Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Naksnīgās NBA čalas: Porziņģa bloki un salīdzinājumi ar Karmelo

Rolands Eliņš

Naksnīgās NBA čalas: Porziņģa bloki un salīdzinājumi ar Karmelo
Kristaps Porziņģis
Foto: AP/Scanpix

Dāvim Bertānam izejot laukumā tikai tad, kad Kristaps Porziņģis jau bija piezīmju limita dēļ devies uz rezervistu soliņu, abu latviešu tikšanās NBA spēlē šoreiz izpalika, "Spurs" tāpat uzvarot Ņujorkas "Knicks". Taču TV kameras uzmanīja un noķēra brīdi, kad Porziņģis ar Bertānu silti sasveicinājās pirms spēles, bet šīs nakts "Twitter" apskatā dominē pārdomas par Porziņģa metienu bloķēšanas dotībām un "Knicks" zaudējumu sēriju.

Kristaps Porziņģis spēlē pret "Spurs" izcēlās ar diviem sešiniekiem - viņš bloķēja sešus pretinieku metienus, atkārtojot savu sezonas rekordu, kā arī saņēma sešas piezīmes, uzstādot savu sezonas antirekordu. Šī bija pirmā reize sezonā, kad Porziņģis spēli pabeidza priekšlaicīgi piezīmju limita dēļ, un savā ziņā tas arī nebija brīnums, jo tieši šoreiz Porziņģis daudz spēlēja kā centrs, kamēr Eness Kanters laukumā bija tikai 17 minūtes.

Cīņā pret Lamarkusu Oldridžu Porziņģim neklājās viegli, tāpat visai "Knicks" aizsardzībai bija grūti izsekot līdzi "Spurs" saspēlei un franču veterāna Tonija Pārkera "pick&roll" veidotajām kombinācijām. Līdz ar to rezultāts nebija pārsteidzošs - "Spurs" 17. uzvara mājās, bet "Knicks" 12. zaudējums viesos.

Dāvis Bertāns šoreiz laukumā devās tikai pašā izskaņā, taču tāpat izpelnījās NBA kameru uzmanību, kad līgas oficiālajā "Twitter" kontā tika izcelta abu latviešu pirmsspēles sasveicināšanās.

 

Neiztrūka arī vairāku "Spurs" atbalstītāju pausto vēlmju par Bertāna došanos laukumā un lielāka spēles laika saņemšanu.

 

 

Porziņģa sakarā pozitīvi savukārt tika izcelta viņa seši bloķētie metieni, kas bija par diviem vairāk nekā visai "Spurs" komandai kopā. "Spurs" apskatnieks Džefs Makdonalds atgādināja, ka Porziņģa iespaidīgā auguma dēļ tieši uzbrukumi grozam varētu nebūt pati labākā taktika.

 

 

Taču par spīti lieliskajai metienu bloķēšanai Porziņģim pēdējā laikā ierasti rādītāji - pieticīga metienu precizitāte (6/16) un komandai zaudējums, par ko viņa soctīklos tika veltīta arī krietna kritikas deva. Jau atkal tika uzsvērts, ka viņš pārāk daudz paļaujas uz metieniem no distances, turklāt latviešu uzbrucējs tika piesaukts arī pie spēlētājiem, kuri mēdz pietēlot.

 

 

 

 

Porziņģa problēmas ir arī "Knicks" problēmas, un komandas izbraukuma spēļu statistika (2-12) ar katru spēli kļūst arvien nomācošāka. Ņujorkas "Daily News" žurnālists Frenks Aizola atgādina, ka sezonas sākumā bijis krietni vairāk mājas spēļu, kas tagad atspēlēsies, bet "Knicks" fanu "Twitter" konts spiests atcerēties, ka komanda labi sāka arī iepriekšējās sezonas, bet tad decembrī-janvārī sabruka. "Spurs", protams, pārsvarā izpelnījās tikai uzslavas.

 

 

 

 

 

Nobeigumā arī kāda spēles apmeklētāja ar basketbolu tieši nesaistīts viedoklis, proti, viņam sanāca aprunāties priekšā sēdošo cilvēku, kurš cita starpā uzskatīja Porziņģi par meksikāni un šaubījās, vai viņš ASV atrodas legāli. (Ja nu kādam par to bija šaubas, tad jā, Teksasa bija viens no štatiem, kurā ASV prezidenta vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja Donalds Tramps.)

 

     [+] [-]

, 2017-12-29 10:17, pirms 6 gadiem
hello darkness, my old friend

     [+] [-]

, 2017-12-30 14:40, pirms 6 gadiem
Pričom pēdējais teikums par Trumpu? Nejau nu visi, kas balsoja par Trumpu bija tādi dārzeņi kā šis eksemplārs. Ir diezgan prasti tā domāt. Eliņam labāk vajadzētu pieturēties pie sporta nevis politiku bāzt iekšā. Galīgi nesmieklīgi bija.