Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:276, Did:0, useCase: 3

Neprognozējamais duelis Rīgā un formalitātes Kocēnos

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Neprognozējamais duelis Rīgā un formalitātes Kocēnos
"NND Rīga" florbolistes. Foto: www.facebook.com/fknnd/

Elvi sieviešu florbola līgas turnīrā šodien tiks izspēlētas pusfinālu otrās cīņas un divas komandas var nonākt viena panākuma attālumā no iekļūšanas lielajā finālā. Ja Kocēnu "Rubene" joprojām ir izteikta favorīte savā pārī, tad otrs duelis joprojām ir ļoti grūti prognozējams.

"Rubene" – "Ķekavas Bulldogs" pulksten 13:00 Kocēnos (Sērija 1:0)
Kā to varēja paredzēt, pāris starp titulētāko Latvijas klubu un Ķekavas vienību, sērijas pirmajā spēlē liela intriga netika novērota. Regulārajā sezonā atsevišķas spēles Ķekavas vienība spēja izrādīt zināmu pretestību, par punktiem gan nespējot spēkoties. Izslēgšanas turnīra pirmajā cīņā "Rubene" jau spēles pirmajā trešdaļā guva četrus vārtus. Līdz spēles vidum rezultāta starpība nebija kļuvusi lielāka, jo katra no vienībām atzīmējās r diviem rezultatīviem raidījumiem. Tomēr līdz otrā perioda izskaņai "Rubene" bija atrāvusies jau līdz 9:2, visu cīņu uzvarot ar 16:2. Komandas rezultatīvākā spēlētāja Laura Gaugere atzīmējās ar trim vārtu guvumiem un trim piespēlēm un arī Evita Rudzīte tika pie trim rezultatīviem raidījumiem. Tikmēr Ķekavas komandā neviena no spēlētājām neguva vairāk par vienu rezultativitātes punkta.

"NND Rīga" – "FK Ķekava" pulksten 15:00 Elektrum OC Rīgā (Sērija 0:1)
Ja vienā pārī intrigu meklēt ir grūti, tad duelis starp "NND Rīga" un FK "Ķekava" bija gaidāms ar pamatotām cerībām un neprognozējamu spēkošanos. Vismaz pirmā spēle nav likusi vilties, jo pēc 40 nospēlētām minūtēm laukuma saimnieces FK "Ķekava" bija guvušas tikai vienus vārtus, ar ko pietika, lai atrastos vadībā cīņā. Rezultatīvāks florbols izvērtās noslēdzošajā spēles nogrieznī, kurā abas komandas pārmaiņus atradās vadībā, uzvarētāju tā arī nenoskaidrojot, jo Māra Stapkēviča nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām ar vārtu guvumu vairākumā panāca izlīdzinājumu. Papildlaikā vārti netika gūti, bet saspringtā pēcspēles metienu sērijā ar desmito metienu Katrīne Šleiva nodrošināja uzvaru FK "Ķekava" komandai. Vēl gan Ieva Priede varēja paildzināt sēriju, taču citās domās bija Kristīne Kirilova, neitralizējot rīdzinieces nodomus. Priede šajā spēlē tika pie diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm, kamēr "Ķekavas" rindās vienīgi Elīza Elizabete Bērziņa tika pie vairāk kā viena punkta, izdarot divas piespēles. Par labākajām gan atzītas abu komandu vārtsardzes Kristīne Kirilova un Jana Filipsone, kuras tika galā ar attiecīgi 53 un 43 pretinieču raidījumiem.

Pēc piedzīvotā zaudējuma "NND Rīga" ir zaudējusi sava laukuma priekšrocības. Šodien un rīt sērija turpināsies Rīgā, bet, nepieciešamības gadījumā ceturtā spēle tiks aizvadīta Ķekavā. Ja sērija izvērtīsies maksimāli gara, kas nav neiespējams, piektais mačs tiks spēlēts Elektrum OC arēna Rīgā.