Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Latvija gatavošanos PČ noslēgs pret Makdeividu un zvaigžņoto Kanādu

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Latvija gatavošanos PČ noslēgs pret Makdeividu un zvaigžņoto Kanādu
Vai latvieši spēs izrādīt cienīgu pretestību Konoram Makdeividam, kurš šosezon sakrāja 108 punktus NHL?
Foto: Edijs Pālens/LHF

Šovakar 17:00 pēdējo pārbaudes spēli pirms nedēļas nogalē gaidāmā pasaules čempionāta aizvadīs Latvijas hokeja izlase, mērojoties spēkiem ar Kanādas valstsvienību. Hokeja dzimtene šogad sastāvā pulcējusi trīs NHL drafta pirmos numurus, tai skaitā par Veina Grecka mantinieku devēto Konoru Makdeividu.

Visās astoņās līdzšinējās pārbaudes spēlēs Latvijas izlase tā arī ne reizi nav sajutusi uzvaras garšu, pa diviem zaudējumiem piedzīvojot pret Norvēģijas, Slovākijas, Somijas un Šveices valstsvienībām. Turpretī šī vakara pretiniecei Kanādai šis būs vienīgais mačs pirms pasaules čempionāta, kas 4. maijā sāksies Dānijā.

Kanādas izlases sastāvs komentārus neprasa. Par komandas kapteini iecelts pēdējo divu sezonu NHL rezultatīvākais hokejists, tikai 21 gadu vecais Konors Makdeivids, kurš Edmontonas ''Oilers'' rindās 82 spēlēs sakrāja 108 (41+67) punktus. Makdeivids ir viens no trijiem Kanādas izlases hokejistiem, kurš NHL draftā izvēlēts ar pirmo numuru (2015.g.) - pārējie divi ir aizsargs Ārons Ekblads (2014.g.), kurš Floridas ''Panthers'' sastāvā 82 mačos iekrāja 38 (16+22) punktus, kā arī Makdeivida komandas biedrs Raiens Ņūdžents-Hopkinss (2011.g.), kuram 64 spēlēs 48 (24+24) punkti. Jāizceļ arī līgas rezultatīvākais debitants Metjū Barzels no ''Islanders'' (82 spēlēs 22+63). Tomēr skaidrs, ka zema līmeņa spēlētāju Bila Pītersa vadītajā komandā nav.

Latvijā kanādieši ieradās 27. aprīlī, savukārt no 28. aprīļa jau aizvada treniņus uz ''Arēna Rīga'' ledus. Labas atsauksmes gan par treniņu apstākļiem, gan par Rīgu kā skaistu pilsētu devuši Kanādas izlases hokejisti - ''Sabres'' uzbrucējs Raiens O`Railijs un ''Canucks'' uzbrucējs Bo Horvats. Abiem spēle pret Latviju būs nedaudz īpašāka, jo klubos spēlēts plecu pie pleca ar Latvijas izlases hokejistiem.

Viens no ''Sabres'' līderiem O`Railijs aizvadījis trīs sezonas kopā ar Zemgu Girgensonu: ''Zemgus ir ļoti labs hokejists un daudz var no sevis piedāvāt. Ļoti žēl, ka viņš nevarēs spēlēt pasaules čempionātā un parādīt savu labāko sniegumu. Nedaudz zinu arī Bobu Hārtliju, viņš prot izveidot saliedētu komandu. Viņš ir labi pastrādājis ar Latvijas izlasi. Šī komanda sevi ir pierādījusi jau iepriekš, latvieši ļoti smagi strādā un ir gatavi uz visu, lai uzvarētu.''

Savukārt Horvats 2014./15. gada sezonā spēlēja vienā maiņā ar Ronaldu Ķēniņu: ''Tie bija lieliski laiki. Lielāko daļu sezonas pavadījām vienām maiņā. Bijām labi draugi. Stenlija kausa izcīņā starp mums izveidojās lieliska ķīmija. Ar nepacietību gaidu, kad tiksimies laukumā.'' Vācijas vicečempionam Rihardam Bukartam būs iespēja laukumā aci pret aci tikties ar junioru hokeja cīņu biedru Raienu Puloku - Bukarts ar ''Islanders'' aizsargu savulaik pārstāvēja Brendonas ''Wheat Kings'' Rietumu hokeja līgā.

