Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:275, Did:0, useCase: 3

Krievu "kosmonautes" pārliecinoši izcīna ceļazīmes uz Eiropu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Krievu "kosmonautes" pārliecinoši izcīna ceļazīmes uz Eiropu
Aļona Kostorna, Anna Ščerbakova, Aleksandra Trusova. Foto: Aleksandrs Fiļfs, rsport.ria.ru

Sibīrijas pilsētā Krasnojarskā sestdien noslēdzās Krievijas čempionāts daiļslidošanā, kur sieviešu sacensību pirmā trijnieka līmenis bija augstāks nekā jebkad redzēts kontinentālajās vai pasaules meistarsacīkstēs. Anna Ščerbakova, Aļona Kostorna un Aleksandra Trusova izcīnīja iespēju doties uz Eiropas čempionātu.

2018. gada olimpiskā čempione, Eiropas zelta medaļniece un pērnā gada pasaules čempione Alīna Zagitova dažas dienas pirms starta paziņoja, ka pārtrauc karjeru. Tas bija saprotams, jo sieviešu daiļslidošanā vienai valstij nekad nav bijis tik iespaidīgs trio - faktiski trīs "kosmonautes" - Aļona Kostorna, Aleksandra Trusova, Anna Ščerbakova. Lai kvalificētos janvāra Eiropas čempionātam, Krievijas meistarsacīkstēs bija jātiek trijniekā.

Divkārtējā pasaules čempione (2016, 2017) mēģināja cīnīties ar minēto trio, taču tas nebija īpaši reāli, turklāt vēl gadījās ķibele ar slidu, līdz ar to Jevgeņija Medvedeva pirmoreiz karjerā izstājās pēc īsās programmas.

Īsajā programmā uzvarēja šī gada "Grand Prix" finālsacensību čempione Kostorna (89.86), sekoja Ščerbakova (79.93), Trusova (76.46), 2012. gada pasaules čempione Jeļizaveta Tuktamiševa (75.74) un Medvedeva (71.08).

Garajā programmā labākās bija Anna Ščerbakova (181.94), Aļona Kostorna (169.97) un Aleksandra Trusova (149.88), kuras šādā secībā sarindojās arī abu programmu summā - attiecīgi 261.87, 259.83, 226.34. Ceturtajā vietā ierindojās Jeļizaveta Tuktamiševa (204.63), taču līdz Eiropas čempionātam bija tālu.

Kā tehniski spēcīgākā kotējas Trusova, harizmātiskākā ir Kostorna, taču otro gadu pēc kārtas Krievijas čempiones titulu izcīnīja Ščerbakova (iepriekšējā reizē vecuma limita dēļ viņa nevarēja doties uz EČ un PČ). Tagad minētā trio vecums nav šķērslis, lai iekarotu uz Eiropu un pasauli.

Ščerbakovas summa (261.87) ir neoficiāls pasaules rekords. Šis augstais novērtējums paliek neoficiāls, jo Starptautiskā slidošanas savienība (ISU) neatzīst nacionālajos čempionātos uzrādītos rekordus. Oficiālā pasaules rekorda īpašniece ir Aļona Kastorna ar 247.59.

2020. gada Eiropas čempionāts 20.-26. janvārī risināsies Austrijas otrajā lielākajā pilsētā Grācā. Latviju pārstāvēs Deniss Vasiļjevs, Angelīna Kučvaļska un ledus deju duets Aurēlija Ipolito/Dž.T.Mišels. EČ sieviešu sacensībās var droši prognozēt, ka krievu zvaigznes aizņems visu pjedestālu.

.
.

Izmantotie resursi:
fsrussia.ru
isu.org