Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga: Daugavpils rajona derbijs un Rīgas "Daugava" Jelgavā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Virslīga: Daugavpils rajona derbijs un Rīgas "Daugava" Jelgavā
Rīgas "Daugava"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Pēc 10 dienu pauzes atgriežas SMScredit.lv Virslīga jeb konkrēti - tās 9. kārta. Šodien divas spēles - Daugavpils "Daugava" pret "Ilūksti" un "Jelgava" pret Rīgas "Daugavu"

Turnīra līdere ir Rīgas "Daugava", tiesa, par diviem punktiem atpaliekošajām "Skonto" un "Ventspilij" ir pa spēlei rezervē. Tomēr vismaz uz dienu "Daugavai" ir izcila iespēja palielināt pārsvaru tabulā līdz pat pieciem punktiem - viesos jāuzveic šobrīd vien 8. labākā komanda "Jelgava".

"Daugavas" rindās otro (un pēdējo) spēli diskvalifikācijas dēļ izlaidīs tās līderis Mants Savens un jāsaka, ka bez viņa pret pastarīti "Metta/LU" Virginijus Ļubša komandai neklājās viegli - mača izskaņā izmocīta uzvara ar 2:1, kaut gan varēja būt pat zaudējums... Pret studentiem iesita aizsargi (Raivis Hščanovičs realizēja pendeli, Lins Klimavičs iesita ar galvu), un tieši kvalitatīvu uzbrucēju trūkums ir lielākā "Daugavas" problēma - galu galā līderei ir tikai 14 vārti astoņās spēlēs un, ja nešpetni atskaitām četras bumbas pret "Ilūksti", tad sanāk tikai 10 goli septiņos mačos... Ne velti, Ļubšis neslēpj, ka uzbrucēji neatbilst kopējam komandas līmenim. Edgars Kārkliņš pret "Mettu" tika nomainīts jau pēc puslaika, arī Kristaps Grebis Ļubši īsti neapmierina, tāpat kritika tikusi Vitālijam Ziļam, bet horvāts Tedijs Suračs pēdējā laikā bijis savainots (tiesa, šobrīd jau esot gatavs spēlēt). "Daugavai" kaut kas jādara lietas labā, uzbrukums jāpadara niknāks... Varbūt Suračs iznāks un parādīs visiem?

Runājot par "Jelgavu", pēc bālā ievada tai tika paredzēta cīņa par neizkrišanu un, lai gan arī šobrīd šāds uzskats pastāv, situācija krāsojas gaišākos toņos - pret konkurentēm "Ilūksti" un "Mettu" paņemti četri punkti, plus aizķerts neizšķirts pret spēcīgo "Skonto". Pēdējā mačā gan diezgan bezcerīgs 2:4 pret "Spartaku" (otrie vārti gūti pašā izskaņā), tomēr savās mājās "Jelgava" noteikti ir gatava dot pretsparu jebkuram - arī "Daugavai". Līdz šim vienīgajā īstajā mājas spēlē jeb Zemgales Olimpiskajā centrā "Jelgava" īstā kaujā pārspēja "Mettu", noturot savus vārtus neskartus. Tieši veiksmīga savu vārtu sargāšana varētu būt "Jelgavas" galvenais priekšnosacījums labam gala iznākumam, tomēr arī par uzbrukumu noteikti netiks aizmirsts - jācer uz Maksimu Daņilovu un, protams, arī vidējās līnijas spēlētājiem. Mindaugs Grigaravičs izcietīs otrās spēles diskvalifikāciju.

