Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Jau gada sākumā izvirzīju sev mērķi kļūt par Latvijas gada futbolistu"

Rolands Eliņš

Vaņins: "Jau gada sākumā izvirzīju sev mērķi kļūt par Latvijas gada futbolistu"
Andris Vaņins
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas futbola izlases jaunais kapteinis un pieckārtējais Latvijas gada futbolists Andris Vaņins LFF sagatavotajā intervijā stāsta par savu prieku, izcīnot šo balvu, kā arī pauž apņēmību ar valstsvienību pēc iespējas labāk nostartēt UEFA Nāciju līgā un uzvarēt Baltijas kausā.

"Protams, ir liels prieks saņemt šo balvu. Es jau gada sākuma uzliku mērķi kārtējo reizi kļūt par Latvijas labāko futbolistu un gāju tam pretim! Katrs sportists savā karjerā vēlas izcīnīt balvas un titulus. Neesmu izņēmums. Kamēr vien spēlēšu futbolu, tikmēr arī man gribēsies saņemt šīs balvas - tas ir mans mērķis," priecīgs par Latvijas labākā futbolista atzinību piekto reizi karjerā ir Andris Vaņins, vienlaikus norādot, ka informācija par iegūto balvu ir nokļuvusi arī līdz viņa pārstāvētā kluba līdzjutējiem.

Šogad mūsu valstsvienības pamatvārtsargs kļuva arī par komandas kapteini un ar smaidu sejā dalījās iespaidos par jaunajiem pienākumiem: "Man vēl jāpierod pie valstsvienības kapteiņa pienākumiem. Ilgus gadus kapteinis bija Kaspars Gorkšs, es biju vicekapteinis, proti, tikai pāris reizes vedu komandu laukumā kapteiņa lomā, kad Kaspars nespēlēja. Protams, tā ir liela atbildība. Vienmēr ir jāpasaka pareizie vārdi ģērbtuvē puišiem pirms un pēc spēles... Ir jārunā ar žurnālistiem arī. Pie šiem pienākumiem man vēl jāpierod!"

Andris Vaņins arī atklāja, kur un kā sagaidīs gadu miju: "Gada nogalē esmu Latvijā, lai satiktu savus tuviniekus un vecākus. Kopā ar ģimeni mēs nosvinējām Ziemassvētkus, priekšā arī kopīga Jaunā gada sagaidīšana... Šajā laikā man ir arī ieplānoti obligātie individuālie treniņi, ko sagatavoja klubs. Protams, šajā īsajā pārtraukumā, kas ilgst parasti tikai divas nedēļas, sanāk nedaudz atpūsties. Esmu pāris dienas pavadījis Salaspilī, kur satiku draugus. Tagad došos uz Ventspili, kur sagaidīšu Jauno gadu kopā ar radiniekiem. Pēc jaunā gada dodos atpakaļ uz Cīrihi." stāsta 37 gadus vecais vārtsargs.

"Protams, mani ļoti daudz kas saista ar Latviju. Šeit esmu izaudzis un kļuvis par futbolistu. Katru reizi ierodoties šeit, manī ir pašas labākās emocijas. Esmu jau pieradis, ka pēdējo gadu laikā esmu Šveicē, tālāk no mājām... Un šī valsts ir kļuvusi ļoti tuva manai ģimenei. Tur mēs dzīvojam, tur es spēlēju, šajā valstī šobrīd skolojas arī mani bērni," Andris atklāj īpašās emocijas brīžos, kad ir iespēja pavadīt laiku Latvijā.

Intervijas noslēgumā Latvijas labākais futbolists norādīja savus sportiskos mērķus nākamajā gadā: "2018. gadā ar Latvijas nacionālo futbola izlasi esmu apņēmies izcīnīt Baltijas kausu. Pēc iespējas labāk vēlamies nostartēt arī jaunizveidotajā UEFA Nāciju līgā. Manuprāt, šis ir interesants turnīrs, caur kuru katrai izlasei tagad ir iespēja iekļūt arī Eiropas čempionāta finālturnīrā. Attiecīgi mūsu mērķim nākamgad vispirms jābūt uzvarai savā UEFA Nāciju līgas apakšgrupā! Savukārt kopā ar Cīrihes komandu mans mērķis sezonas otrajā pusē ir ieņemt pēc iespējas augstāku vietu Šveices čempionātā, kā arī izcīnīt Šveices kausu!"

Jāatzīmē, ka uz LFF ofisu Andris Vaņins atveda arī vienu no sava pārstāvētā kluba FC Zürich krekliem ar personīgo autogrāfu. Šo kreklu futbola līdzjutējiem būs iespēja iegūt savā īpašumā LFF rīkotājā konkursā jau pēc gadu mijas.

Izmantotie resursi:
Andris Vaņins: jau gada sākuma uzliku mērķi...

  +2 [+] [-]

, 2017-12-29 18:27, pirms 6 gadiem
Jo par Andoras labāko futbolistu kļūt nav lemts, nav lemts!

  +4 [+] [-]

, 2017-12-29 18:28, pirms 6 gadiem
Labakais futbolists! Un neaizvietojamakais ari! Visai valsts izlasei stabils sniegums jau daudzus gadus. Pats jau nekad nedos vietu kadam citam. Tiri del statistikas spele. Vina vieta sen butu atdevis vietu kadam no jaunajiem, lai tam jaunajam butu lielakas izredzes veidot karjeru un krat pieredzi ar skatu nakotne. Bet , nu .. Kajbumba, jebio

  +2 [+] [-]

, 2017-12-29 18:29, pirms 6 gadiem
par klubu karjeru visu cieņu!

  +1 [+] [-]

, 2017-12-29 18:43, pirms 6 gadiem
Par karjeru izlasē visu cieņu. Nekad neatteica un bez viņa būtu par 3-4 goliem spēlē vairāk ielaisti! Tagad gan var jaunajiem dot iespēju.

     [+] [-]

, 2017-12-29 21:58, pirms 6 gadiem
Nezinu vai Tu tādu mērķi izvirzīji,bet kad Tu esi LV labākais futbolā vārtsargs ,šaubu nav !!!