums!
1 2 3 4 139 komentāri