Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kirmužam deviņu punktu spēle, Freimanim "hat-trick"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kirmužam deviņu punktu spēle, Freimanim "hat-trick"
Toms Kirmužs
Foto: nnbr.no

Ar fantastisku rezultativitāti Norvēģijas otrajā spēcīgākajā līgā atzīmējies Toms Kirmužs, kamēr Pēterim Freimanim Igaunijas stiprākajā līgā izdevās tikt pie hat-trick un arī rezultatīvas piespēles. Ierasti rezultatīvi nospēlēja arī mūsu Norvēģijā spēlējošās sieviešu izlases florbolistes.

Kirmužam deviņi punkti mačā
Cīņu par atgriešanos Norvēģijas spēcīgākajā florbola līgā turpina "Harstad IBK" ar Tomu Kirmužu un Mareku Belousovu sastāvā. Kopš iepriekšējām spēlēm komandā atgriezies arī Ritvars Bērziņš un vēl viens "Rubenes" sistēmas florbolists Kaspars Grundšteins. Kārtējā mačā "Harstad IBK" neatstāja nekādas cerības "BK 9000" komandai, saplosot to ar rezultātu 23:3 (4:0, 12:1, 7:2). Spilgtu maču aizvadīja Kirmužs, kurš uzvarētāju rindās izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Pārējie šajā spēlē laukumā nedevās.

Tolmanim vēl viens rezultatīvs mačs, Freimanis atzīmējas ar hat-trick
Iepriekšējā nedēļā ticis pie sava pirmā vārtu guvuma Igaunijas spēcīgākajā līgā, Jānis Tolmanis jau nākamajā kārtā aizvadījis vēl sekmīgāku cīņu, izceļoties ar diviem precīziem metieniem un vēl rezultatīvu piespēli. Tas gan nav līdzējis viņa pārstāvētajam EMU SK tikt pie panākuma viesos pret "Sparta Team Automaailm", kuriem nācās piekāpties ar 4:8 (1:3, 2:3, 1:2). Latviešu florbolists otrā perioda ievadā ar vārtu guvumu spēja rezultāta starpību sadeldēt līdz 2:3, uz ko pretinieks atbildēja ar precīzu metienu mazākumā. Pēc tam Tolmanis asistēja Simonam Georgam Mahlam, kurš starpību vēlreiz sadeldēja līdz minimumam. Otro reizi latvietis vārtus guva trešā perioda ievadā, panākot 4:7.

Nākamajā dienā EMU viesojās pie "Jogeva SK Tahe/Olivia" ar Pēteri Freimani. Viens no visu laiku rezultatīvākajiem Latvijas čempionāta florbolistiem pirmajā mačā atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, bet mačā pret EMU Freimanim trīs vārtu guvumi, viena rezultatīva piespēle un rezultatīvākā spēlētāja balva. Neskatoties uz to, Jogevas klubs piedzīvoja neveiksmi ar rezultātu 6:9 (1:1, 2:5, 3:3). Tartu komandas rindās šajā mačā laukumā nedevās ne Tolmanis, ne Maksims Terehovs. Interesanti, ka maču apkalpoja tiesnešu pāris Dmitrijs Ivanišaks un Aleksejs Gusarovs.

Garklāva un Isjomina turpina "stutēt" komandas sekmes
Norvēģijas spēcīgākajā sieviešu florbola līgā pie pārliecinošas 13:1 (2:0, 7:1, 4:0) uzvaras izdevies tikt Līgas Garklāvas un Diānas Isjominas pārstāvētais "Grei", kas savā laukumā apspēlēja "Gjellerasen". Garklāva uzvarētāju rindās atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm, kamēr Isjominai vārti un divas rezultatīvas piespēles. Pēc izcīnītās uzvaras "Grei" ar 28 punktiem 13 spēlēs pakāpās uz otro vietu, par punktu apsteidzot "Tunet", kurām gan viena spēle rezervē.

Brantei 1+1 rezultatīvā uzvarā
Trešo uzvaru šīs sezonas Zviedrijas 1.divīzijā izcīnījis Kristīnas Brantes pārstāvētais "Endre IF Ungdom", kas viesos gana pārliecinoši ar rezultātu 12:4 (2:1, 4:3, 6:0) pieveica "Strangnas IBK" komandu. Kā redzams, izšķirošo pārsvaru gan izdevās iegūt vien noslēdzošajā mača trešdaļā, kas arī individuāli veiksmīgāka padevās latviešu florbolistei. Cēsniece spēles piektajā minūtē atzīmējās ar rezultatīvu piespēli brīdī, kad rezultāts kļuva 8:4. Savukārt divas minūtes pirms mača beigām Brante uzstādīja spēles beigu rezultātu. 13 aizvadītajās spēlēs "Endre IF U" šī bija vien trešā uzvara, kas ar 10 punktiem ļauj ieņemt septīto vietu desmit komandu konkurencē. Brante piedalījusies astoņās spēlēs, kurās tikusi pie 9 (3+6) punktiem.

Hartmanim uzvara rezultatīvā mačā
Somijas florbola čempionāta 2. divīzijā kārtējo uzvaru izcīnījis Emīla Hartmaņa pārstāvētais PSS, kas savā laukumā rezultatīvā cīņā ar 10:5 (4:0, 2:3, 4:2) pieveica savas apakšgrupas vienu no vājākajām komandām "HaKi Visa". Uzvarētāju komandā visus vārtus guva pirmo divu maiņu spēlētāji, bet Hartmanis spēlēja trešajā virknējumā, tādējādi paliekot bez punktu guvumiem. Turnīra tabulā pēc šīs uzvaras PSS ar 25 punktiem pakāpās uz otro vietu, taču tuvākajām konkurentēm 15.kārtas spēles vēl ir rezervē.

Garbarei ļoti svarīga uzvara
Ļoti svarīgu panākumu Šveices spēcīgākajā līgā izcīnījis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Wizards Bern-Burgdorf", kas savā laukumā ar rezultātu 5:4 (1:2, 2:1, 2:1) pieveica sīvākās konkurentes uz trešo vietu turnīra tabulā "Skorpions Emmentallen". Mača ievadā "burves" nonāca iedzinējos ar 0:2, taču trešajā periodā jau atradās vadībā ar komfortablo 5:3, turpinājumā pretiniecēm ļaujot vien sadeldēt rezultātu līdz minimumam. Trīs kārtas pirms regulārās sezonas beigām "Wizards" joprojām atrodas trešajā pozīcijā, četrus punktus atpaliekot no otrās vietas, bet pēdējās konkurentes apsteidzot jau par sešiem punktiem jeb divu uzvaru tiesu.