Otrajā spēlē Daugavpils "Daugava" uzņems "Ilūksti" - daudzi smīkņā par abu klubu/komandu savstarpējām attiecībām (abas vienības nereti pat treniņus aizvadījušas kopā), tomēr līdzjutējiem atliek cerēt, ka būs īsta kauja jeb kaut kas līdzīgs derbijam. Protams, sportiskajā ziņā jebkurā gadījumā "Daugavai" vajadzētu būt pārākai, tomēr "Ilūkste" ne reizi vien sevi pierādījusi kā nepiekāpīgu komandu - septiņās spēlēs neizšķirtu (četri) ir vairāk nekā zaudējumu (trīs). Turklāt, ja pirmie divi zaudējumi pret līderēm "Skonto" (0:5) un Rīgas "Daugavu" (0:4) bija bezcerīgi, tad pēdējā (zaudētajā) spēlē pret "Liepājas metalurgu" ilūkstieši tikai par mata tiesu netika līdz iegūtam punktam (1:2 un šķiet, nepareizi neieskaitīti vārti beigās). Citiem vārdiem - Vladimira Pačko padotie ne reizi vien ir rādījuši nevis vienkārši zobus, bet ilkņus.

"Daugavas" sakarā daudzi runā par neveiksmīgo sezonas sākumu, bet punktu izteiksmē velns nav tik melns, kā to mālē. Daugavpilieši no līderes Rīgas "Daugavas" atpaliek par četriem punktiem, bet no "Skonto" un "Ventspils" (abām tām par maču mazāk) par vienu punktu. Turklāt tagad 1. apļa noslēdzošajā spēlē jācīnās pret vienu no pastarītēm "Ilūksti". Ivana Tabanova komandas lielākais mīnuss (līdzīgi kā otrai "Daugavai") ir uzbrukums un vārtu gūšana. To spilgti ilustrēja pēdējā spēle pret "Jūrmalu" (1:0), kad viesu biezā aizsardzība dzina "Daugavu" izmisumā un individuālā meistarība bija jānodemonstrē 39 gadus vecajam veterānam Mihailam Ziziļevam, lai beidzot šo aizsardzību uzlauztu. "Daugavai" no neformālā TOP5 komandām ir vismazāk gūto vārtu - tikai 12 astoņās spēlēs. Praktiski visas gūtās uzvaras līdz šim bijušas samocītas (2:1 pret "Jelgavu", 2:0 pret "Spartaku", 2:1 pret "Mettu", 1:0 pret "Jūrmalu").

Vasara un Čempionu līga strauji tuvojas, tāpēc gribētos no mūsu čempiones beidzot sagaidīt uzbrukuma atvēršanos un kādu rezultatīvāku spēli... Galu galā nigēriešiem Ibrahimam Babatundem un Stenlijam Ibem, laikapstākļiem kļūstot aizvien siltākiem, būtu beidzot jāatveras - Ziziļevs, Andrejs Kovaļovs (atgriezīsies no diskvalifikācijas), Jurijs Sokolovs, Koihiro Izuka noteikti nigēriešiem ies talkā. Tiesa, "Daugava" mājas spēli atkal aizvadīs uz mākslīgā seguma laukuma "Celtnieka" stadionā, nevis leģionāriem ierastākajā dabīgajā laukumā.

Abas spēles sāksies vienlaicīgi plkst.19:00 un abas varēsiet vērot Sportacentrs.com. Turklāt spēle no Jelgavas būs vērojama arī Sportacentrs TV. Baudām!

SMScredit.lv Virslīga

9.kārta

DienaDatumsLaiksSpēleVietaRez
Piektdiena31.05.19:00Jelgava – Daugava (R)Zemgales Olimpiskais centrs
Piektdiena31.05.19:00Daugava D – IlūksteDaugavas stadions Rīgā
Sestdiena01.06.17:00Spartaks – SkontoSlokas stadions
Sestdiena01.06.19:00Ventspils – Metta/LUVentspils Olimpiskais centrs
Sestdiena01.06.19:00Liepājas metalurgs - JūrmalaDaugavas stadions Liepājā

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (R)852114:317
2.Skonto743017:215
3.Ventspils750214:915
4.Daugava (D)842212:1114
5.Spartaks841310:913
6.Liepājas metalurgs741215:713
7.Jūrmala82244:128
8.Jelgava81257:175
9.Ilūkstes NSS70437:174
10.Metta/LU80174:171

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.V.ŠabalaSkonto5
P.TvumasiSpartaks5
3.M.SavensDaugava R5 (1)
4.D.HmizsLiepājas metalurgs4
J.KalnsLiepājas metalurgs4
6.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 09:02, pirms 11 gadiem
par Ilūkste-Daugava spēli analīzi varēja nerakstīt, visprecīzāk savā prognozē pateica alguns-kā sarunās, tā arī būs, jeb kur būs lielāks koeficients kantoros tā arī būs. 1.puslaiks 0:0 un pašās spēles beigās Ilūkste ielaidīs Jelgava - DaugavaR gan varētu būt interesanta spēle.

