Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kuruca vectēvs: "Negaidījām, ka viņš NBA iejutīsies tik ātri"

Ints Megnis
Ints Megnis

Kuruca vectēvs: "Negaidījām, ka viņš NBA iejutīsies tik ātri"
Rodions Kurucs. Foto: AFP/Scanpix

Jaunās latviešu basketbola zvaigznes Rodiona Kuruca vectēvs Vladimirs Kiseļovs sarunā ar Sportacentrs.com pauž lielu prieku par mazdēla sniegumu un atzīst, ka tik sekmīgu debiju Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) nav gaidījusi arī viņa ģimene.

Kurucu pērn vasarā ar 40. numuru draftēja Bruklinas "Nets" komanda. Ja sezonas sākums Latvijas basketbolistam vēl bija kā iejušanās un viņš vairākas reizes tika nosūtīts uz fārmklubu, tagad Kurucs kļuvis par stabilu "Nets" pamatsastāva spēlētāju un uzaicināts piedalīties NBA Visu zvaigžņu spēles nedēļas nogales ietvaros paredzētajā Uzlecošo zvaigžņu spēlē. Savukārt Bruklina ir stabila "play-off" zonas komanda.

"Pārsteigums ir jau no sezonas sākuma, negaidījām tādu sniegumu no viņa puses, ka viņš tik ātri iejutīsies sistēmā. Arī tagad, kad viņš sāka spēlēt, nebijām pārliecināti, ka tiks uzaicināts uz Uzlecošo zvaigžņu spēli, bet es uz to cerēju," Sportacentrs.com teica Kiseļovs.

Ja vēl novembrī Kurucs piedalījās tikai četrās spēlēs kopš decembra sākuma viņš spēlē ļoti daudz. Decembrī spēlētājs laukumā bija 14 no 15 spēlēm, kurās vidēji laukumā pavadīja 22,9 minūtes un iemeta 9,7 punktus, bet janvārī, kad "Nets" turklāt zaudējusi tikai trīs reizes, viņš 14 mačos vidēji 23,4 minūtēs sametis 10,2 punktus.

"Bija traumētie viņa pozīcijā, viņam deva iespējas sevi pierādīt un viņš to izdarīja, Pārliecināja treneri, ka viņš šajā līmenī var spēlēt. Kad traumētie sāka atgriezties, viss bija atkarīgs tikai no viņa - vai ir gatavs, vai nav. Redzam, ka trenerim šķiet, ka viņš ir gatavs," pauž Kiseļovs, tomēr uzsver, ka mazdēla sniegums viņam nav pārsteigums. "Es viņu redzēju, kad vēl bija Barselonā un redzēju kā trenējas ar lielo komandu. Jau tajā laikā nešaubījos, ka viņš var spēlēt diezgan augstu, tomēr jaunajiem spēlētājiem jābūt īstajā vietā un īstajā laikā, kā arī jāizmanto iespējas."

Kiseļovs uzsver, ka tiešraidē skatās visas mazdēla spēles, kā arī daudz ar viņu runā. "Kontakts mums ir visu laiku. Organisms jau pielāgojies spēlēm naktī. Ko lai dara, jāskatās ir. Pēc spēlēm kaut ko viņam uzrakstu un eju gulēt. Ko viņš atbildējis, izlasu vien pēc pamošanās. Viņš neparko nesūdzas, ar visu ir apmierināts. Biju pie viņa tikai uz draftu. Tagad man pašam rit sezona, šeit nevar kā uz Barselonu - uz četrām dienām aizbraukt. Iespējams, aizbraukšu pie viņa, kad mana sezona beigsies."

"Tik labus rezultātus no Bruklinas neviens negaidīja, tas, ka viņi ir "play-off" zonā, ir pārsteigums. Domāju, tāpēc arī viņš tiek uz Zvaigžņu spēli - ja komanda būtu zemu, uz viņu neskatītos," saka Kiseļovs.

Jaunās basketbola zvaigznes vectēvs uzsver, ka Kurucs nekad nav atteicies spēlēt Latvijas valstsvienībā, kaut jaunatnes izlasēs viņš spēlējis ļoti maz. "Vienmēr bijis gatavs spēlēt. Ja būs iespēja un viss būs kārtībā, viņš vienmēr palīdzēs izlasei."

Par augsta līmeņa basketbolistu top arī Rodiona Kuruca jaunākais brālis Artūrs, kurš pazīstamās Spānijas komandas "Baskonia" sastāvā pieteikts arī ULEB Eirolīgas sacensībām, bet pagaidām vēl tās rindās nav debitējis. "Viņš vēl cīnās par vietu lielajā komandā. Jau ir ar komandu, trenējas ar viņiem, bet pagaidām vēl nesanāk debitēt. Ceram, ka viss būs kārtībā un Eirolīgas spēlētājs viņš būs jebkurā gadījumā."

  +9 [+] [-]

, 2019-01-30 16:54, pirms 5 gadiem
Jā, nu vectēvam varētu būt fantastiska sajūta vērot kā mazdēls pārliecinošo kapā NBA ! Prieks!

     [+] [-]

, 2019-01-30 18:40, pirms 5 gadiem
Kur ir vectēvs bildē? Tas otrais, pa labi no Rodiona?

  +1 [+] [-]

, 2019-01-30 19:40, pirms 5 gadiem
pamuļķis rakstīja: Kur ir vectēvs bildē? Tas otrais, pa labi no Rodiona?
Septiņdesmitos gadus piedzīvojis, loģiski.

     [+] [-]

, 2019-01-30 20:06, pirms 5 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Septiņdesmitos gadus piedzīvojis, loģiski.
Oldscool opis, noputējis no darba fabrikā:-D

     [+] [-]

, 2019-01-30 21:40, pirms 5 gadiem
Un ko Ome saka?