Spēles nozīmīgumu izcēla arī Latvijas izlases galvenais treneris Bobs Hārtlijs, sakot, ka komandai tas būšot liels izaicinājums, bet latviešu nācijai - īsteni hokeja svētki. Pēc sezonas beigām valstsvienības sastāvu jau papildinājis jau pieminētais Rihards Bukarts, savukārt tiek gaidīti arī Šveices čempiontitulu ieguvušais Ronalds Ķēniņš un otrās vietas ieguvējs Elvis Merzļikins. Pasaules čempionāta norises vietā Dānijā komandai pievienosies Rūdolfs Balcers, kurš sezonu pavadīja Amerikas hokeja līgā.

Jāatzīmē, ka abas komandas nūjas krustos jau pasaules čempionāta grupu turnīrā Herningā, kur savus mačus aizvadīs B grupas dalībnieces, tai skaitā arī turnīra saimnieki dāņi. Latvija pret Kanādu spēlēs 14. maijā 21:15.

Pēc pēdējās pārbaudes spēles taps skaidrs arī Latvijas izlases galīgais sastāvs. Mačs sāksies pulksten 17:00, tiešraidi piedāvās kanāls LTV7.

Kanādas izlases sastāvs

PozīcijaSpēlētājsKomanda
Vārtsargi:Dārsijs KempersCoyotes
Kērtiss MakelinijsMaple Leafs
Maikls DipjetroSpitfires (OHL)
Aizsargi:Džoels EdmundsonsBlues
Ārons EkbladsPanthers
Raiens PuloksIslanders
Darnels NerssOilers
Raiens MarejsBlue Jackets
Tomā ŠaboSenators
Koltons ParaikoBlues
Uzbrucēji:Džordans EberlīIslanders
Breidens ŠensBlues
Džošs BeilijsIslanders
Metjū BarzelsIslanders
Džeidens ŠvarcsBlues
Pjērs-Luks DubuāBlue Jackets
Žans-Gabriels PažoSenators
Bo HorvatsCanucks
Entonijs BoviljēIslanders
Raiens O`RailijsSabres
Raiens Ņūdžents-HopkinssOilers
Konors MakdeividsOilers
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 358 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2018-05-01 09:15, pirms 6 gadiem
Nu ceru ka LV aizvadīs cienīgu spēli, pret topošajiem pasaules čempioniem.

  +5 [+] [-]

, 2018-05-01 09:18, pirms 6 gadiem
Vai tiešām šis būs pirmais gadījums, kad Latvija pirms čempionāta nebūs izcīnījuši nevienu uzvaru? Lipmans jau sen būtu Hārtliju atlaidis.
Slēpts komentārs: pūce

  +4 [+] [-]

, 2018-05-01 09:42, pirms 6 gadiem
Paliekot uz 0, Latvija sasniedz fantastisku rezultivitāti mājas pārbaudes spēlēs-0.2 vārti spēlē. Pat LAtvijas futbola izlasei ir jāpiepūlas, lai pārspētu šo sasniegumu
Slēpts komentārs: pernambucano

 +11 [+] [-]

, 2018-05-01 09:47, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: vai būs lielākā sagrāve izlases vēsturē?
Sliktāk par 0-11 jau nebūs.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-01 10:02, pirms 6 gadiem
Merzlikins vēl nav ieradies?

  +7 [+] [-]

, 2018-05-01 10:15, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Vai tiešām šis būs pirmais gadījums, kad Latvija pirms čempionāta nebūs izcīnījuši nevienu uzvaru? Lipmans jau sen būtu Hārtliju atlaidis.
Zinot to, kāda ir Latvijas izlases spēlētāju reālā meistarība, piemērotus momentus Lipmanam nebija grūti sagaidīt. Un nomainīt izlases treneri ir daudz vieglāk, nekā sakārtot hokeja saimniecību.
Slēpts komentārs: janis_vaivods_5482736
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-05-01 10:22, pirms 6 gadiem
Fandarms rakstīja: Merzlikins vēl nav ieradies?
Cik varēja saprast vakar vakarā Merzļikins vēl bija Lugāno, domāju, ka šodien vārtos viņa nebūs, gribētos redzēt darbībā Matīsu, taču laikam vārtos būs Gudijs

  +4 [+] [-]

, 2018-05-01 10:32, pirms 6 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Zinot to, kāda ir Latvijas izlases spēlētāju reālā meistarība, piemērotus momentus Lipmanam nebija grūti sagaidīt. Un nomainīt izlases treneri ir daudz vieglāk, nekā sakārtot hokeja saimniecību.
Tas bija sarkasms, par to atlaišanu, nevis mudinājums.

Starp citu, savulaik, kad vēl aktīvi sekoju pavasaru hokeja trakumiem, biju novērojis tādu kopsakarību - jo sliktāk nospēlējām pārbaudes spēles, jo labāk gāja čempionātā. Redzēsim, vai vēl joprojām darbojas.

     [+] [-]

, 2018-05-01 10:47, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Tas bija sarkasms, par to atlaišanu, nevis mudinājums.

Starp citu, savulaik, kad vēl aktīvi sekoju pavasaru hokeja trakumiem, biju novērojis tādu kopsakarību - jo sliktāk nospēlējām pārbaudes spēles, jo labāk gāja čempionātā. Redzēsim, vai vēl joprojām darbojas.
bet tā ar ir, jo parasti kad mauca uz visu banku pārbaudes spēlēs, čempionātā izskatījās jau izpumpējušies.
p.s nesaprotu kas nebija pareizs pirmajā komentārā, nolaižaties uz zemes tak. Un izdomājat vienu pamatotu iemeslu kapēc jautājums par lielāko sagrāvi nav aktuāls

  +4 [+] [-]

, 2018-05-01 10:55, pirms 6 gadiem
Pandora rakstīja: Vai tiešām šis būs pirmais gadījums, kad Latvija pirms čempionāta nebūs izcīnījuši nevienu uzvaru? Lipmans jau sen būtu Hārtliju atlaidis.
Lipmana valdisanas laika,kka neatminos,kad butu parbauditi/dota iespeja 60+ speletajiem. Lipmana laika tika jau no pirmas parbaudes speles iespeleti visi lideri. Kalviti,Koziolu un Hartliju,vinu sistema dod iespeju jaunajiem. Tpc nevajaga salidzinat ar Lipmanu,jo tas ir pavisam cits sudu stasts

     [+] [-]

, 2018-05-01 10:56, pirms 6 gadiem
Tomēr skaidrs, ka zema līmeņa spēlētāju Bila Pītersa vadītajā komandā nav.

Sāksim ar to, ka zema līmeņa spēlētājus NHL netur.

  +4 [+] [-]

, 2018-05-01 11:00, pirms 6 gadiem
pūce rakstīja: bet tā ar ir, jo parasti kad mauca uz visu banku pārbaudes spēlēs, čempionātā izskatījās jau izpumpējušies.
p.s nesaprotu kas nebija pareizs pirmajā komentārā, nolaižaties uz zemes tak. Un izdomājat vienu pamatotu iemeslu kapēc jautājums par lielāko sagrāvi nav aktuāls
Tiešām domā, ka mēs ielaidīsim 12+ golus pārbaudes spēlē, pat ja tas ir pret Kanādu? Tas, ka mēs varētu nevienus neiemest un zaudēt spēli, protams, šobrīd nevienu nešokētu, bet nav arī nekāda pamata domāt, ka pēkšņi pārbaudenē Kanāda plēstos uz pusēm un mēs aizmirstu kā hokejs jāspēlē. Sestā gadā, kad zaudējām ar 11 vārtiem vēl savu lomu arī tiesnesis nospēlēja, tā kā jā, mīnuss tev par pirmo komentāru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2018-05-01 11:09, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: es varētu kaudzēm zema līmeņa spēlētājus nosaukt, kas spēlējuši NHL
Var nosaukt kaudzēm KHL spēlētājus, kam ir līdz NHL kā līdz mēnesim

  -4 [+] [-]

, 2018-05-01 11:13, pirms 6 gadiem
andris_rejs_5490890 rakstīja: es varētu kaudzēm zema līmeņa spēlētājus nosaukt, kas spēlējuši NHL
Tur pat nevajag neko saukt. No ŅHĻ spēlētājiem sastādītās izlases ne reizi vien ir saņēmušas ģēres no otrā ešelona komandām.

