Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Divu pagarinājumu un 11 vārtu trillerī par varoni kļūst "Senators" spēlētājs Pažo

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Divu pagarinājumu un 11 vārtu trillerī par varoni kļūst "Senators" spēlētājs Pažo
Otavas "Senators" prieki
Foto: Adrian Wyld/TT NYHETSBYRÅN/Associated Press(AP)

Šovakar otrajā spēlē Nacionālās Hokeja līgas (NHL) austrumu konferences pusfināla sērijā starp Otavas „Senators” un Ņujorkas „Rangers” uzvaru ar 6:5 otrajā pagarinājumā svinēja Otavas "Senators" hokejisti, tādējādi panākot sev jau 2-0 sērijā. Četri(!) vārti Otavas spēlētāja Žana-Gabriela Pažo kontā.

Sērijas pirmā mača galotnē, iemetot no aizvārtes, uzvaru ar 2:1 izrāva Otavas „Senators” līderis Ēriks Karlsons. Šovakar Ņujorkas „Rangers” lūkoja revanšēties.

Jau spēles pats sākums bija vētrains un momentiem bagāts – abas komandas varēja izcelties jau pirmajā minūtē, tomēr glāba vārtsargi. Drīz vien „Rangers” vārtsargam Hendrikam Lundkvistam atkal bija jāglābj savu komandu – pēc lieliskas Bobija Raiena piespēles metienu no tuvas distances izdarīja Kails Turiss.

Spēles ceturtajā minūtē „Rangers”, turpinot nedisciplinētās spēles tendenci jau no pirmās sērijas spēles, nopelnīja savu pirmo mazākumu, kurš gan padevās necerēti veiksmīgs. Pretuzbrukumā pēc Jespera Fāsta piespēles vārtus guva austrietis Mihaels Grabners – 1:0 „Rangers”. Uzreiz pēc mazākuma izturēšanas „Rangers” pārņēma iniciatīvu spēlē, tomēr atkal noraidījās. Šoreiz vairākums mājiniekiem padevās veiksmīgāks – zviedrs Ēriks Karlsons trāpīja pa vārtu stabiņu.

Arī pēc otrā izturētā mazākuma „Rangers” turpināja savu noraidījumu plejādi, tomēr jau atkal mājiniekiem nekas neizdevās. Turpretim „Senators” izdevās izlīdzināt rezultātu jau pēc vairākuma – Žans-Gabriels Pažo no asa leņķa ripu raidīja starp Hendrika Lundkvista padusi – 1:1. Perioda beigās lielisku iespēju vārtu priekšā palaida „Senators” spēlētājs Marks Metots, kam nolūza metiens. Pēc pirmā perioda rezultāts 1:1.

Metienu attiecība gan nedaudz par labu viesiem – 9:6.

Otrā perioda sākumā laba iespēja bija viesu uzbrucējam Krisam Kraideram. Pēc dažām minūtēm ar bīstamu metienu no zonas vidus atzīmējās mājinieks Kodijs Sīsī. Perioda septītajā minūtē, jau guļot uz ledus, lieliski metienu atvairīja „Senators” vārtsargs Kreigs Andersons.

Drīz vien pirmo noraidījumu nopelnīja arī „Senators”, kad Derekam Stepanam vārtu priekšā neatļauti traucēja Marks Stouns. Mazākuma laikā atkal lieliski nospēlēja mājinieku vārtsargs Andersons, tomēr Krisa Kraidera metienu, jau pēc mazākuma beigām, Andersons nespēja tvert – 2:1 „Rangers”.

Otavas „Senators” metās atspēlēties un atkal sev nopelnīja vairākumu, tomēr izcelties mājiniekiem atkal neizdevās. Turpretim izcelties mazākumā izdevās viesiem – Dereks Stepans izrāvās pretuzbrukumā un meta precīzi – 3:1 „Rangers”. Uzreiz pēc šī pavērsiena „Senators” nu jau paši nopelnīja noraidījumu. Spēlējot četri pret četri, mājiniekiem ātri vien izdevās atgūt vienus vārtus – Maiks Hofmans izgāja cauri visai „Rangers” aizsardzībai, Lundkvists spēja apturēt viņa metienu, tomēr atlēkušo ripu vārtos ieraidīja Maiks Metots – 2:3. Pavērsiens sekoja pavērsienam – jau pēc nepilnas minūtes Breidijs Šejs atguva viesiem divu vārtu pārsvaru – 4:2! Arī „Senators” trenera pieprasītā situācijas atkārtojuma vērošana neizrādījās pamatota un rezultāts palika 4:2.

