Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Par Eirolīgas janvāra MVP atzīts pārsteidzošās "Crvena Zvezda" centrs Kuzmičs

Andrejs Siliņš

Par Eirolīgas janvāra MVP atzīts pārsteidzošās "Crvena Zvezda" centrs Kuzmičs
Ogņens Kuzmičs
Foto: AP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas janvāra mēneša vērtīgāko spēlētāju nosaukts Belgradas "Crvena Zvezda" serbu centrs Ogņens Kuzmičs.

"Crvena Zvezda" izcīnījusi jau septiņas uzvaras pēc kārtas Eirolīgā, kas ir visu laiku garākā panākumu sērija šajā turnīrā kluba vēsturē. Sērija tika iesākta jau decembra beigās, bet janvārī komanda to turpināja ar pieciem panākumiem pēc kārtas. Šobrīd komanda ar 12 uzvarām pēc 20 spēļu kārtām ieņem piekto pozīciju turnīra tabulā un pagaidām droši soļo pretī vietai izslēgšanas turnīrā, neraugoties uz pārliecinoši mazāko budžetu turnīrā.

213 centimetrus garais Kuzmičs janvārī vidēji guva 11,6 punktus, izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas, atdeva 1,0 rezultatīvu piespēli un sakrāja efektivitātes reitingu +17,8. Pagājušā gada vasarā Kuzmičs parakstīja līgumu ar Belgradas superklubu uz trim sezonām.

Karjeras pirmssākumos Kuzmičs uzspēlēja ne tikai Serbijā un Bosnijā, bet arī divās Somijas komandās. Pēc tam sekoja divas sezonas Malagas "Unicaja" un došanās uz NBA, kur basketbolistu ar 52. numuru 2012. gada draftā izvēlējās Goldensteitas "Warriors". Nostiprināties neizdevās un 2015. gadā Kuzmičs atgriezās Eiropā, parakstot līgumu ar Atēnu "Panathinaikos".

Nākamo spēli "Crvena Zvezda" Eirolīgā aizvadīs piektdien, savā laukumā uzņemot Stambulas "Anadolu Efes".