Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

"Monaco" pēc 5:1 uzvaras otro reizi atlaiž galveno treneri Žardimu

Ints Megnis
Ints Megnis

"Monaco" pēc 5:1 uzvaras otro reizi atlaiž galveno treneri Žardimu
Leonardu Žardims. Foto: AFP/Scanpix

Francijas futbola klubs "Monaco" sestdien no galvenā trenera amata atlaidis Leonardu Žardimu, kura vietā stājies Roberto Moreno, kurš šogad aizveda Spāniju līdz Eiropas čempionāta finālturnīram.

Žardims pirmoreiz pie "Monaco" stūres bija no 2014. līdz 2018. gadam, 2017. gadā aizvedot to līdz Francijas čempionu titulam un UEFA Čempionu līgas pusfinālam. Pērn oktobrī pēc nesaskaņām ar kluba vadību Žardims tika atlaists, viņa vietā stājoties leģendārajam Tjerī Anrī, tomēr jau trīs mēnešus vēlāk situācija radikāli mainījās - atlaists tika Anrī un viņa vietā paņemts Žardims.

Šobrīd "Monaco" ieņem septīto vietu Francijas čempionāta kopvērtējumā, par 17 punktiem atpaliekot no kopvērtējuma līderes "Paris Saint-Germain", kas licis Žardimu atlaist otro reizi. Zīmīgi, ka pēdējā spēlē Žardima vadībā "Monaco" tika pie graujošas uzvaras, ar 5:1 pārspējot "Lille".

Viņa vietā no nākamās nedēļas stāsies Moreno, kurš noslēdzis līgumu līdz 2021./22. gada sezonai. Šogad viņš septiņās spēlēs trenēja Spānijas izlasi, kad Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla laikā ģimenes apstākļu dēļ atkāpās Luiss Enrike. Moreno palīdzēja spāņiem sasniegt finālturnīru, cikla noslēgumā amatā atgriezās Enrike, bet Moreno atkal tika pazemināts viņa asistenta statusā, ko speciālists vairs negribēja pieņemt un aizgāja no amata, jo uzskatīja, ka ir nopelnījis galvenā trenera statusu finālturnīrā.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/fd881a4606fd7229...