  +1 [+] [-]

, 2013-05-31 09:27, pirms 11 gadiem
Edmund , rajoni vairs nepastāv. Vakara pēc spēles apraksta , gaidiet fotogrāfijas , no Ilūkstes stadiona.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-31 09:29, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Edmund , rajoni vairs nepastāv. Vakara pēc spēles apraksta , gaidiet fotogrāfijas , no Ilūkstes stadiona.
Jā, gaidām bildes no gadsimta būves.

  +4 [+] [-]

, 2013-05-31 09:50, pirms 11 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Edmund , rajoni vairs nepastāv. Vakara pēc spēles apraksta , gaidiet fotogrāfijas , no Ilūkstes stadiona.
Zinu. Uzskatīsim to par tēlainu izteiksmes līdzekli.

  +2 [+] [-]

, 2013-05-31 10:50, pirms 11 gadiem
Ilūkste - vienas sezonas projekts, kuram Roman Valdovič jau gatavo nākamo stadiju, jeb Gulbeni ja pagastvecis būs noticējis Valdoviča un Gavrika solījumiem, acu aizmālēšanai, tad varbūt kaut cik izdosies to stadionu atjaunot par nodokļu maksātāju nadu, bet ja nē, tad cerēt, ka no klubu īpašnieku puses tur kaut viens santīms tiks ieguldīts, ir naivi. Es lieku uz to, ka šis sezonas projekts (Ilūkste) tā arī visu sezonu nospēlēs uz mākslīgā Celtniekā.

Zelta sietiņš rakstīja: Edmund , rajoni vairs nepastāv. Vakara pēc spēles apraksta , gaidiet fotogrāfijas , no Ilūkstes stadiona.

     [+] [-]

, 2013-05-31 14:06, pirms 11 gadiem
Ilūkstei vispār ir pašai savs novads... Veiksmi viņiem! Rezultāti rāda, ka DD ir uzveicami!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-05-31 17:29, pirms 11 gadiem
Pirmo reizi šogad jāaiziet uz futbolu.

     [+] [-]

, 2013-05-31 18:41, pirms 11 gadiem
Daugavpils Daugava pret Ilūkstes Daugavu...viena kluba treniņspēle.

     [+] [-]

, 2013-05-31 18:44, pirms 11 gadiem
anjo rakstīja: Pirmo reizi šogad jāaiziet uz futbolu.
Apskaties, apskaties kāds tad tas treimanis izskatās.
Jelgavniekiem treimanis ir iegriezis ne mazāk kā liepājniekiem,un vēl tuvredzīgais gudermanis viens no asistentiem ......................
Lai Jelgavai veicas!

     [+] [-]

, 2013-06-01 16:52, pirms 11 gadiem
Ilūkstei ir savs novads un ļoti labas futbola tradīcijas. Stadiona tribīnes būvē, bet vai būvnieki iekļausies plānotajos grafikos un vai pietiks naudas- tas jau ir cits jautājums.

Daugavpils Daugavas un Ilūkstes NSS spēle līdzinājās treniņam- daudz aizmugures, daudz momenti un praktiski vienos vārtos.

Mamuka gribēja izcelties un bija tuvu tam, bet nesaprotami tika nomainīts- spēles liktenis līdz ar līdera maiņu otrajā puslaikā tika izšķirts.

Varbūt kļūdos, bet Daugavpils Daugavai pirmais čempiona cienīgs rezultāts- varbūt arī vairāk līdzjutēju apmeklēs mājas spēles...!?