Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Aldaris LBL: ″Ventspils″ brauc pie ″baroniem″

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Aldaris LBL: ″Ventspils″ brauc pie ″baroniem″
Māris Gulbis pret Jāni Timmu
Foto: bkventspils.lv

BK ″Ventspils″ basketbolisti sestdien ″Aldaris” Latvijas Basketbola līgas mačā Rīgā tiksies ar ″Barons kvartāls″ komandu, kas turpina cīņu par trešo vietu regulārās sezonas kopvērtējumā. Mačs sāksies pulksten 18 un to tiešraidē translēs Sportacentrs.com.

SPĒLES INTRIGA: Vai ″Barons″ izlīdzinās sezonas rezultātu?
Komandām šī būs ceturtā savstarpējā spēle šajā sezonā, un šobrīd vadībā ar 2:1 šajā sērijā ir ventspilnieki. Kurzemes klubs savā laukumā uzvarēja LBL mačā ar 68:52, bet piedzīvoja neveiksmi BBL spēlē 65:66. Par šo zaudējumu BK ″Ventspils″ ar uzviju revanšējās atbildes mačā izbraukumā – 81:60. Kā redzams, visi mači bijuši gana atšķirīgi, tāpēc prognozēt šī mača iznākumu nav viegli, lai arī kopējais sezonas sasniegums krietni labāks ir ventspilniekiem.

″Barons kvartāls″ iepriekšējā LBL mačā viesos ar 96:89 piekāpās ″Liepāja/Triobet″ komandai, tā arī atkāpjoties uz ceturto vietu turnīra tabulā. Tā kā Mārtiņa Gulbja padotie varētu būt tiešām sportiski nikni. Savukārt BK ″Ventspils″ nedēļas sākumā savā laukumā bez problēmām tika galā ar jelgavniekiem 93:63, tāpēc uz Rīgu dosies labā noskaņojumā, kas gan diez vai varētu kļūt par pašpārliecinātības iemeslu. Galu galā zaudējums, turklāt savā laukumā, nebija nemaz tik sen. Turklāt nākamajā nedēļā komandu gaida cīņas par Baltijas zeltu, bet sākt šaubīties par savām spējām pirms tām galīgi nav nepieciešams.

UZMANĪBAS CENTRĀ: Deivids Duļķis (Barons) un Folarins Kempbels (Ventspils)

Ja iepriekšējā abu komandu spēlē ventspilniekiem bija jāiepazīst amerikānis Džamars Digss, tad šajā mačā jaunums būs lietuvietis Deivids Duļķis. 196 cm garais aizsargs rāda visai universālu sniegumu un noteikti ir liels ieguvums komandai aizsardzībā. Tāpēc BK ″Ventspils″ spēlētājiem ne tikai jādomā par to, kā neitralizēt viņu pie sava groza, bet arī jāuzmanās no lietuviešu ātrajām rokām, spēlējot uzbrukumā. Tiesa Duļķis ļoti labprāt uzņemas iniciatīvu uzbrukumā, kas nereti beidzas ar kļūdām.

Līdzīga spēles maniere un pienesums komandai ir BK ″Ventspils″ aizsargam Folarinam Kempbelam. Ticamākais, tieši viņam visbiežāk personiski nāksies atbildēt par Duļķa pieskatīšanu, un šī divcīņa varētu būt tiešām interesanta. Kempbels ir no tiem spēlētājiem, par kuriem mēdz teikt, ka viņa nozīmi vislabāk jūt tad, kad viņa nav. Pāris nedēļas amerikānim bija jāizlaiž savainojuma dēļ, bet tagad basketbolists ir atpakaļ un jau palīdzējis komandai tikt pie svarīgiem panākumiem.

SPĒLES ATSLĒGA: Aizsardzība un cīņa pie groziem
Klasiskais teiciens, ka uzvara sākas no aizsardzības, labi iederēsies arī šajā mačā. ″Baroni″ bieži vien mēdz ātri uzbrukt grozam, bet, ja metiens nav precīzs, arī enerģiski cīnās par atlēkušajām bumbām, kas būtu jāņem vērā ventspilniekiem. Ik maču rīdzinieki savāc vairāk nekā desmit atlēkušās bumbas pie sāncenšu groza, tā arī tiekot pie atkārtotiem metieniem. Ja BK ″Ventspils″ spēs ierobežot šīs sāncenšu aktivitātes, tas būs krietns solis pretī uzvarai.

Pēdējā mačā Liepājā rīdzinieki ielaida 96 punktus, bet ja ko tādu komanda ļaus atkārtot arī ventspilniekiem, par uzvaru nav ko sapņot. BK ″Ventspils″ vidēji mačā sāncenšiem ļauj gūt 66 punktus, paši izceļoties ar krietni lielāku rezultativitāti (87). ″Baroniem″ šie skaitļi nav tik labi, jo sāncenšiem viņi ļauj gūt 76 punktus, bet paši samet 80. Līdz ar to spēles aritmētika ir pavisam vienkārša – baroniem jācenšas nospēlēt labāk par savu vidējo rādītāju, sevišķi pie sava groza. Ja tas izdosies, mačs varētu izvērsties intriģējoši.

Izmantotie resursi
Latvijas Basketbola savienība

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 12:49, pirms 11 gadiem
''Barona'' un BKV treneru štābi apmainīsies ar informāciju par pretiniekiem BBL?

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 13:00, pirms 11 gadiem
Gan jau arī ,bet bus spēle LBL ietvaros
1 rakstīja: ''Barona'' un BKV treneru štābi apmainīsies ar informāciju par pretiniekiem BBL?

  +4 [+] [-]

, 2013-03-30 13:08, pirms 11 gadiem
par labu basi!!!

  -4 [+] [-]

, 2013-03-30 13:17, pirms 11 gadiem
BKV uzprasas pec zāģā.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-30 13:22, pirms 11 gadiem
domaaju ka sakuma bus lidzigi, bet pec tam BKV panems

  -2 [+] [-]

, 2013-03-30 14:26, pirms 11 gadiem
Ja Gulbim atkal neiedos savas 30min, tad Barons pat varētu uzvarēt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-03-30 16:59, pirms 11 gadiem
Zonnes faktors visu bojaa

     [+] [-]

, 2013-03-30 17:11, pirms 11 gadiem
Nu ventiniem japanem ar smuku starpibu.

  +3 [+] [-]

, 2013-03-30 17:14, pirms 11 gadiem
sysonpyh Nr.2 rakstīja: Zonnes faktors visu bojaa
Kas tev ir pret Air Zonni?
Vispār viņam nav kāds brālis vēl? Baronam jāpastiprinās.

     [+] [-]

, 2013-03-30 19:52, pirms 11 gadiem
nu brauc atpakaļ uz savu valsti raudādami par gaidāmo pērienu no lemburgera