Perioda beigās komandas apmainījās ar noraidījumiem, kā arī pēc „Senators” līdera Ērika Karlsona ietriekšanas bortā sākās asumi.

Otrajā trešdaļā viesiem, līdzīgi kā pirmajā periodā, atkal bija vairāk metienu – 19:10.

Trešā perioda sākumā „Senators” metās atspēlēties un Markam Stounam, ietriecot vārtos no borta atlēkušo ripu, arī izdevās atgūt vienus vārtus – 3:4. Drīz vien gan „Rangers” jau paši izveidoja vairākas labas iespējas, vienu arī izmantojot – Breidijs Šejs lieliski nospēlēja aizsardzībā un jau pēc brīža guva savus otros vārtus spēlē, panākot jau 5:3.

Likās, ka viesi beigās noturēs uzvaru un mājās pārbrauks ar neizšķirtu rezultātu sērijā, tomēr savu zvaigžņu stundu piedzīvoja „Senators” spēlētājs Žans-Gabriels Pažo, kurš 3:19 minūtes pirms beigām, lieliski pielabojot ripas lidojuma virzienu, guva savus otros vārtus spēlē, panākot 4:5. Savus trešos vārtus spēlē Pažo guva 66 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad atkārtoti pielaboja ripas lidojuma virzienu, panākot 5:5 un liekot skatītājiem raidīt savas cepures uz ledus. Tas gan pamatlaikā nebija viss – sekundi pirms tā beigām Mika Zibanedžads varēja izraut „Rangers” uzvaru, tomēr viņa pielabotā ripa lidoja pavisam nedaudz virs Kreiga Andersona vārtiem. Tas nozīmēja, ka pirmo reizi šajā sērijā uzvarētāja noskaidrošanai bija vajadzīgs pagarinājums.

Metienu skaits trešajā periodā nedaudz par labu bija „Rangers” komandai – 9:8.

Pagarinājumu ar labu iespēju iesāka „Rangers”, tomēr, šķiet, vislabākā iespēja visā pagarinājumā bija ceturtajā minūtē, kad pēc izmisīgas cīņas vārtu priekšā, lieliska metiena pozīcija pavērās mājinieku spēlētājam Markam Stounam, kura metienu jau uz ledus guļošais Hendriks Lundkvists atvairīt nespēja, toties pēdējā brīdī talkā nāca „Rangers” spēlētājs Jespers Fāsts, kurš tukšos vārtos lidojošo ripu ar kāju pārvirzīja pāri vārtiem.

Teju uzreiz pēc šīs epizodes sekoja noraidījums „Senators” komandai, kuru gan viesi izmantot nespēja, neradot kaut vienu vārtu gūšanas izdevību.

Pagarinājuma devītajā minūtē rupji spēlē aiz vārtiem kļūdījās „Senators” vārtsargs Kreigs Andersons, ko ātri izmantoja Riks Nešs, tomēr viņa metienu no tukšiem vārtiem pēdējā brīdī aizvirzīja viens no mājinieku komandas spēlētājiem. Pēc četrām minūtēm vēl viena burvīga iespēja bija „Rangers” komandai, tomēr Kevinam Heisam no lieliskas pozīcijas neizdevās pārspēt Andersonu.

Pirmā pagarinājuma beigu daļā abas komandas apmainījās ar bīstamiem uzbrukumiem, tomēr visbīstamākie bija mājinieku Ērika Karlsona un Raiena Zingela metieni, kuri lidoja pavisam nedaudz garām Lundkvista vārtiem – Zingels pat pamanījās pārmest pāri, kad vārtu stūris bija pilnīgi tukšs. Tomēr nepieciešams bija vēl vismaz viens papildlaika periods.
Arī pirmajā pagarinājuma periodā vairāk metienu bija „Rangers” – 11:8.

