Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

M. Blūms: "Trases krosa posmi ļāva vieglāk atbrīvoties no pārējiem braucējiem"

Annija Sabule
Annija Sabule

M. Blūms: "Trases krosa posmi ļāva vieglāk atbrīvoties no pārējiem braucējiem"
A.Pētersons (pa kreisi) un M.Blūms.
Foto: MTB maratoni

Šodien notiekošajā SEB MTB Maratona 1. posmā Cēsis-Valmiera uzvaras izcīnīja Mārtiņš Blūms (ZZK) un Lelde Ardava ("Rietumu Banka - Rīga"). Blūms finišu sasniedza kopā ar komandas biedru Arni Pētersonu (ZZK), atstājot aiz sevis Dmitriju Sorokinu ("Rietumu Banka - Rīga").

Mārtiņš Blūms pēc finiša viņš pauda, ka ar sacensībām ir ļoti apmierināts, jo uzvara tika izcīnīta mājās, fanu priekšā, piebilstot, ka tā bija dubultuzvara visai ZZK komandai. Viņš neslēpa arī to, ka trases krosa posmi ļāva vieglāk atbrīvoties no pārējiem braucējiem, apsteidzot viņus taktiski, izmantojot savas priekšrocības un tehniskās iemaņas nobraucienos. Šogad Blūms bija priecīgs paziņot, ka šī bija pirmā reize ZZK komandai, ka kāds no cēsniekiem triumfēja “Toyota Hybrid” distancē.

Otrās vietas ieguvējs Arnis Pētersons par Blūma uzvaru priecājās, jo zina, ka reizēm pats svarīgākais nav tas, kurš kāpj uz augstākā pakāpiena, bet kopējais komandas ieguldījums. "Trases pirmā daļa bija parocīgāka krosa braucējiem," minēja Pētersons, taču uzsvēra, ka līdzenie trases posmi neļāva atslābt, zinot, ka aiz muguras seko divi "Rietumu Banka - Rīga" braucēji. Līdzīgi kā Blūms, arī Pētersons par konkurentiem spēja piebilst tikai to, ka braucēji bija spēcīgi un tieši tāpat kā viņi, gatavojās šīm sacensībām.

Sieviešu konkurences uzvarētāja Lelde Ardava ("Rietumu Banka - Rīga") par šodienas uzvaru priecājas, taču nogurušās kājas no vakardienas vakara treniņa un šīsdienas pašsajūta, viņasprāt, noteica, ka šī nav bijusi viņas diena, lai gan izdevies par mata tiesu apsteigt tuvāko konkurenti Katrīnu Jaunslavieti (ZZK). Ardava bija pārsteigta par trasi, jo treniņbraucienos izrādījies, ka veikusi sākuma posmu nepareizā virzienā, kas arī lika vairāk koncentrēties tieši dubļainajiem, smagajiem krosa posmiem. Lelde uzskata - kamēr neesi pirmais šķērsojis finiša līniju, par spriedzes trūkumu nevar sūdzēties.

Pirmā posma rezultāti atrodami sacensību rīkotāja Igo Japiņa Sporta aģentūras mājaslapā VELO.LV SEB MTB maratona 2. posms 21. maijā notiks Siguldā.

     [+] [-]

, 2017-04-30 23:36, pirms 7 gadiem
vismaz uzvarētāja laiku jau varēja ielikt

     [+] [-]

, 2017-04-30 23:45, pirms 7 gadiem
Baigi trakais laiks, pats sniegs bija.. :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja