Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ostošovs: "Jāmeklē savas iespējas uzbrukumā"

Ostošovs: "Jāmeklē savas iespējas uzbrukumā"
Pēteris Ostošovs un hokeja klubs "Kurbads"
Foto: HK Mogo

Latvijas hokeja virslīgas ceturtajā fināla spēlē "Kurbads" izcīnīja pirmo panākumu ar rezultātu 7:4, rezultātam sērijā kļūstot 3:1 "Mogo" labā. Piektā cīņa notiks jau rītdien plkst. 19:40, bet pirms tās komentārus Sportacentrs.com portālam sniedza abu komandu galvenie treneri.

Oļegs Sorokins, hokeja kluba "Mogo" galvenais treneris: "Nespējām realizēt piecu minūšu vairākumu otrajā periodā un pārdzīvojām par to. Ielaižot vārtus pretī visiem gribējās skriet uz priekšu un pierādīt, ka tas bija negadījums. Beigās saņēmām dažus labus pretuzbrukumus uz saviem vārtiem, ka arī pieļāvām muļķīgas kļūdas, kad kārtējo reizi sērijā ripa tika izmesta ārpus laukuma. Divus periodus bijām labāki, neiemetām tad, kad bija izdevības, bet visu izšķīra desmit minūšu vājuma brīdis.

Trešajā perioda sākām atspēlēties, visi vēlējās doties uz priekšu, guvām divus vārtus, bet tad izlaidām pretuzbrukumu. Vairāk domājām par to, kā iemest, nevis par to, kā neielaist. Priecē, ka sestie vārti mūs nesalauza un turpinājām meklēt savas iespējas uzbrukumā.

Ja komanda zaudē spēli, tad spēles beigās trenerim ir jādara viss, lai maču izglābtu. Tāpēc nomainīju Anču uz sesto laukuma spēlētāju 49. minūtē. Tajā brīdī spēlējām vairākumā, mēģinājām piemest klāt vēl vienu spēlētāju.

"Lai uzvarētu rītdien, mums jāsaglabā pacietība un jāgūst vārti tajos brīžos, kad tas ir psiholoģiski svarīgi. Diemžēl būs jāiztiek bez Daniela Riekstiņa, kurš šosezon vairs neuzspēlēs. Spēki mums vēl ir, ko parādīja trešais periods vakardienas spēlē, kurā mēs bijām daudz labāki.

Pēteris Ostošovs, hokeja kluba "Kurbads" galvenais treneris : "Ar komandu apspriedām, ka iepriekšējās piecās zaudētās spēlēs (četras čempionātā un viena kausā, aut.) pret"Mogo" guvām 12 vārtus. Ar diviem vārtiem vinnēt ir grūti, tāpēc jāmeklē savas iespējas uzbrukuma zonā, ja tā darīsim, tad kaut kad arī veiksme būs mūsu pusē. Uzdevums vienmēr ir viens un tas pats - jāmet un jāiet uz vārtiem, vakar tas nostrādāja.

Uzvaras atslēga ir tajā, ka izturējām lielo sodu (Kobas Jasa piecas minūtes, aut.) un divas pilnas minūtes trijatā, kas deva emocionālu spēku un mēs uzreiz guvām vārtus. Parasti tā ir, ja viena komanda neizmanto labas iespējas, tad otrā par to soda.

Pieļāvām rupjas kļūdas trešajā periodā, un uzreiz zaudējām divus vārtus. Negribētu teikt, ka brīžiem spēlētāji nezina, ko dara, bet cīņa aizrauj un hokejisti ne vienmēr kontrolē savas darbības. Izmantojām pusminūtes pārtraukumu un nomierinājām spēlētājus. Uzreiz atguvām vienus vārtus un bijām atpakaļ spēlē.

Mums nav kur atkāpties, tāpēc bez bailēm jāiet uz priekšu un jāgūst vārti. Vakar mēs apzinājāmies, ka tā spēle var būt pēdējā, bet pirms rītdienas cīņas tādas sajūtas nav. Ja būs lemts, tad būs."

     [+] [-]

, 2017-03-30 19:56, pirms 7 gadiem
Tikmēr...: https://twitter.com/AndrAuz/status/...