Viss izšķīrās otrajā pagarinājumā, kura 174. sekundē divi pret viens pretuzbrukumā aizskrēja „Senators” un Žans-Gabriels Pažo ar perfektu metienu vārtu devītniekā guva savus ceturtos (!) vārtus spēlē, panākot Otavas „Senators” 2-0 vadību sērijā. Nākamā spēle šajā sērijā paredzēta naktī uz trešdienu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

  +6 [+] [-]

, 2017-04-30 02:41, pirms 7 gadiem
Tik daudz gramatikas un stila kļūdu. Grūti lasīt..acīs spiež kļūdas... vienā rindkopā Džeipī, nākamajā jau Džeitī. Tad vēl visādi "sīkumi" kā pispēles, izderīja utt.. Nemaz nerunāšu par komatiem un stilistiski pareizu teksta pasniegšanu - lielākā daļa komatu nevietā un vārdi pārāk bieži atkārtojas. Izskatās, ka autors nav apguvis elementārus latviešu gramatikas pamatus..vai arī tekstu uzbliezis no "Just - galvenais ir just"

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 03:15, pirms 7 gadiem
tava rakstisana ar zem katras kritikas

  +5 [+] [-]

, 2017-04-30 03:23, pirms 7 gadiem
Del_Narciso rakstīja: Tik daudz gramatikas un stila kļūdu. Grūti lasīt..acīs spiež kļūdas... vienā rindkopā Džeipī, nākamajā jau Džeitī. Tad vēl visādi "sīkumi" kā pispēles, izderīja utt.. Nemaz nerunāšu par komatiem un stilistiski pareizu teksta pasniegšanu - lielākā daļa komatu nevietā un vārdi pārāk bieži atkārtojas. Izskatās, ka autors nav apguvis elementārus latviešu gramatikas pamatus..vai arī tekstu uzbliezis no "Just - galvenais ir just"
Man arīdzan liekas, ka SC autoru jaunā paaudze ir ar krietni vājākām valodas prasmēm kā tie autori, kas rakstīja vēl pirms dažiem gadiem. Un ne tikai gramatika un pareizrakstība vāja, bet arī teksts stils mēdz būt stipri vienveidīgs. Valodas prasmju uzlabošanai biežāk vajadzētu drukāto presi lasīt, turklāt ne tikai mūsdienu, bet tieši par sporta apskatiem - arī padomju laiku. Toreiz neeksistēja 24/7 interneta ziņu režīms un preses valoda, šķiet, bija krietni pārdomātāka (+redaktoru piekoriģēta), tātad labs piemērs, no kā mācīties.

  +3 [+] [-]

, 2017-04-30 03:52, pirms 7 gadiem
un kā Jean-Gabriel, kurš iemeta četrus golus var kļūt par Džeipī?

  +4 [+] [-]

, 2017-04-30 06:34, pirms 7 gadiem
Par gramatiku var piekrist, bet autoriem kļūda ir tā ka viņi nepārlasa ko uzraksta. Kļūdīties var katrs, taču ir vismaz reizi jāparlasa savi skribelējumi, lai nebūtu šo ento kļūdu, sevišķi ja jums vēl par to maksā naudu!!!

     [+] [-]

, 2017-04-30 07:38, pirms 7 gadiem
Jean-Gabriel Pageau ar iesauku Dżeipijs ?