  -3 [+] [-]

, 2018-05-01 11:19, pirms 6 gadiem
Go0dFather rakstīja: Lipmana valdisanas laika,kka neatminos,kad butu parbauditi/dota iespeja 60+ speletajiem. Lipmana laika tika jau no pirmas parbaudes speles iespeleti visi lideri. Kalviti,Koziolu un Hartliju,vinu sistema dod iespeju jaunajiem. Tpc nevajaga salidzinat ar Lipmanu,jo tas ir pavisam cits sudu stasts
Atkārtošos vēlreiz: Tas bija sarkasms, par to atlaišanu, nevis mudinājums.

Bet saprotu, ka sarkasms ne visiem ir saprotams. Tas gan nenozīmē, ka turpmāk jokošu primitīvi, lai visiem būtu saprotams.

  -2 [+] [-]

, 2018-05-01 11:23, pirms 6 gadiem
Ja Kanādai būtu Krosbijs, tad zelts būtu pavisam garantēts, kaut gan ar šo sastāvu arī konkurenti diez, vai būs. Nu varbūt zviedri kaut ko iesmilkst, bet diez, vai.

Rusņaam atliek tikai pacietīgi gaidīt, kad pārejie atkal sūtīs pabiras, tad varēs tēlot karaļus, pagarinājumā sitot DEL izlasi Pret Konoru izredžu nekādu.

  -4 [+] [-]

, 2018-05-01 11:25, pirms 6 gadiem
domāju , ka Kanādieši 5:1 uzvarēs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-01 11:29, pirms 6 gadiem
negribu piesaukt nelaimi, bet ar mums ir konkrēti d***ā

  +4 [+] [-]

, 2018-05-01 11:30, pirms 6 gadiem
Kaprīzais Kaprīzs Kirils Kaprīzovs rakstīja: nekā īpaša šajā spēlē nebūs.. NHL neveiksminieki , pret Boba Hartlija vāji trenēto LV izlasi. Godalgas šogad jau izdalītas, ja runā par čempioniem.. Tie ir Krievijas atlēti. Pārējais ir tikai plezīrs
Tas jau tas patīkamākais, ka Kanādai pietiks ar tiem, kas nav pat tikuši NHL play-off (protams, pietiekami zvaigžņotiem), lai olimpiskajem atlētiem ar visiem viņu KHL finālistiem nebūtu nekādu izredžu

Iedomājies, kas vēl būtu, ja visi labākie būtu.

Un iedomājies, kāds būtu rezultāts, ja būtu vēl otrādi - NHL labāko kodols pret KHL play-off netikušo kodolu Tur jau vilktu uz divciparu skaitli.

  +2 [+] [-]

, 2018-05-01 11:35, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: domāju , ka Kanādieši 5:1 uzvarēs
Kurš to vienu metīs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2018-05-01 11:48, pirms 6 gadiem
Kāds mums sastāvs!?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-05-01 11:52, pirms 6 gadiem
Vateņi ne tikai delfos plosās ,bet arī šeit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-05-01 11:57, pirms 6 gadiem
coffijs rakstīja: Vateņi ne tikai delfos plosās ,bet arī šeit.
ta viņiem ar Sīriju par maz. Vajag kādu pretinieku un tad nu izvēlas sportu. Laibi ka pēc zaudēm savējos neapšauj par tēvzemes nodevību bet brīžiem liekas ka ja varētu tad tā ar darītu. vismaz futbolā jau nu noteikti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 358 komentāri