Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Čempionu līgas sezonas MVP atzīts "Banvit" aizsargs Teodors

Andrejs Siliņš

Par Čempionu līgas sezonas MVP atzīts "Banvit" aizsargs Teodors
Džordans Teodors
Foto: imago / Nordphoto / Scanpix

Par FIBA Čempionu līgas pirmās sezonas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP atzīts Turcijas kluba Bandirmas "Banvit" saspēles vadītājs Džordans Teodors.

27 gadus vecais amerikānis Teodors kļuva par sezonas labāko rezultatīvo piespēļu devēju, vidēji mačā partnerus apgādājot ar 7,7 piespēlēm. Tāpat 16,2 gūtie punkti bija ceturtais labākais rādītājs turnīrā. Piektdien notikušajā "Final Four" pusfināla mačā pret "Monaco" (83:74) Teodors izcēlās ar 21 punktu, 11 piespēlēm un četrām atlēkušajām bumbām. 183 centimetrus garā aizsarga ierobežošana būs viens no Tenerifes komandas galvenajiem uzdevumiem šī vakara finālā.

Bijušais Haralda Kārļa komandas biedrs koledžā Teodors profesionāļa karjeru uzsāka 2012. gada rudenī un pirmajos trīs gados paspēja uzspēlēt Turcijā, Dominikānā un Puertoriko. 2015. gada sākumā Teodors pievienojās franču "Bourg-en-Bresse", bet pagājušo sezonu pavadīja Frankfurtes "Skyliners", ar ko izcīnīja FIBA Eiropas kausu.

Šī sezona Teodoram bijusi ārkārtīgi veiksmīga - "Banvit" sastāvā izcīnīts Turcijas kauss un pats nosaukts par kausa vērtīgāko spēlētāju, kā arī piedalījies Turcijas Zvaigžņu spēlē. Tagad vēl Čempionu līgas sezonas MVP gods un iespēja šovakar virs galvas celt čempionu trofeju, turklāt pats aizsargs noteikti ir viens no galvenajiem kandidātiem uz "Final Four" MVP godu uzvaras gadījumā.

Par labāko jauno spēlētāju Čempionu līgā atzīts 19 gadus vecais "Banvit" uzbrūkošais aizsargs Furkans Korkmazs. Turcijas izlases basketbolists šosezon vidēji guva 11,1 punktu, izcīnīja 4,3 bumbas un atdeva 2,1 rezultatīvu piespēli. Filadelfijas "76ers" draftētais (#26, 2016) Korkmazs bija svarīgāko punktu guvējs pusfināla mačā pret "Monaco".

Tāpat tika nosaukti divi sezonas simboliskie piecinieki:

Pirmais piecinieks

SpēlētājsPozīcijaKomanda
Džordans TeodorsAizsargsBanvit (Turcija)
Zeks RaitsAizsargsMonaco (Francija)
Melvins EdžimsUzbrucējsUmana Reyer (Itālija)
Ārons DūrnekampsUzbrucējsIberostar Tenerife (Spānija)
Georgiss BogrissCentrsIberostar Tenerife (Spānija)

Otrais piecinieks

SpēlētājsPozīcijaKomanda
Viljms HačersAizsargsPartizan (Serbija)
Kriss KreimersAizsargsEWE Baskets (Vācija)
Gedimins OreliksUzbrucējsBanvit (Turcija)
Dušans ŠakotaUzbrucējsAEK (Grieķija)
Vladimirs ŠtimacsCentrsBešiktaš (Turcija)

     [+] [-]

, 2017-04-30 11:35, pirms 7 gadiem
Best4 sport Cempionu liigas finaala vietaa shodien raadiis Baronu???