Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Polam pēc konflikta ar tiesnesi izdodas izvairīties no diskvalifikācijas

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Polam pēc konflikta ar tiesnesi izdodas izvairīties no diskvalifikācijas
Klejs Tompsons un Kriss Pols. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas kluba Hjūstonas "Rockets" saspēles vadītājam Krisam Polam piespriesta 35 tūkstošus dolāru liela soda nauda, taču viņam nebūs jāizlaiž neviena spēle.

Rietumu konferences otrās kārtas mačā čempione Goldensteitas "Warriors" izmantoja sava laukuma priekšrocības un ar 104:100 pieveica "Rockets", sērijā panākot 1-0. Pirms gada abas vienības satikās rietumu finālā, un Hjūstonas organizācija uzskata, ka tika apzagta. Basketbolisti ar tiesnešu darbu bija neapmierināti arī šoreiz.

4,4 sekundes pirms spēles beigām Pols, kā savā ziņojumā norāda NBA, izturējies agresīvi un neapdomīgi izraisījis kontaktu ar spēles tiesnesi Džošu Taivenu. Saspēles vadītājs tūdaļ pēc incidenta saņēma savu otro tehnisko piezīmi un tika izraidīts no spēles. Viņš centās pierādīt, ka Klejs Tompsons cīņā par bumbu pārkāpis noteikumus, tomēr NBA pēdējo divu minūšu apskatā norādījusi, ka piezīme nebija jāfiksē.

Pols, kuram piespriesta soda nauda, bet nebūs jāizlaiž neviena spēle, tūdaļ pēc mača norādīja, ka neuzskata, ka būtu pieskāries tiesnesim, bet nākamajā dienā viņš pauda, ka kontakts nenotika tīšuprāt. Tiesa, Pols arī norādīja, ka viņam nepieciešams labāk kontrolēt savas emocijas.

Interesanti, ka Pols kļuva par 12. spēlētāju šajā "play-off", kurš ticis izraidīts no spēles, un tas ir atkārtots NBA rekords – tikpat bija 1993./94. un 2002./03. gada izslēgšanas spēlēs. Pēc tam nevienā sezonā skaitlis nesasniedza desmit.

Izmantotie resursi:
CP3 fined $35K but not suspended for ref contact