  +2 [+] [-]

, 2017-04-30 08:12, pirms 7 gadiem
Tā kā SC komentētāji vēl nav pamodušies ,pateikšu ka otrajā spēlē Pitsburga izbraukumā sagrāva Vašingtonu ar 6-2 un no krievu komentatora Eurosport kanālā dzirdēju viedus vārdus.Ir ģeniāls hokejists(to viņš par Sidniju Krosbiju) un talantīgs hokejists(tas par Aleksandru Ovečkinu).Ja tas atskan no krievu mutes,tad vairāk nav ko piebilst)

     [+] [-]

, 2017-04-30 08:50, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tā kā SC komentētāji vēl nav pamodušies ,pateikšu ka otrajā spēlē Pitsburga izbraukumā sagrāva Vašingtonu ar 6-2 un no krievu komentatora Eurosport kanālā dzirdēju viedus vārdus.Ir ģeniāls hokejists(to viņš par Sidniju Krosbiju) un talantīgs hokejists(tas par Aleksandru Ovečkinu).Ja tas atskan no krievu mutes,tad vairāk nav ko piebilst)
Ir talanti, bet ir arī supertalanti

  +2 [+] [-]

, 2017-04-30 09:36, pirms 7 gadiem
Tas ta viss figņa, vot kā Pens "nomazgāja" Caps ar 6:2, vot te arī ir atšķirība starp "čempionāta" un PO komandu! Pens tagad ir visas iespējas savās mājās šo sēriju arī pabeigt! Caps es neredzu nekādus argumentus, lai šo sēriju izvilktu! Maksimums var uz kādu spēli viņu tik pagarināt! Ovečkins? Kas tas tāds? Ko viņš dara, kur viņš mājo?

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 09:38, pirms 7 gadiem
Godīgi sekot, nebiju un aizvien neesmu redzējis šosezon nevienu Senators spēli, bet nu uzskatiju, ka pirmajā kārtā pret Bostonu abām komandām ir paveicies jo viena tiks vismaz vienu kārtu tālāk, bet te jau senators iet uz pusfinālu..nejauši iedomājos finālu Predators vs Senators. Izklausas pēc sliktas filmas nosaukuma Bet vienalaga, ceru, ka Oilers pārsteigs vēl vairāk un paņems kausu.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 10:07, pirms 7 gadiem
kecbaja rakstīja: Godīgi sekot, nebiju un aizvien neesmu redzējis šosezon nevienu Senators spēli, bet nu uzskatiju, ka pirmajā kārtā pret Bostonu abām komandām ir paveicies jo viena tiks vismaz vienu kārtu tālāk, bet te jau senators iet uz pusfinālu..nejauši iedomājos finālu Predators vs Senators. Izklausas pēc sliktas filmas nosaukuma Bet vienalaga, ceru, ka Oilers pārsteigs vēl vairāk un paņems kausu.
Tā varētu saukties Svešo (Alien) nākamā filma

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 10:22, pirms 7 gadiem
Geims neļāva iet gulēt. Abas komandas simpatizē, pat nezinu, ko labāk gribētos pusfinālā.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-30 10:25, pirms 7 gadiem
als rakstīja: Tas ta viss figņa, vot kā Pens "nomazgāja" Caps ar 6:2, vot te arī ir atšķirība starp "čempionāta" un PO komandu! Pens tagad ir visas iespējas savās mājās šo sēriju arī pabeigt! Caps es neredzu nekādus argumentus, lai šo sēriju izvilktu! Maksimums var uz kādu spēli viņu tik pagarināt! Ovečkins? Kas tas tāds? Ko viņš dara, kur viņš mājo?
Gan jau kāds vatņiks atnāks un teiks, ka Ovečkinam nav motivācija un grib uz izlasi.

     [+] [-]

, 2017-04-30 10:33, pirms 7 gadiem
bowskis rakstīja: Jean-Gabriel Pageau ar iesauku Dżeipijs ?
jā, es arī lasot jau pirmo raksta rindkopu, sāku rēkt par kārtējo SC štata autoru nejēdzību ar citvalodu personvārdu atveidošanu. vēl viens "autors" nodarbojas ar jaunradi jeb fantazēšanu.

ja jau grib rakstīt divus šī frankofona Jean-Gabriel personvārdus ziemeļamerikāņu stilā izrunājot iniciāļus: 'J-G', tad var rakstīt 'Džeidžī".

     [+] [-]

, 2017-04-30 11:21, pirms 7 gadiem
Ovi izskataas ka paarveeriisies par regulaaraas sezonas zvaigzni,bet kas nevar pacelt play-off,kur iistie viiri no puikaam tiek atsijaati
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja