Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

papildināts Bullīšos pārtrūkst Gudļevska trīs uzvaru sērija

Agris Suveizda

Bullīšos pārtrūkst Gudļevska trīs uzvaru sērija
Kristers Gudļevskis
Foto:Jeremy Houghtaling

Amerikas Hokeja līgā pirmo zaudējumu pēdējās četrās spēlēs piedzīvoja Latvijas izlases Kristera Gudļevska pārstāvētais Sirakjūzas "Crunch", kas savā laukumā bullīšos atzina Otavas "Senators" fārmkluba Binghemtonas "Senators" pārākumu (3:4).

Desmitajā minūtē rezultātu atklāja Binghemtonas "Senators" (1:0), bet turpinājumā ar rezultātiem 2:1 un 3:2 divreiz vadībā bija "Crunch". Viesi izlīdzinājumu panāca nedaudz vairāk nekā piecas minūtes līdz pamatlaika beigām, kad izcēlās topošā spēles otrā zvaigzne Alekss Grānts (3:3).

Pēcspēles metienu sērijā "Crunch" nevienā no pieciem mēģinājumiem nespēja pārspēt Endrjū Hemondu, savukārt Gudļevskis tika pārspēts ceturtajā no četriem piegājieniem. Spēles pamatlaikā un papildlaikā Latvijas vārtsargs atvairīja 25 no 28 pretinieku metieniem. Līdz ar šo spēli pārtrūka Gudļevska un "Crunch" uzvaru sērija – iepriekšējos mačos divreiz tika apspēlēta konferences pastarīte Adirondakas "Phantoms" (3:0 un 6:4), kā arī Sentdžonsas "IceCaps" (3:2).

21 gadu vecais Kristers Gudļevskis debijas sezonā Amerikas Hokeja līgā ir aizvadījis 31 spēli, atvairījis 90.7 % pretinieku metienu un vidēji mačā ielaidis 2.56 ripas. Sedriks Dežardēns, kurš šajā spēlē bija Gudļevska dublieris, 29 mačos šosezon ir atvairījis 90.2 % metienu un ielaidis 2.82 ripas.

Sirakjūzas "Crunch" ar 65 punktiem 67 spēlēs Austrumu konferencē ierindojas 11. vietā 15 komandu konkurencē, savukārt šodienas pretiniece "Senators" ar 85 punktiem 66 mačos austrumos ieņem trešo pozīciju. Astotajā vietā ar 77 punktiem 67 cīņās atrodas Norfolkas "Admirals".

Rietumu hokeja līgā (WHL) Rietumu konferences pusfinālu sasniedza Roberts Lipsbergs un Sietlas "Thunderbirds". "Thunderbirds" ar 5:0 sakāva Everetas "Silvertips", sērijā uzvarot ar 4:1. Latvijas uzbrucējs izcēlās ar rezultatīvu piespēli un pozitīvu koeficientu +3.

Ārpus pieteikuma palika Savienoto Valstu hokeja līgas (USHL) kluba Muskegonas "Lumberjacks" (#4 Austrumu konferencē, 62 punkti 57 spēlēs) uzbrucējs Haralds Egle (38 spēlēs 4+3), kura pārstāvētā komanda ar 5:4 pēcspēles metienos uzveica Linkolnas "Stars" (#5 Rietumu konferencē, 52 punkti 58 spēlēs).

Ziemeļamerikas hokeja līgā (NAHL) regulāro sezonu šonakt noslēdza abi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Sū "Eagles" (#6 "North", 58 punkti 60 spēlēs) ar 2:3 piekāpās Springfīldas "Jr.Blues" (#5 "North", 60 punkti 60 spēlēs). Ar 1+1 zaudētāju rindās izcēlās Sandis Zolmanis (46 spēlēs 12+21), rezultatīvu piespēli pievienoja arī Bruno Birzītis (50 spēlēs 11+15), bet bez punktiem palika Kristofers Bindulis (52 spēlēs 0+11). Citā spēlē "Wichita Falls Wildcats" (#4 "South", 66 punkti 60 spēlēs) ar 2:6 kapitulēja Topekas "RoadRunners" (#2 "South", 84 punkti 60 spēlēs). "Wildcats" aizsargam Kristapam Bazevičam (42 spēlēs 1+5) negatīvs koeficients -2. "Wildcats" turpinās sezonu izslēgšanas spēlēs.

ECHL ar rezultatīvu piespēli izcēlies aizsargs Ēriks Ševčenko, palīdzot Gvinetas "Gladiators" (#11 Austrumu konferencē, 59 punkti 68 spēlēs) ar 6:4 pārspēt Grīnvilas "Road Warriors" (#6 Austrumu konferencē, 79 punkti 65 spēlēs). Latvieša kontā arī pozitīvs koeficients +1, trīs metieni pa vārtiem un četras soda minūtes. Ševčenko (10 spēlēs 0+3) spēlēja pirmajā maiņā.

NCAA hokeja pirmajā divīzijā startējušas izšķirošās spēcīgāko komandu cīņas. Sākotnēji komandas aizvada reģionālos turnīrus, lai noskaidrotu četrus "Frozen Four" dalībniekus. No turpmākas cīņas šonakt izstājās uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Minesotas štata universitātes komanda "Mavericks", kas Ziemeļaustrumu reģiona cīņā ar 1:2 piekāpās Masačūsetsas universitātes Louvelas filiāles komandai "River Hawks". Latvijas hokejists spēlēja pirmajā maiņā, izdarot piecus metienus pa vārtiem un nopelnot negatīvu koeficientu -1.

Izmantotie resursi:
TheAHL.com
| The American Hockey League

WHL Network
USHL The United States Hockey League - the best...
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
| North American Hockey League | NAHL
Welcome to collegehockeystats.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-03-30 12:17, pirms 10 gadiem
nevaru atrast metienu statistiku rakstā, bet tas, laikam, tāpēc, ka svētdienas rīts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-03-30 15:11, pirms 10 gadiem
no Haralda gan visi gaidīja ko vairāk, šosezon pirms sezonas vēl bija cerība uz draftu, bet sezonas stastika nekāda, cerams, ka NCAA ieskriesies

     [+] [-]

, 2014-03-30 16:14, pirms 10 gadiem
MigelsElo rakstīja: no Haralda gan visi gaidīja ko vairāk, šosezon pirms sezonas vēl bija cerība uz draftu, bet sezonas stastika nekāda, cerams, ka NCAA ieskriesies
Eglem lauzta roka - autori jau to varēja noskaidrot. Sezona puisim beigusies.