Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas regbistiem otrā uzvara Latvijas čempionātā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Jūrmalas regbistiem otrā uzvara Latvijas čempionātā
Foto Zigismunds Zālmanis (LRF)

Svētdien, 30. aprīlī, Ozolniekos notika Latvijas meistarsacīkšu trešā spēle starp Regbija klubu “Jūrmala” un “Garkalne/Livonia 2”, samērā pārliecinošu uzvaru ar 43:15 (19:5) izcīnot jūrmalniekiem. Viņiem tā bija jau otrā uzvara Latvijas čempionātā (pirmajā mačā RK “Jūrmala” 10. aprīlī ar 34:8 uzvarēja “RFS/Eži 2”).

Spēles pirmajā puslaikā laukumā ritēja samērā līdzīga cīņa. Savukārt mača otrajā daļā jau dominēja laukuma saimnieki jūrmalnieki. Izpaudās viņu pārākums gan fiziskajā sagatavotībā, gan arī tīri tehniskajā gatavībā.

RK “Jūrmala” galvenais treneris Svajūns Mikalčus:
– Palīgā mums šoreiz bija atbraucis Lietuvas regbists, “Baltic Old Boys” komandas pieredzējušais spēlētājs Sauļus Vertelis, kuru izmantojām par 15. numuru. Treneris jau nekad nevar būt pilnībā apmierināts ar savas komandas sniegumu, bet šoreiz puiši centās. Labi nospēlēja vējeris jeb sānu izspēle. Pie šī elementa gan vēl jāpiestrādā, bet, šķiet, esam atraduši optimālo virknējumu. Noteikti vēl jāuzlabo sadarbība molos un autos. Tagad gan jāsāk domāt par septiņnieku, jo maijā paredzēti vairāki turnīri. Tas ir ļoti nepareizi, ka klasiskā regbija čempionāta iesākumā tas tūlīt jāpārtrauc un jāsāk domāt par mūsu olimpisko paveidu. Latvijas Regbija federācijas vadībai pie tā vajadzētu nopietni piedomāt. Septiņnieku labāk būtu spēlēt vasarā, kad, cerams, būs silts un saulains.

“Garkalne/Livonia 2” galvenais treneris Nikolajs Petjuņins:
– Spēles laikā vairāki spēlētāji guva traumas un mums radās problēmas ar maiņām. Nācās pašam doties laukumā un cīnīties ar jūrmalniekiem. Savainojumos iedzīvojās Markuss Krallišs, Kristers Rubīns un Dāvis Jaunalksnis. Kā labākais spēlētājs šoreiz sevi apliecināja Niks Voitečko. Labi nospēlējām spēka cīņās, bet Jūrmalai bija vairāk pieredzējušu spēlētāju. Tas galu galā izpaudās rezultātā. Savukārt Deivids Cjukša iesita grūtu soda sitienu. Arī viņam bija diezgan laba spēle. Turpmāk treniņos jāpiestrādā pie autiem un moliem, kā arī rakiem. Kopumā vērtējot, domāju, ka, lai arī zaudējām, nospēlējām diezgan solīdi.

RK “Jūrmala” punktu guvēji: Mihails Tumins 13 (piezemējums un četri realizācijas sitieni), Andrejs Meļņikovs 10 (divi piezemējumi), Aleksejs Maslakovičs 10 (divi piezemējumi), Reinis Salenieks 5 (piezemējums), Emīls Zerafims 5 (piezemējums).
“Garkalne/Livonia 2” punktu guvēji: Kaspars Briedis 5 (piezemējums), Janeks Taškāns 5 (piezemējums), Deivids Cjukša 5 (soda un realizācijas sitiens).

RK “Jūrmala” sastāvs: Daniels Šmits, Ervīns Dzenis, Andrejs Borisovs, Santis Podāns, Pāvels Antropovs, Andrejs Meļņikovs, Georgijs Kirilovs, Emīls Zerafims, Andris Lazdāns, Mihails Tumins, Aleksejs Maslakovičs, Dāvis Zagorskis, Artūrs Perihs, Artūrs Kurmis, Sauļus Vertelis, Andrejs Panasjuks, Elmārs Imbrass (komandas kapteinis), Jānis Riekstiņš, Ervīns Spiridonovs, Reinis Salenieks, Artūrs Baranovskis, Maksims Strojevs, Artjoms Četverikovs.
“Garkalne/Livonia 2” sastāvs: Eduards Želvis, Jurijs Fomins, Kaspars Briedis (komandas kapteinis), Gregors Gorohovskis, Jurijs Franguļans, Janeks Taškāns, Dāvids Bērtiņš, Niks Voitečko, Dāvis Jaunalksnis, Kristers Rubīns, Ivo Kapiņš, Emīls Akulis, Markuss Krallišs, Deivids Cjukša, Kaspars Uķis, Jānis Irmejs, Aleksejs Grigorjevs, Nikolajs Petjuņins (spēlējošais treneris), Roberts Brikmanis, Artūrs Kisle.

Nākamā Latvijas regbija čempionāta spēle notiks 11. maijā, kad Juglā, RSMP stadionā “RFS/Eži 2” uzņems “ULRE/ĶSS” vienību. 12. maijā Upesciemā “Garkalne/Livonia” spēlēs pret RK “Fēnikss”.

Informāciju sagatavoja:
Jānis Erenbergs
LRF preses sekretārs

  -1 [+] [-]

, 2017-04-30 22:52, pirms 7 gadiem
Vienkārši fantastiski - LRF preses sekretārs uzraksta divas īsas rindkopas par spēli, pieliek komandu pārstāvju komentārus un uzskata, ka ar to ir gana.

Ja pašiem regbija cilvēkiem šāds variants apmierina, lai jau tādā garā turpina.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-01 13:48, pirms 7 gadiem
Tukša muca tālu skan, tukšā tonna plaši tvan...