Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:296, Did:0, useCase: 3

Džounsam izsniedz atļauju vienai cīņai Nevadas štatā, duelis ar Smitu paliek spēkā

Krišjānis Pundurs
Krišjānis Pundurs

Džounsam izsniedz atļauju vienai cīņai Nevadas štatā, duelis ar Smitu paliek spēkā
Džons Džounss. Foto: AFP/Scanpix

UFC pussmagā svara kategorijas čempions Džons Džounss (23-1) pēc ilgas Nevadas Atlētu Komisijas (NAC) noklausīšanās sēdes saņēmis licenci vienai cīņai štatā un tiks pakļauts stingrām testēšanas normām.

Pēc sēdes, kas ilga vairāk nekā trīs stundas, tika nolemts, ka Džounss varēs 2. martā Lasvegasā aizvadīt cīņu pret Entoniju Smitu (31-13), kas būs šova ''UFC 235'' galvenais duelis. Turpmākajā laikā līdz cīņai Džounsam vismaz divreiz mēnesī tiks veiktas dopinga analīzes, kā arī notiks pastiprināta cīkstoņa analīžu ievākšana visa gada laikā. Turklāt testēšana būs jāapmaksā pašam cīkstonim.

NAC komisārs Enonijs Marnels teica Džounsam: ''Šī situācija ir uz taviem pleciem. Man patīk tas, ko redzu, tas, ko dzirdu, bet pierādījumi iemaisīti kaut kur šajā jūklī. Tevi šeit vienmēr cienīs, un ceru, ka tu šodien to saprati. Esi sveicināts atpakaļ Nevadā un kopš šī brīža vienmēr izdari pareizās izvēles. Kā jau tu zini, mēs tevi bieži apciemosim.''

Amerikānis pēc vairāk nekā gada pārtraukuma aizvadītā gada izskaņā atgriezās cīņu apritē, atgūstot sev piederējušo pussmagā svara titulu cīņā pret Aleksandru Gustafsonu (18-5). Cīņu bija paredzēts aizvadīt Lasvegasā, tomēr, tā kā pirms cīņas Džounsa analīzēs tika atrastas steroīdu pēdas, NAC aizliedza Džounsam Nevadā cīnīties un cīņa pēdējā brīdī tika pārcelta uz Losandželosu Kalifornijas štatā. Arī pēc aizvadītās cīņas Džounsa analīzēs tika atrastas turinabola pēdas, taču pēc tam Kalifornijas Štata Atlētu Komisija (CSAC) izplatīja paziņojumu, ka viela palikusi cīkstoņa organismā vēl no 2017. gadā veiktas proves, par ko Džounss sodu jau izcietis.

Marnels gan atzina, ka NAC ļaut Džounsa un Gustafsona cīņu pārcelt uz Losandželosu bijis sirdsapziņas jautājums, un citā situācijā, rīkojoties pēc grāmatas, Džounsa karjerai tiktu pielikts punkts. Cīkstonis atkal pauda, ka nezinot, kādā veidā aizliegtā viela nonākusi viņa organismā un kā tās pēdas tik ilgi uzrādījušās dopinga analīzēs.

Izmantotie resursi:
https://www.mmafighting.com/2019/1/...
https://www.bloodyelbow.com/2019/1/...

     [+] [-]

, 2019-02-02 20:51, pirms 5 gadiem
Nevajadzēja ļaut narkomanam cīnīties

     [+] [-]

, 2019-02-02 22:10, pirms 5 gadiem
Jon "Pictogram" Jones

     [+] [-]

, 2019-02-04 15:12, pirms 5 gadiem
Džons, MetabAlīts Džonss