Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Traktor" iemet ripu savos vārtos, vārtu guvumu ieskaita vārtsargam

Ints Megnis
Ints Megnis

"Traktor" iemet ripu savos vārtos, vārtu guvumu ieskaita vārtsargam
Jani Ortio. Foto: hcvityaz.ru

Podoļskas "Vityaz" vārtsargs Joni Ortio trešdien kļuvis vien par ceturto vārtu vīru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vēsturē, kuram ieskaitīts vārtu guvums. Tas notika mačā ar Čeļabinskas "Traktor" vienību, kad pretinieki ieraidīja ripu savos vārtos aizturētā soda laikā.

Incidents notika spēles otrajā trešdaļā, kad, spēlējot sešatā pret pieciem, "Traktor" hokejisti veica saspēli, bet kāds no vienības spēlētājiem, atrodoties uz zilās līnijas, nenotvēra piespēli. Ripa pārlidoja pāri visam laukumam un ieslīdēja vārtos.

Kā nosaka hokeja noteikumi, šādās epizodēs vārtu guvums tiek piešķirts tam pretinieku komandas spēlētājam, kurš pēdējais pieskāries ripai - līdz ar to tas ierakstīts soma Ortio rēķinā.

Pateicoties Ortio vārtiem, "Vityaz" izvirzījās vadībā ar 3:2 un šo pārsvaru noturēja līdz pat dueļa beigām. Līdz ar to Rietumu konferences kopvērtējumā "Vityaz" nostiprinājās septītajā vietā - Podoļskas komanda tagad ir septiņus punktus priekšā devītajā pozīcijā esošajai Rīgas "Dinamo" vienībai, turklāt aizvadījusi tikpat daudz spēļu. No astotajā pozīcijā esošās "Sochi" komandas rīdzinieki atpaliek par trim punktiem.

2010. gada janvārī līdzīgā epizodē vārtu guvums tika ieskaitīts tā brīža Rīgas "Dinamo" vārtsargam Edgaram Masaļskim, kad ripu savos vārtos ieraidīja Habarovskas "Amur" hokejisti. Tāpat 2009. gadā pie vārtiem KHL spēlē ticis vārtsargs Iļja Proskurjakovs, bet līdz šim pēdējais gadījums, kad vārtsargs ticis pie vārtu guvuma, KHL bija fiksēts 2013. gadā, kad izcēlās Vitālijs Jeremejevs.

Citā spēlē trešdien Artūra Kuldas Čerepovecas „Severstal” piekāpās Jaroslavļas „Lokomotiv” ar 2:4. Latviešu aizsargs laukumā pavadītajās minūtēs izdarīja vienu metienu, ka arī pielietoja četrus spēka paņēmienus. „Severstal” pēc iespaidīgas septiņu maču uzvaru sērija gada sākumā piedzīvoja jau trešo zaudējumu pēdējās piecās spēlēs, turpinot ieņemt desmito vietu Rietumos ar 42 punktiem 55 spēlēs.

KHL spēles, 30. janvāris

SpēleRezultāts
Traktor – Vityaz2:3
Severstal – Lokomotiv2:4

  -3 [+] [-]

, 2019-01-30 19:17, pirms 5 gadiem
Bieži ko tādu negadās redzēt?
Rīgas ''Aklajām zarnām'' droši vien arī vajag vārtu vīru, kurš var iemest kādu golu, ja reiz uzbrucēji tādi tizleņi.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-30 20:22, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Bieži ko tādu negadās redzēt?
Rīgas ''Aklajām zarnām'' droši vien arī vajag vārtu vīru, kurš var iemest kādu golu, ja reiz uzbrucēji tādi tizleņi.
Smuks tu neesi bet dumjš gan! Vitjaz vārtsargam ar to golu nav nekāda sakara- tikai tas,ka viņš pēdējais no savas komandas bija pieskāries ripai. Pie tam ļoti labu brīdi pirms teicamās traktoristu saspēles

  -1 [+] [-]

, 2019-01-30 20:41, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Smuks tu neesi bet dumjš gan! Vitjaz vārtsargam ar to golu nav nekāda sakara- tikai tas,ka viņš pēdējais no savas komandas bija pieskāries ripai. Pie tam ļoti labu brīdi pirms teicamās traktoristu saspēles
Nav jegas strideties ar mulki, kads Namejs tiesam ir!
Par temu runajot, Ortio kluvis par ceturto vartu viru KHL vesture, kuram ieskaitits vartu guvums. Starp ieprieksejiem trim bija ari musu Edza Masalskis, nu jau patalaja 2010.gada, kad vins parstaveja Rigas Dinamo.
Bet nu nereti ta notiek hokeja - pavirsa piespele uz zilo liniju aizsargam, kurs ripu neuztver un ta nonak pasu vartos... Ne par velti ir teiciens - hokejs ir kludu un emociju spele.

  -1 [+] [-]

, 2019-01-30 22:01, pirms 5 gadiem
Namejs par katru cenu cenšas pierādīt, ka viņš ir lielākais SC muļķis nevis Funs.

     [+] [-]

, 2019-01-30 22:50, pirms 5 gadiem
Tas Namejs kļūst arvien izkurtējušāks kļūst. Pēdējās prāta paliekas izkūpina. Drīz būs galīgs sakārnis, bet savādāk jau nemaz nevar būt, tik ilgi žulti lejot.

     [+] [-]

, 2019-01-30 22:56, pirms 5 gadiem
Vitjazam reāli veicas tik stabili jau play off
Mums vēl par to jācīnās! Bet reāls mums jau ir Play off, visas pateicīgas spēles priekšā tikai pēdējā sezonas spēle ir jau uz 100% norakstīta 5:0 pret CSKA!